Vasastan - Stockholm


Frejgatan 16, 3 tr


Såld

Frejgatan 16, 3 tr

Vasastan

Smakfullt renoverad 3:a med balkong!

Högt upp i huset på våning 3 med hiss finner du denna välplanerade 3:a med balkong. Bostaden är mycket smakfullt renoverad där materialval av kvalité samspelar med välbevarad charm. Lägenheten karaktäriseras av vacker mörkbetsad fiskbensparkett och luftig takhöjd. Köket har en social öppen planlösning med anslutning till vardagsrummet, moderna stilrena luckor och gott om arbetsytor. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn samt stor kyl och frys i rostfritt utförande. Fint ljusinsläpp då lägenheten är genomgående med fönster i två väderstreck. Båda sovrummen är insynsskyddade och vetter mot föreningens lugna innergård. Badrummet är smakfullt renoverat med klassisk Carrara marmor på golv och du har även en egen tvättstuga med tvättpelare. Välskött äkta förening som äger marken samt innehar sex hyreslokaler samt äger fyra hyreslägenheter som dolt kapital. Föreningen har även stor dold tillgång i form av oexploaterad råvind.

Fakta

Adress:
Frejgatan 16, 3 tr
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Johannes
Lägenhetsnummer:
0098  /  1304
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.29341%
Andelstal avgift:
0.033662
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1936
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd och källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV och obligatoriskt tillägg för bredband om 203 kr
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-05-05
176 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Vilan 10
769606-6096
Ja
Nej

Om föreningen:

Fastigheten byggdes 1936 och föreningen bildades 2001. 2008 Köpte föreningen fastigheten och äger marken. BRF Vilan 10 är en äkta förening. I föreningen finns 47 lägenheter varav 43 st bostadsrätter och 4 st hyresrätter. Föreningen har även 6 lokaler för uthyrning. 

Årsavgiften har varit oförändrad sedan sänkningen av avgiften år 2015.

Delat ägande accepteras endast i den form som utgår av föreningens stadgar. Föreningen godkänner högst 2 delägare där den boende äger minst 10%. Medlemskap i föreningen beviljas för makar, registrerade partner eller sådana sambor som på vilka lagarna om sambors gemensamma hem skall tillämpas. 

Juridisk person accepteras inte.

Föreningen har en tvättstuga som renoverades 2009, utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare samt torkskåp. 

Utförda renoveringar:

1998 - Stambyte

2009 - Ny tvättstuga byggdes och färdigställdes i maj 2009 Lägenhetsnumrering enligt nya regler från Lantmäteriet Energideklaration Anticimex fuktbesiktning 

2010 - Stamspolning, Installation av vattenrännor på taket, Inspektion av taket. OVK/Obligatorisk ventilationskontroll. Installation av en ny innergårdsdörr, Kontroll och åtgärd av styrsystemet samt byte av trappljusautomater. 

2011 - Besiktning av Expansionskärl. Installation av ny cirkulationspump, Besiktning av takvärmeslingor. Installation av tidlås till portarna. 

2012 - Installation av nya ventilationsrör, Målning av entréerna, dörrar och hisskorgar. Polering av golven i entréerna. 

2013 - Målning av fastighetens fönsterbågar mot gatan, Sotning, Stamspolning, Installation av nya värmekablar i stuprör och takrännor, Statusbesiktning av fasaden och balkongerna. 

2014 - En tidigare hyresrätt såldes av föreningen.

2015 Målning av fönsterbågar utvändigt/fönstren mot innergården Åtgärd av ventilation i lokalerna enligt anmärkningarna i OVK Kontroll/filmning av dag-, och dräneringsvattenrör i källaren Nytt styrsystemskåp till takvärmekablarna Ny motor och nytt styrsystem till fläkten på Roslagsgatan 27 

2016 Fuktmätningskontroll, OVK, Modernisering av bägge hissarna utfördes av S:t Eriks Hiss Ab. Tvättstugan fräschades upp och nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp installerades. 

2017 En tidigare hyresrätt såldes av föreningen, Ny belysning och gatunummerskyltar till bägge portar samt entréerna installerades. Nya namn/anslagstavlor anskaffades och namnskyltar till lägenhetsdörrarna byttes ut. 

