Vasastan - Stockholm


Gästrikegatan 22


Såld

Gästrikegatan 22

Vasastan

Exklusiv vindsvåning med terrass och fungerande eldstad!

Välkommen hem till denna exklusiva vindsvåning om 67+7 kvm med rymlig terrass med utsikt över Vasastans takåsar. Bostaden har allt man behöver som fungerande eldstad, hiss och väl valda materialval i toppklass. Här bor du på perfekt läge intill Vasaparken, Sankt Eriksplan och Birkastan. Bostaden totalrenoverades under 2017 i modern stil och exklusiva materialval med noggrant utvalda kulörer som samspelar med karaktäristiska attribut som luftig takhöjd, synliga takbjälkar och fungerande eldstad. Det fullt utrustade köket i öppen planlösning går i stilrena färgval med bänkskivor i klassisk Carrara marmor. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och har gott om förvaring i anslutande walk in closet med platsbyggd förvaring samt i inbyggda garderober. Badrummet är också det exklusivt renoverat i klassisk Carrara marmor och har en kombinerad tvättmaskin. Välskött, stabil och mycket lågt belånad förening med endast 356 kr/kvm i belåningsgrad. Missa inte chansen att förvärva ditt nästa drömboende!

Fakta

Adress:
Gästrikegatan 22
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
00043  /  1501
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.42000%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1897-1899
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Terrass
Eldstad:
Fungerande öppen spis
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
TV: Com Hem , Internet: Stockholms stadsnät 1000/1000 mbit/s
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Ej inkluderat i avgift:
Tillkommer bredband via Bredbandsbolaget 100/100 Mbit/s. Kostar f.n. 253 kr/månad.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
800 kr
Överlåtelseavgift:
1 200 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2009-04-27
138 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BF Vasen u.p.a.
702002-4936
Ja
Nej

Förening:

Bf Vasen upa:

Föreningen äger fastigheten med adress Karlbergsvägen 37 och Gästrikegatan 22 inom Matteus Församling, Stockholm. Föreningen består av 38 st lägenheter och 5 st lokaler.

Föreningen är en välskött äkta bostadsförening som bildades 1923. 

Föreningen amorterade på lånet i våras så nu återstår endast 700.000 kr i långfristiga skulder (356 kr/kvm i belåningsgrad). 

Fastigheten:

Föreningens  fastighet Kamelian 14 byggdes år 1899 och har värdeår 1929. Byggnadens totalyta är enligt

taxeringsbeskedet  2402 kvm varav 1966 kvm utgör lägenhetsyta och 436 kvm utgör lokalyta. Tomtytan är

790 kvm. Marken till fastigheten innehas med äganderätt.

 

RENOVERINGAR:

2018 - OVK besiktning, byte till gemensamt Fiber-LAN

2017 - Ommålning av tak, målning av portar

2016 - nytt låssystem

2015 - Trädäck på innergården

2014 - Gårdsrenovering

2012 - Indragning av Fiber-LAN

2011 - Trapphusrenovering gjord, Utvändig målning av fönster, Målning av föreningens tvättstuga

2010 - Balkongbygge, Spolning av köksstammar

2009 - Fasadrenovering, ny pump till fjärrvärmen

2008 - Byte av fjärrvärmecentral

2004 - Badrumsstammarna byttes

1990 - Vindsvåningarna inreddes

1978-Köksstammar

1970-tal Elstigare byttes

 

I källaren finns föreningens fullt utrustade tvättstuga med 3 st tvättmaskiner, 2 st torktumlare, 2 st torkskåp samt mangel.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med vita väggar, enhetliga genomgående vitlaserade trägolv, luftig takhöjd och synliga takbjälkar. I hallen finns även en gallerdörr installerad. Från hallen nås bostadens sovrum, badrum samt vardagsrum/kök.

Vardagsrum: 

Socialt vardagsrum i härlig öppen planlösning mot bostadens kök. Detta är ett fantastiskt rum för trevliga tillställningar och umgänge. Vardagsrummet erbjuder en luftig takhöjd med synliga takbjälkar, putsade väggar och mycket karaktär. En fungerande eldstad ökar mysfaktorn och pryder vardagsrummets mitt. Härifrån nås även bostadens rymliga terrass som lockar till många trevliga grillkvällar och mysiga frukostar. Vardagsrummets väggar är vitmålade och på golvet ligger ett enhetligt vitlaserat trägolv. 

Terrass:

Rymlig terrass med bländande utsikt över Vasastans takåsar. Här finns gott om plats för en rejäl utemöbel samt grill och planteringar om så önskas. 

Kök:

Stilrent kök i en sober mörkblå kulör med snygga bänkskivor i klassisk Carrara marmor. Köket är fullt utrustat med fläkt, diskmaskin, integrerad kyl & frys, spishäll, varmluftsugn och köksö med integrerad vinkyl. Kökets väggar är vitmålade och på golvet ligger ett enhetligt vitbetsat trägolv.

Sovrum:

Mysigt sovrum med luftig takhöjd, vackra takbjälkar och plats för en dubbelsäng. Från sovrummet så når du bostadens smart planerade walk in closet med platsbyggda hyllor och ytterligare förvaring i inbyggda utdragbara garderober. Väggarna är målade i en sober mörkblå kulör och på golvet ligger ett enhetligt vitbetsat trägolv.

Badrum: 

Exklusivt badrum med klassisk Carrara marmor både på väggar och golv. Badrummet är utrustat med golvvärme, duschhörna med platsbyggda hyllor och duschvägg i klarglas, 3 stycken designhanddukstorkar, vägghängd wc, kommod med förvaring undertill, infälld spegel samt kombinerad tvättmaskin & torktumlare. Här finns även platsbyggda förvaringsskåp som ger gott om förvaring för smutstvätt och produkter.

 Areakommentar:

Boarea: 67 kvm
Enligt mätbevis Areakorrekt - Ornbydesign AB. 2016-02-09
Ej mätvärt utrymme (otillräcklig takhöjd) 7 kvm.

Välkommen hem till en av Vasastans trevligaste adresser till en välskött och trevlig förening belägen mellan Sankt Eriksplan och vackra Vasaparken. Här bor du på bästa läge och i omgivningen finns ett stort utbud av restauranger, caféer, barer och butiker och ni har även nära till gröna och barnvänliga Vasaparken. På en minut når du även Birkastan vilket gör att du får det bästa av två världar, Vasastans lugn och Birkastans härliga puls runt restaurangtäta Rörstrandsgatan. Kommunikationerna är utmärkta med både bussar, tunnelbana och pendeltåg.

Dokument

Planritning

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60