Östermalm - Stockholm


Linnégatan 90


Kommande försäljning

Linnégatan 90

Östermalm

Välplanerad 2:a med balkong i obelånad förening

Välkommen hem till denna optimalt planerade 2:a med balkong och öppen social planlösning. Attraktivt och insynsskyddat läge med fri utsikt med många vackra bevarade 20-tals detaljer som nyslipad fiskbensparkett, stuckatur, takrosetter, pampiga pelare och luftig takhöjd om 2,9 meter. Här samspelar smakfulla materialval och praktiska lösningar. Välkomnande entréhall som öppnar upp mot kök och vardagsrum med tre stora dubbelfönster som vetter mot Linnégatan och ger ett generöst ljusinsläpp. Köksö i marmor med integrerad vinkyl och stor plats för ett rejält matsalsbord. Gott om utrymme i vardagsrummet för sittgrupp och i förlängningen av vardagsrummet finns den inre hallen som har gott om förvaring i platsbyggda garderober. Modernt badrum med dusch och tvättpelare. Rymligt sovrum med två klädkammare, platsbyggda garderober och utgång via pardörrar till balkongen. Lugnt belägen bostad nära Djurgården och Strandvägen. Mycket välskött fastighet från 1929 i skuldfri förening.

Fakta

Adress:
Linnégatan 90
Område:
Östermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Oscar
Lägenhetsnummer:
1302  /  1302
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.2464%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1929
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss:
Ja
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd

Ekonomi

Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2018-12-17
144 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 300 kr/år
3 000 kr/år
6 300 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Hornblåsaren 11
769606-7169
Ja
Nej

Föreningen och fastigheten:

Bostadsrättsföreningen Hornblåsaren 11 förvärvade fastigheten 2005.

Huset är byggt 1929 och föreningen består av 25 stycken lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Föreningen accepterar ej juridisk person. Föreningen är skuldfri.

Kabel-TV och bredband: 

Finns i fastigheten via Comhem.

Tvättstuga:

Tillgång till tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, ett torkskåp och en mangel.

Innergård:

Till medlemmarnas förfogande finns även en trevlig innergård.

Avgiftsändringar:

Inga planerade avgiftsförändringar. 

Renoveringar:

1995 Byttes V/A-stammar i kök och badrum i östra delen av huset samt i kök i västra delen av huset.

2006 byttes V/A-stammar i badrum i västra delen av huset. Fönstermålning, ny värmeväxlare sattes in och elstigare byttes.

2007 Renoverades trapphus och tvättstuga

2008 Balkonger

2012 Kungsbalkongen mot gatan renoverades

2013 Bredband installerades i fastigheten

2014/2015 Kungsbalkongen mot gården att renoverades

2016 Gården renoverades. Samtliga stammar spolades. Relining av rökkanaler

Kommande renoveringar:

Inga större renoveringar är planerade

Hall:

Välkomnande entréhall med avhängning för ytterkläder och skor. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger en nyslipad fiskbensparkett.

Inre hall/ bibliotek:

Rymligt bibliotek/ kontor i den inre hallen med platsbyggda garderober som ingår i köpet. Från den inre hallen nås vardagsrummet via en pampig öppning med pelare som vetter mot vardagsrum och kök. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger en vacker nyslipad fiskbensparkett. 

Kök/ Vardagsrum:

Smakfullt kök i en stilren grå kulör med bänkskivor i klassisk Carrara marmor. Köket har en social öppen planlösning mot vardagsrummet och detta är en fantastisk plats för bjudningar och middagar. På golvet ligger en vacker nyslipad fiskbensparkett och väggarna är målade i en ljusgrå kulör. Köket är fullt utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, Integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin samt dubbeldiskho. Köket har även en praktisk köksö som är klädd i Carrara marmor med förvaring samt en integrerad vinkyl. Vardagsrummet har en takhöjd om ca 2,9 meter och här finns pampiga stuckaturer samt takrosett. Vardagsrummet har även tre stora fönsterpartier som vetter ut mot Linnégatan.

Sovrum:

Luftigt sovrum med ljusgrå väggar och en vacker nyslipad fiskbensparkett på golv. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och har smarta platsbyggda garderober samt två inbyggda garderober som ger gott om förvaring. Från sovrummet nås bostadens balkong med fri utsikt över Garnisonen. 

Badrum:

Fräscht helkaklat badrum som renoverades under 2010 och förbättrades 2015 med nytt handfat och blandare samt dusch med duschväggar och tvättpelare (Både torktumlare & tvättmaskin från Electrolux). Badrummet har vitt kakel på vägg och svart klinker med golvvärme på golv. Här finns även spegelskåp med belysning, vägghängd wc, spotlights i tak samt en handdukstork. 

El:

Samtliga eluttag och dimmers är genomgånget och utbytt under 2015.

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60