2016 - Trapphus beslyning i LED installerades

2019/2020 Garantibesiktning av fönsterkarmar/balkongdörrar/trösklar (mot gården) , Slipning/polering av trapphusgolv, Uppfräschning av innergården, Förnyelse av sophanteringssystemet 

2020/2021 Kontroll av radiatorerna mm. i alla lägenheter, Kontroll av värmesystemet/kemisk analys av vattnet i rören

2021 – Stamspolning genomförd

2021 – Grundfasaden målades om samt nya skyltar installerades

2021 – Balkonger ommålade 

Planerade underhåll:

2021/2022 Modernisering av sophantering i källaren

2022/2023 Besiktning/Filmning av stamrör/spill/dagvattenrör (relining år 2018)

2023/2024 Tak underhåll

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall med golvvärme och vacker grön Kolmårdsmarmor på golv. Här finns gott om plats för avhängning i inbyggd garderob för jackor och skor och luftig takhöjd. Väggarna i hallen är målade i samma greigea ton som kök/vardagsrum

WC/Dusch:
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna samt klassisk Carrara marmor på golv med golvvärme. Badrummet är utrustat med Dusch, badrumskommod och spegelskåp.

Kök:
Underbart kök med social öppen planlösning med anslutning till vardagsrummet. Gott om arbetsytor i form av två bänkskivor. 
Förvaringsmöjligheter med rejäla skåp som är lackerade i samma utförande som väggar i en greige nyans. Fullt utrustat kök med rymlig kyl/frys i rostfritt utförande, induktionshäll, ugn samt integrerad diskmaskin. Mörkbetsad fiskbensparkett som är genomgående för hela lägenheten.

Vardagsrum:
Då köket och vardagsrummet ligger i en öppen planlösning är detta en perfekt plats för socialt umgänge. Här finns plats för större soffgrupp samt ett rejält matbord. Stort fönsterparti som ger rummet ett trevligt ljusflöde. Ljusa målade väggar och på golvet ligger en vacker mörkbetsad fiskbensparkett.

Master bedroom:
Vackert master bedroom med härligt ljusflöde från fönsterpartiet samt balkongdörren. Här får du plats med dubbelsäng och förvaring i garderober samt en klädkammare. Här finns även ett platsbyggt skrivbord och bokhyllor för hemmakontoret. 

Balkong:
Från master bedroom når du den mysiga balkongen med plats för stolar och bord i högt skyddat läge. Balkongen vetter mot föreningens trevliga innergård.

Sovrum :
Perfekt barnrum med platsbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring från golv till tak. Här finns även ett platsbyggt tvättstugeutrymme med golvbrunn bakom enhetliga garderobsväggar med tvättmaskin och torktumlare.

Om området:

Vasastans myller av krogar och restauranger står till buds direkt utanför dörren. Goda rekreationsområden finns i Vanadislunden och Hagaparken. Promenadavstånd till Odenplan och vidare in mot City. Denna del av Stockholm har snabbt blivit mycket populär pga det stora utbudet av trevliga restauranger. Här finns några av Stockholms populäraste restauranger, runt hörnan ligger restauranger som Agrikultur (stjärna i Guide Michelin), Mahalo, Meno Male m.fl. Närheten till grönska och natur är en annan faktor som gör området mycket populärt. Vid Brunnsviken finns såväl bad som kanotuthyrning.

Kommunikationer:
Kommunikationerna är mycket goda i området. På gångavstånd finns Tekniska Högskolans tunnelbanestation som tar dig in till T-centralen på 5 minuter. Åt andra hållet ligger Rådmansgatans tunnelbana - vilken tar dig till Fridhemsplan på 4 minuter. Således finns tillgång till såväl den gröna som den röda tunnelbanelinjen. Buss 4 tar dig till Hornstull via Västerbroplan. Invid porten avgår buss 50 som tar dig till Odenplan, Centralen, Gamla stan och vidare mot söder. Med bil tar ni er lätt ut ur stan med smidig access via Roslagstull.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60