Vasastan - Stockholm


Roslagsgatan 58B, 2 tr


Roslagsgatan 58B, 2 tr

Vasastan

Smakfull 2:a med solig balkong i söderläge!

På andra våningen i lugnt gårdshus mellan två innergårdar finner du denna genomgående 2:a med stor balkong i soligt söderläge! Stora spröjsade fönster släpper in gott om ljus i bostadens alla rum och den franska balkongen mot den andra innergården ger luft och trevnad till boendet. Här kan du avnjuta många soltimmar på balkongen och trevliga middagar i gott sällskap. Sovrummet är även rymligt med gott om förvaring i både garderober samt klädkammare. Bostaden skulle kunna byggas om till en möjlig 3:a (se alternativ planskiss). Här bor du med direkt närhet till vackra Hagaparken, Vanadislunden med Vanadisbadet och Lill-Jansskogens lummiga skogsstigar. Samtidigt är servicen superb med bra mataffärer och många trendiga restauranger i området. Bostaden ligger i en stabil förening som stambyttes 2008. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Roslagsgatan 58B, 2 tr
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Johannes
Lägenhetsnummer:
4061-00322  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.17792%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1927
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Com Hem. Utöver det finns ett eget fibernät till varje lägenhet som opereras av www.openuniverse.se, där man sedan själva kan välja vilken operatör man önskar.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 182 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-07-02
157 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
2 160 kr/år
2 400 kr/år
7 560 kr
Schablonberäknad

Förening

Brf Staren 7
769618-8429
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Staren 7 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 33 lägenheter, varav 2 upplåts med hyresrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. 

Föreningen köpte fastigheten 2008 och äger marken. 

Utförda renoveringar:

2019 Ytterligare uppfräschning utav innergården samt fastighetsentrén.
2017 renoverades hissen och innergården fräschades upp.
2016 utbyte av el-stigar samt fiber installerades.
2016 åtgärdades ventilationssystem samt nya ventiler i fönster.
2015 utfördes OVK- besiktning.
2012 byggnation av balkonger och renoveringar av yttre fönsterbågar samt installation av energiglas (dubbelglas).
2011 installerades ny fjärrvärmecentral samt återvinningskärl för glas, papper och kartong.
2010 installerades säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplan.
2008 renoverades tvättstugan samt byte av elen i lägenheterna.
2007 - 2008 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. I samband med detta renoverades även badrum.
2005 byttes tvättmaskiner i tvättstugan.
2002 målades taket.
1990- talet målades trappuppgången. I gathuset är det ursprungliga målningar som man har tagit fram.
1980 renoverades fasaden.

Kommande renoveringar:
2020 - renovering av innergård och garage

Gemensamma utrymmen:

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Det finns en trevlig innergård utrustad med grill- och sittmöjligheter. Det är tillåtet med el-och gasolgrill på balkongerna. 
För dig som använder cykel så finns det cykelställ under tak på innergården.

Parkering:

I föreningen finns 10 st garageplatser som kan hyras till en kostnad om 1 850 kr/månad . I dagsläget råder kö. Garaget är placerat i huset. Det är en månads uppsägning på platserna. I området råder boendeparkering. För mer information se www.stockholm.se

 

Hall:

Välkomnande entréhall med vitmålade väggar, säkerhetsdörr och avhängning för ytterkläder. Här finns charmiga attribut som luftig takhöjd, vackra furutiljor i original på golv, samt en fransk balkong som vetter ut mot innergård. I den inre hallen så finns gott om plats för ett rejält matbord.

Kök:

Fullt utrustat kök med vita köksluckor och rejäla bänkytor i rostfritt stål. Köket har integrerad kyl & frys, integrerad diskmaskin, varmluftsugn, gasspis samt fläkt. Ovanför bänkskivan sitter härdat glas som stänkskydd med en tapet från svenskt tenn bakom. Kökets väggar är vitmålade och på golvet ligger vackra furutiljor i original.

Vardagsrum:

Rymligt vardagsrum med vitmålade väggar, härlig rymd och utgång till balkongen. Vardagsrummet har många charmiga attribut som luftig takhöjd, furutiljor i original på golv och vackra dörrar i original.

Balkong:

Härlig balkong i soligt söderläge som vetter mot föreningens innergård. Här finns plats för både utemöblemang och planteringar. 

Sovrum:

Rymligt sovrum som vetter mot föreningens innergård. Här finns gott om plats för en dubbelsäng samt nattduksbord. Du har även gott om förvaring i garderober samt i anslutande klädkammare. Sovrummet har en luftig takhöjd, väggarna är vitmålade och på golvet ligger vitlaserade furutiljor i original.

Badrum:

Helkaklat badrum från föreningens stambyte 2008. Badrummet har vitt kakel samt gråmålade väggar och grå klinker på golv. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handdukstork, badrumskommod samt spegelskåp med integrerad belysning.

Närområde:

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här. Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.

På Roslagsgatan har du närheten till stadens puls då Birger Jarlsgatan leder dig ner till Stureplan. I området finner du flertalet restauranger som bland annat M.O.A.S, Le Nom, Café Nero, Bucco Nero och Babette. I området ligger även mysiga Balzac, Svartengrens, Sirap och Meno Male. Ett stenkast bort så når du KTH, Handelshögskolan samt Stockholms Universitet. Precis utanför porten så ser du till Brunnsviken och på kort gångavstånd når du grönskande Vanadislunden och Hagaparken.

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Roslagsgatan 58B, 2 tr

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60