Hagalund/Solna - Solna


Hagalundsgatan 24


Kommande försäljning

Hagalundsgatan 24

Hagalund/Solna

Unik 5:a om 125 kvm med 2 balkonger!

ACCEPTERAT PRIS 5 000 000kr och möjlig uthyrningsdel. Välkommen till en unik 5:a om 125 kvm på vån 1 med 2 balkonger och 3 stambytta badrum (2018). Lägenheten erbjuder fyra stora sovrum alternativt kan man använda ena sovrummet samt badrummet från hallen till höger som en uthyrningsdel. Bostaden har ett rikligt ljusinsläpp ifrån stora fönsterpartier och två inglasade balkonger. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor i anslutning till en rymlig plats för en stor matgrupp. Här bor du på centralt läge med närhet till härlig grönska, trivsamma kvarter, 15 minuters promenad till Mall of Scandinavia & Friends Arena, 10 minuters promenad till Solna Centrum, fantastiska kommunikationer med pendeltåg, tunnelbana och flertalet busslinjer. BRF Hagalunden är en stor välskött och stabil förening med 446 stycken lägenheter varav 82 st är hyresrätter som dolt kapital. Ifall man inte kan närvara på visningen, finns den digitalt på länken nedan. https://youtu.be/vpuX_V

Fakta

Adress:
Hagalundsgatan 24
Område:
Hagalund/Solna, Solna
Kommun:
Solna
Församling:
Solna
Lägenhetsnummer:
241103  /  1103
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.46921
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1973
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
FTX
Badrum:
3 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
TV: Com Hem, Bredband: Ownit
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband via Ownit
Ej inkluderat i avgift:
obligatorisk avgift för El tillkommer om 299kr/ mån
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
450 kr
Överlåtelseavgift:
1100
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.2%

Energideklaration

Utförd
2020-01-22
D
105 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
3 588 kr/år
5 100 kr/år
8 688 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Hagalunden
769618-3339
Ja

Om förening

Allmän information om föreningen

BRF Hagalunden är en äkta bostadsrättsförening som sedan 2010 äger och förvaltar fastigheterna Sunnan 14 och Sunnan 16. Föreningens fastigheter finns på adresserna Hagalundsgatan 8-14 och Hagalundsgatan 18-24. Även marken mellan fastigheterna tillhör föreningen samt de två garageplanen därunder. I fastigheterna finns 446 lägenheter varav ca 85 är hyreslägenheter, ett mindre antal lokaler(3st)/förråd för uthyrning samt 427 parkeringsplatser/burar.

Detta ingår i månadsavgiften

  • Kostnader för värme och vatten
  • Förmånligt elavtal, se IMD nedan
  • Analogt basutbud kabel-TV via Com Hem
  • Bredband via Ownit (upp till 1000 Mbit/s)
  • Sophantering
  • Drift, underhåll och service av fastigheterna
  • Fastighetstillsyn med fastighetsjour och störningsjour
  • Teknisk förvaltning via HSB Stockholm
  • Ekonomisk förvaltning via Storholmen förvaltning

 

Gjorda renoveringar

1996 Fönsterrenovering
1998 Ombyggnad av tvättstugor och vindslägenheter
1999 Tilläggsisolering fasad
2003 Tilläggsisolering vind
2005 Betongreparationer i parkeringsgarage
2007 Miljöstugan uppförd
2012-2013 Byte av dörrpartier i portiker
2015 Underhåll av hissar inför stambyte
2017-2019 Stambytt kök och badrum
2018 Garageventilation
2018-2019 Entréerna renoveras
2018 Laddplatser installeras i garaget

Planerade renoveringar/underhåll

2020 Hissrenovering
2017-2020 Modernisering hissar
2017-2019 IMD el med temperaturutgivare
2017-2019 Nya lägenheter på vind och i fd bastu
2020 Nya entrépartier
2020 Tak, byte av tätskikt och brunnar
2022 Undercentraler fjärrvärme
2025 Gårdsbjälklag och gård

Parkering

Föreningen har tillgång till 427 st garageplatser. Dessa kostar 540:-/månaden för garageplats, 640:-/månaden för inburen garageplats. I dagsläget finns goda möjligheter till plats. Information av tillgång ges av föreningens expedition.
Föreningen kan erbjuda MC-plats/moped i mån av plats i övre källargaraget.

Gemensamma utrymmen

Mellan huskropparna finns en trivsam innergård med grönytor, fotbollsplan, planteringar, grillplats och lekplats. Gemensamma tvättstugor finns det en av i varje port, även en grovtvättstuga finns. Föreningen har också en populär samlingslokal som bokas via tvättstugans skärm i entréerna. Tre cykelrum per huskropp finns i dagsläget och cykelställ utomhus finns. Ett av cykelrummen har numrerade platser som kan hyras, för närvarande för 100 kr/månad. 

Trappstädning sköts av städfirma.

Pantsättningsavgift och Överlåtelseavgift 

Pantsättningsavgift om ca 450 kr debiteras pantsättaren. Överlåtelseavgift är på ca 1100 kr.

