Södermalm - Stockholm


Katarina Bangata 59C


Såld

Katarina Bangata 59C

Södermalm

Välplanerad 1:a med balkong i sydvästläge!

Välkommen hem till denna fräscht renoverade 1:a i stabil och välskött förening. Här bor du på yteffektiva kvadratmeter med en låg avgift och mysig balkong i sydvästläge som vetter in mot gården. Bostaden har vackra attribut som vitlaserad fiskbensparkett, luftig takhöjd samt charmiga detaljer. Badrummet är helkaklat och är förberett för tvättmaskin. Bostaden ligger på en lugn gata utan genomfartstrafik med Söders härliga puls vid Nytorget runt hörnet samtidigt som du har nära till mysiga promenadstråk längs med Hammarbykanalen och parker. Välskött och stabil förening som totalrenoverade fastigheten 2005.

Fakta

Adress:
Katarina Bangata 59C
Område:
Södermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Sofia
Lägenhetsnummer:
469009  /  1103
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.27
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1933 Ombyggnadsår 2005
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband via Ownit
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Ej inkluderat i avgift:
Balkongtillägg tillkommer med 50 kr/månad
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2010-11-01
141 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 800 kr/år
1 440 kr/år
3 240 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Vitbetan 36C
769611-9457
Ja
Nej

Brf Vitbetan 36C

Fastigheten byggår är 1933, 2005 skedde en genomgripande ombyggnation i samband med vilken föreningen bildades. Under första kvartalet 2006 såldes samtliga nyrenoverade lägenheter (32 stycken) och inflyttning skedde löpande. Fastigheten ägs helt av föreningen och fördelas på en byggnad med 30 st ettor, 2 stycken tvåor (på vindsetaget) samt tillhörande mark med två gårdar, en framför och en bakom huset. Marken inkluderar även 3 stycken parkeringsplatser invid utfarten till Katarina Bangata som föreningen hyr ut till marknadsmässigt pris.

Fastigheten renoverades till nyskick vid bildandet av Brf (2005) inklusive stambyte mm, varför inga större reparationer eller underhållsarbeten gjorts utöver årets åtgärder och investeringar. Investeringar i fastigheten har gjorts i form av grävarbeten som har utförts på föreningens framsida för att byta ut och stärka upp föråldrade avlopps- och vattenledningar som ansluter till byggnaden. Detta arbete påbörjades under 2017 och slutfördes våren 2018.

Under 2018 har mer tidsenliga namnskyltar till lägenheterna samt en ny anslagstavla till entrén införskaffats. Trasiga postfack har reparerats. OVK utfördes under 2017. 

Föreningen har fortsatt god likviditet med en utgående kassa om 483 820 TKR med en bra balans mellan intäkter från medlemsavgifter och kostnader i form av uppvärmning, förvaltning, räntor och renhållning.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med vitlaserad parkett på golv och vitmålade väggar. I hallen finns plats för avhänging av ytterkläder samt skoförvaring i skoskåp. Säkerhetsdörr finns installerad.

Kök:

Smart planerat kök med vita köksluckor, vitt kakel och nya bänkskivor i klassisk Carrara marmor. Köket är utrustat med fläkt, diskho, spis & ugn, kyl med frysfack. 

Allrum:

Ljust och lättmöblerat allrum med luftig takhöjd, vitlaserad fiskbensparkett, vitmålade väggar samt pardörrar mot bostadens balkong i söderläge. I allrummet finns praktiska skjutdörrs garderober som ingår i köpet. Här finns gott om plats för både en soffgrupp, säng samt matbord.

Balkong:

Rymlig balkong i sydvästläge som vetter mot lugn och stillsam innergård. På balkongen ligger en trätrall och här finns gott om plats för utemöblemang.

Badrum:

Helkaklat badrum från föreningens stambyte 2005. Väggarna är kaklade och på golvet ligger klinkers. Badrummet är utrustat med duschhörna, wc, handdukstork, tvättställ med kommod och förvaringsskåp. Om du önskar att ha din egna tvättmaskin så är badrummet även förberett för tvättmaskin. 

Gemensamma utrymmen:

Källarförråd: Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Förråden är numrerade med samma nummer, 1–32, som finns angivet på ditt postfack.

Tvättstugan: Tvättstugan finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, tvättställ, mangel och ett torkrum. Tvättstugan bokas via hemsidan eller appen Husreda. Kontaka föreningen via ett mail till [email protected] med ditt namn, mailadress och telefonnummer så skapar föreningen ett konto till dig.

Cykelförråd: På källarvåningen finns ett cykelrum med ingång från framsidan utanför porten.

Uteplats: På baksidan finns en uteplats som kan användas av alla medlemmar. 

Miljörum: På gården på framsidan finns ett miljörum där du kan lämna vanligt hushållsskräp för återvinning: flaskor, wellpapp, papper, plast, elskrot och batterier.

Fastigheten är belägen i lugna trivsamma kvarter i ett av Södermalms trendigaste områden, på en mycket eftertraktad adress med gångavstånd till allt du behöver. Superläge nära pulsen (i SoFo och på Nytorget), Skanstull, Vitabergsparkens grönområden och det vackra promenadstråket längs Årstaviken. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur! Bara ett par minuter bort ligger charmiga Nytorget och det livfulla SoFo-området, Katarina Bangata med Bondens marknad och Medborgarplatsen. Det populära området är fullt med butiker, restauranger, mysiga fik och trevliga uteställen. Till Ringens köpcentrum och Åhléns är det bara en kort promenad.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60