Birkastan/ Vasastan - Stockholm


Drejargatan 6


Drejargatan 6

Birkastan/ Vasastan

Smakfullt renoverad 2:a i Birkastan!

ACCEPTERAT PRIS, Kontakta ansvarig mäklare för att boka visning! Välkommen hem till denna smakfullt renoverade 20-tals 2:a på populär adress i hjärtat av Birkastan. Bostaden erbjuder en optimal planlösning fördelat på 39 kvm. Välkomnande entréhall med vacker fiskbensparkett i original, fräscha ytskikt samt goda förvaringsmöjligheter och gott om plats för ytterkläder och skor. Vardagsrummet är lättmöblerat och luftigt med nymålade ytskikt, luftig takhöjd, fiskbensparkett på golv samt ett vackert burspråk. Här finns välplanerade sällskapsytor med gott om plats för både soffgrupp och ett rejält matbord. I anslutning till vardagsrummet ligger sovrummet med plats för en 140 säng. Köket är fullt utrustat med kyl & frys, induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin & fläkt. Badrummet är helkaklat i stilrena färgval. Brf Terrakottan 7 är en välskött stabil förening med god ekonomi och många renoveringar utförda. Perfekt läge intill Rörstrandsgatan med dess breda utbud av cafeér och restauranger.

Fakta

Adress:
Drejargatan 6
Område:
Birkastan/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
00103  /  1103
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.16560%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1929
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel TV via Com Hem, Fiber via Bredbandsbolaget
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
1 800 kr/år
1 440 kr/år
3 240 kr
Schablonberäknad

Förening

Brf terrakottan 7
769604-7088
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Terrakottan 7

Bostadsrättsföreningen registrerades 2000-02-11. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2000-05-31 och nuvarande stadgar registrerades 2000-02-11 hos Bolagsverket. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag, dvs. en äkta bostadsrättsförening.

Fastigheten

Föreningens fastighet Terrakottan 7 byggdes 1929 och har värdeår 1992. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 282 kvm. Föreningen har totalt 30 stycken lägenheter som innehas med bostadsrätt. Tomtytan är 500 kvm. Marken till fastigheten innehas med äganderätt. Fastigheten är fullvärdeförsäkrad genom Länsförsäkringar Stockholm.

Utförda renoveringar:

2020 - Säkerhetsdörrar installerades

2020 - Helrenovering och ommålning av trapphus

2020 - Nya sopstationer installerade

2019 - Ny tvättmaskin till tvättstugan

2018 - Stamspolning

2018 - OVK besiktning

2018 - Moderniserad värmecentral

2018 - Upprustning entré

2016 - Ny torktumlare

2013 - Slipning och oljning av porten

2013 - Renovering av kök hyreslägenhet

2012 - Byte av portlås

2012 - Plantering av växter på innergården

2011 - Stamspolning

2009 - Uppfräschning av tvättstugan

2006 - Fasadputsning

2005 - Fasadrenovering

2005 - Byte av fönster

2005 - Balkonger byggdes

2002 - Målning av taket

1992 - Elstigar byttes

1992 - Stambyte

1992 - Målning av samtliga fönster

Inga stora renoveringar är planerade.

Föreningens kontaktuppgifter:

[email protected]

Hall:

Välkomnande entréhall med målade väggar i en beige kulör samt lackad ekparkett på golv. I hallen finner du en säkerhetsdörr, spotlights i tak samt avhängningsyta direkt till höger för ytterkläder och skor. Vidare in i den inre hallen finner du även en rymlig klädkammare med gott om förvaring. Den inre hallens väggar är målade i "Stockholmsvitt" och på golvet ligger en enhetlig lackad fiskbensparkett.

Vardagsrum:

Lättmöblerat vardagsrum med en lackad fiskbensparkett på golv, luftig takhöjd, målade väggar i "Stockholmsvitt". I vardagsrummet finns det gott om plats för både en soffgrupp samt ett rejält matbord. Här finns även ett vackert burspråk som ger rummet ett fantastiskt ljusflöde. Vid elementen finns platsbyggda elementskydd i rotting.

Sovrum:

Trevligt sovrum med plats för en 140 cm bred säng. På golvet ligger en vacker lackad fiskbensparkett, takhöjden är luftig och väggarna är nymålade i en sober beige kulör. I sovrummet finns ett runt fönster som ger rummet ett naturligt ljusflöde. 

Kök:

Fullt utrustat kök med dimbar belysning, integrerad diskmaskin, integrerad kyl & frys, induktionshäll, varmluftsugn samt fläkt. Köket har mörka köksluckor, mörk bänkskiva i laminat och vitt kakel lagt i förband som stänkskydd. På golvet ligger vitmålade furutiljor på golv och väggarna är målade i "Stockholmsvitt".

Badrum:

Stambytt badrum med vitt kakel på vägg och ljusgrå mosaik på golv. Badrummet är utrustat med dusch, wc-stol, handdukstork, handfat samt spegel. Här finns även spotlights i tak.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga:

Tvättstugan finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkskåp. Tider bokas med namn och lägenhetsnummer via kalendern på dörren.

Innergård:

Föreningen har en stor, lummig innergård med flera sittgrupper som får nyttjas av föreningens medlemmar.

Cykelrum & Grovsoprum:

Din cykel kan du förvara i vårt cykelrum eller på innergården. Cykelrummet finns på entréplanet i samma port som soprummet. 

Förråd:

Alla lägenheter har tillgång till ett källarförråd.

Närområde/ Kommunikationer:

Här bor du på bästa läge med närhet till Birkastans trevliga puls med restauranger och caféer. Under sommartid är Rörstrandsgatan gågata och därmed avstängd för biltrafik. Runt hörnet finner du vackra promenadstråk längs med Karlbergskanalen vid Karlbergs Slott. På några minuters promenad tar du dig till mysiga Vasaparken med minigolf, boulebana, restauranger och caféer.

Sankt Eriksplan har goda kommunikationer med både buss och tunnelbana, vilka tillsammans knyter samman hela Stockholms innerstad. Med hållplats vid Vasaparken har ni även tillgång till flygbuss som tar er ända ut till Arlanda på ca 30 minuter och Odenplan för pendeltågen.

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Drejargatan 6

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60