Properties & Partners

Vasastan/ Röda Bergen - Stockholm


Vikingagatan 39


Såld

Vikingagatan 39

Vasastan/ Röda Bergen

Välplanerad vindsvåning i etage med balkong!

Högst upp i huset med hiss finner ni denna unika vindsvåning i etage om 91 kvm boyta (91 kvm boyta +17 m² ej mätvärd yta under snedtak etc) på ett av Vasastans mysigaste lägen invid lugna Solvändan. Denna bostad måste upplevas på plats! Här bor du högst upp i fastigheten i en smakfull vindsvåning som präglas av typiska attribut såsom snedtak med takbjälkar och stödben, flertalet takfönster samt ett glasgolv och en luftig takhöjd om 4 meter som ger våningen rymd och ett fantastiskt ljusflöde. Här finns även en utstegsbalkong samt ett fräscht helkaklat badrum med tvättmaskin, torktumlare och egen bastu! Mycket väldisponerad och funktionell planlösning med 2 sovrum och stora sällskapsytor både på entresolplanet samt entréplanet. Mycket välskött och stabil förening med många renoveringar utförda och en låg belåningsgrad. Föreningen har även goda intäkter från uthyrda lokaler samt garage. Föreningen har också 9 st hyresrätter kvar som dolt kapital.

Fakta

Adress:
Vikingagatan 39
Område:
Vasastan/ Röda Bergen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
00608  /  1402
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.0104364
Andelstal avgift:
1.08603%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1924
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem, Bahnhof
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband 1000/1000 mbits/s
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2020-02-21
135 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 600 kr/år
2 400 kr/år
6 000 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Kannan 13
769604-8748
Ja
Nej

OM FÖRENINGEN:

Brf Kannan 13

Föreningen köpte fastigheten 2004.
Föreningen är äkta och äger marken.

Föreningens adresser består av Vikingagatan, Norrbackagatan, Torbjörn Klockares gata och Tempeltrappan.
Antal lägenheter är 120 st och kvarvarande hyresgäster är för närvarande 9 st Hyresrätterna har varierande storlek och säljs varefter hyresgästerna lämnar lägenheterna.

Belåningsgrad bostadsyta: 4628 kr/kvm

LOKALER:

Antal lokaler är 6 st (med hyresrätt).

FAKTA OM FASTIGHETEN:

2018 - Nya fläktar på yttertaket har installerats

2017 genomfördes stamspolning. 

2015-2016 renoverades gården. 

2015/2016 utfördes en OVK-besiktning av ventilationen. 

2013 installerades ny belysning på innergården. 

2012 lades taket om. 

2010 målades portvalven. 

2009-2010 putsades nedre delen av fasaden och undercentralen till fjärrvärmesystemet byttes. 

2009 Ny undercentral (fjärrvärme)

2008 renoverades fönster och ventilation byttes i hyreslokal. 

2006 fick vindsvåningarna nya stammar. Samma år byttes armaturer och nya armaturer med rörelsedetektor installerades i fastigheten. Även trapphusen målades och säkerhetsdörrar installerades. 14 nya lägenheter byggdes på vinden. 

2005-2006 nyinstallerades hiss i Torbjörn Klockares Gata 7. I resterande delen av föreningen renoverades hissarna samma år. 

2003 genomfördes en besiktning av V/A-stammarna. 

1987 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar på resterande adresser i föreningen. 

1978 byttes V/A-stammar i kök och badrum på Torbjörn Klockares Gata 7. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN:

Stor innergård med odlingslådor, uteplatser och grillmöjligheter.
Flera barnvagnsförråd finns.
Cykelrum finns vid porten och på gården.
Grovsoprum finns och tre soprum har kärl för glas- och pappersåtervinning. Torbjörn Klockares gata 3, Vikingagatan 41 och Norrbackagatan 70.
Tvättstugor, fyra gemensamma tvättstugor som bokas med bokningscylinder i respektive tvättstuga

PARKERING/GARAGE:

Boendeparkering: Finns på gatan utanför, Boendeparkering Vasastan gäller och kostar 1100 kr/mån.

Garage: 

Föreningen har 14 garageplatser i ett garage med infart från från Torbjörn klockares Gata.  Samtliga är uthyrda.
2021-07-01 står 27 st medlemmar i kö för garageplats.