TV och Bredband

Bredband (1000 Mbit/s) levereras från Ownit, ingår i avgiften.

Kabel-TV, grundutbud analoga kanaler utan box ingår i avgiften via Comhem.

Avgiftshöjning

 Inga planerade avgiftshöjningar är annonserade.

 Övrigt

Det råder eldningsförbud i fastigheten.
3-fas el finns indraget.

Föreningen har nyligen infört gemensamt kollektivt inköp av el med individuell mätning och debitering (IMD). Det betyder att lägenhetsinnehavaren slipper ha eget el-abonnemang med de nätkostnader de innebär. Elanvändningen debiteras på avgiftsfakturan. Elkostnaden för 2019 var  april-oktober 1,30 kr/kWh och vintermånaderna november-mars är den 1,65 kr/kWh. 

Besök gärna föreningens hemsida för mer information,
http://www.hagalunden.se

Beskrivning

Interiör

Hall

Välkomnade hall med bra utrymmen för förvaring. Här finner vi gott om garderober, golv i rökt ek och ljust målade väggar.

Sovrum 1

Ljust sovrum med stort fönsterparti, ljus heltäckningsmatta och ljust målade väggar. Här finner vi även god förvaring i form av stora garderober i ek. 

Badrum 1

Intill sovrum 1 finner vi ett badrum med vackert klinker i gråa toner samt vitt kakel. Badrummet är utrustat med en stilren svart kommod med handfat, WC och dusch. 

Sovrum 2 / Kontor

Ett rymligt och lättmöblerat rum med golv i rökt ek och ljust målade väggar som kan användas både som kontor eller sovrum. Härligt ljusinsläpp med utgång till en inglasad balkong.

Badrum 2

I nedre delen av hallen finner vi en gästtoalett med handfat och WC. Vita målade väggar och fina golv i grått klinker. 

Vardagsrum 

Välkomnande och öppet vardagsrum med utgång till en stor inglasad balkong. Rummet har vitmålade väggar och golv i rökt ek. Stora fönsterpartier ger maximalt med ljusinsläpp och ger rymd till rummet. 

Kök/matsal

Välutrustat och harmoniskt kök med mjukt grönt kakel till tak ovanför köksdelen och vitmålade väggar i resten av rummet samt golv i rökt ek. Mycket god förvaring med vita köksskåp både över och under. I köket finner vi en arbetsbänk i mörkt trä, en ny spishäll, fläkt och ugn i rostfritt, diskmaskin, inbyggdsmikro, kyl och frys i rostfritt samt en köksö med god förvaring. 

Sovrum 3

Ett rymligt sovrum med god förvaring. Även här finner vi ljusa och mjuka golv i form av heltäckningsmatta. Rummet har ljusa väggar där ena väggen har vackra motiv som påminner om äldre skånska hus. Rummet är möblerat med en loftsäng som maximerar förvaring och rymden i rummet. 

Sovrum 4 

Ett rymligt sovrum med god förvaring. Även här finner vi ljusa och mjuka golv i form av heltäckningsmatta. Rummet har ljusa väggar där ena väggen betår av en mörk fondtapet i blommigt motiv. 

Badrum 3 

 Badrummet är helkaklat med vita väggar och gråa golv. Stilrena och matchande materialval såsom svart badkar, svart kommod, WC och tvättmaskin.

 

Om området

Här bor man med bra läge i Hagalund med gångavstånd till Hagaparken, Solna centrum, Karolinska sjukhuset mm.

Här bor du på bästa läge i populära Hagalund! Bara några minuter från bostaden finns Hagalunds Centrum, där finner vi även matbutik, apotek och restauranger. Njut av korta avstånd till Stockholms city (endast 10 min med pendeltåg). Pendeltåget kompletteras med flera busslinjer, tvärbanan och T-banan som går i området. Du som pendlar med bil kommer att uppskatta att det är lätt att ansluta till motorvägen med ca 10 minuter bilfärd till centrala Stockholm. När du ska ut och resa längre ligger Bromma flygplats nära till hands och till Arlanda kan du ta dig med flygbussarna eller pendeltåget.

Perfekt läge med närhet till både storstadens puls, lugn och grönska. Gillar man att motionera och vara ute i naturen finns fina strövområden som Hagaparken, Brunnsviken, Bockholmen och Ulriksdals slottspark inom en kort bilfärd. Gillar du sport och andra aktiviteter finns även Ulriksdals golfbana, Solna tenniscenter och Sturebadet Haga med spa- och träningsanläggning.

På cirka 10-15 minuters promenad tar du dig även till Solna Centrum där du hittar ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger samt ett brett serviceutbud såsom apotek, matbutiker, bibliotek, vårdcentral och annan tänkbar service. Du har även gångavstånd till Arenastaden, Friends Arena och populära Mall of Scandinavia med dess breda utbud.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Hagalundsgatan 24

Välj en tid för visning nedan

Beatrice Bagge
Fastighetsmäklare
073-364 03 39