Om du önskar ställa dig i kö för garageplats, eller har frågor, kontakt med Harald Grönqvist, [email protected], som är ansvarig i styrelsen för administration av garageplatserna.

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall som öppnar upp sig till lägenhetens sociala ytor på entréplanet. Direkt innanför dörren finns en rymlig klädkammare för förvaring under trappan samt ytterligare plats för avhängning av ytterkläder samt skor. Hallens väggar är vitmålade, i taket sitter det infällda spotlights och på golvet ligger ett klinkergolv med golvvärme som övergår i en parkett.

Kök/ Vardagsrum:
Smakfullt kök i stilsäkert utförande med vita köksluckor och massiva oljade bänkskivor. Köket har en stor köksö och är fullt utrustat med all maskinell utrustning i form av en side by side kyl & frys, diskmaskin, ugn, mikro samt induktionshäll med fläkt. Köket i kombination med en stor matplats om 8-12 personer utgör verkligen lägenhetens hjärta och ger fantastiskt utrymme för hemmakväll med familjen eller sociala bjudningar. Väggarna är vitmålade, i taket sitter det infällda spotlights samt inbyggda högtalare och på golvet ligger ett enhetligt parkettgolv med golvvärme. Här finns mycket karaktär med snedtak, synliga takbjälkar och fönsterkupor.

Sovrum 1:
Rymligt Master bedroom med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Här finns även en praktisk garderobsvägg som skapar goda förvaringsmöjligheter. Sovrummets väggar är målade i en smakfull ljusgrå kulör och på golvet ligger ett enhetligt parkettgolv med golvvärme. Sovrummet har även inbyggda högtalare i tak, ett charmigt snedtak med synliga takbjälkar samt en fönsterkupa.

Sovrum 2:
Det andra sovrummet lämpar sig ypperligt som barnrum/kontor och erbjuder ett härligt ljusinsläpp samt förvaring i form av två platsbyggda bokhyllor. Här finns även tillgång till en mindre utstegsbalkong med förmiddagssol. Sovrummets väggar är målade i en grön sober kulör och på golvet ligger ett enhetligt parkettgolv med golvvärme. Här finns även snedtak samt takbjälkar.

Badrum/ Bastu:
Lyxigt och stilrent badrum med egen bastu och rymligt badkar. Badrummet är helkaklat med ljusgrå väggar och golv med golvvärme. Här finns handfat med platsbyggd kommod, duschhörna, wc, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare bakom frostade glasdörrar. Här finns även ett takfönster som ger ett trevligt naturligt ljus samt inbyggda högtalare i tak.

Förvaringsdel/ Trappgång:

Bredvid köket och badrummet finns en trappa som leder dig upp till en extra yta där det finns ytterligare plats för förvaringsmöjligheter i praktiska garderober med förvaringssystem. 


Entresolplan:
Lägenhetens entresolplan består av en TV-hörna/ vardagsrumsdel samt en del som kan nyttjas som ett extra sovrum. Entresolplanet har även ett läckert glasgolv som ger bostaden karaktär och som ger våningen ett ytterligare ljusflöde. TV-hörnan är mycket sällskaplig och har utrymme för en soffa och tv-möbel. På andra sidan ligger den extra sovrumsdelen där du har plats för en säng och en mindre kontorshörna. Här uppe finns två takfönster som släpper in rikligt med ljus in i bostaden. 

Närområde:

Välkommen hem till mysiga Röda Bergen. Här bor du på en av Vasastans charmigaste gator med sina fina byggnader och sitt lugna läge. Populärt kvarter med närhet till både Torsplan och Odenplan samt Birkastan och dess generösa utbud av restauranger och caféer. Om du vill strosa i det gröna har du både kungliga Hagaparken och Brunnsviken samt Vasaparken alldeles nära. Den idylliska innergården invid fastigheten kommer även väl till pass för grillkvällar och lekstunder. Kommunikationer i form av innerstadsbussar, flygbussar och t-bana har du bara ett stenkast bort. I grannområdet växer dessutom den nya stadsdelen Hagastaden fram, som gör läget kring bostaden än mer attraktiv. Här finns flertalet skolor, butiker, gym samt restauranger. I Hagastaden planeras även för en ny gul tunnelbanelinje samt Norra Stationsparken!

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60