Kungsholmen - Stockholm


Sankt Eriksgatan 59


Såld

Sankt Eriksgatan 59

Kungsholmen

Sekelskiftes 3:a med balkong i västerläge och två fungerande kakelugnar!

Högt upp i huset med hiss på våning 4 finner ni denna trevliga 3:a som ligger belägen i vacker sekelskiftesfastighet anno 1905. Här finns tidstypiska och välbevarade sekelskiftesdetaljer som två fungerande kakelugnar, vackra originalgolv, ca 3,30 m i takhöjd, breda stuckaturer, pampiga pardörrar och breda fönsterkarmar! Lägenheten är genomgående och har ett fantastiskt ljusflöde samt en balkong som vetter mot innergården i soligt västerläge. Föreningen är mycket stabil och välskött med låg belåningsgrad om 670 kr/kvm och ordentlig kassa, vilket också avspeglar sig i den låga månadsavgiften. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Sankt Eriksgatan 59
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
0011  /  1401
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.15604%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1905
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Eldstad:
2 stycken fungerande kakelugnar
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Tv levereras via Comhem och bredband (100 mbit/s) via Ownit.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-03-17
144 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
2 400 kr/år
5 400 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Kettingen nr 2
702001-2485
Ja

Om föreningen:

Brf Kettingen 2 ombildades från bostadsförening till bostadsrättsförening år 2011 och de två fastigheterna förvärvades 1920. Föreningen upplåter 57 lägenheter med bostadsrätt och sju lokaler med hyresrätt. 

Belåningsgrad: 670 kr/kvm

Gemensamma utrymmen:

- Tvättstugan består idag av två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och stort torkrum (finns belägen i gårdshuset)
- Hobbyrum
- Barnvagnsrum 
- Innergård
- Sophus (för hushållssopor, grovsopor, matavfall, tidningar och elavfall)

Genomförda renoveringar: 
1992 - Omputsning fasad 
1993 - Stambyte kök 
1994 -1999 - Takrenovering 
1999 - Stambyte badrum, byte el-dragning 
2005 - Målning fönster 
2014 - Renovering trapphus 
2016 - Balkongrenovering 
2017 - Renovering tvättstuga
2018 - Målning av yttertak 


Planerade renoveringar: 
Enligt föreningens underhållsplan ska en undersökning av innergårdens bjälklag genomföras och potentiellt arbete utföras inom några år. Detta är planerat och budgeterat för och pengar finns avsatt.

TV och Bredband:
Tv levereras via Comhem och bredband (100 mbit/s) via Ownit. 

Parkering:
Boendeparkering via Stockholms stad. För mer info se www.stockholm.se

Övrigt:
- Juridiska personer godkänns ej som medlemmar. 
- Delat ägande är tillåtet med krav på minsta ägarandel på 10%.
- Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningens ekonomi är väldigt god med endast 2.900.000 kr i lån på 57 lägenheter och bra koll på kommande underhåll enligt plan.
- Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.kettingen2.se
- Alla medlemmar har tillgång till föreningens båda innergårdar; en direkt när man kommer genom porten från Sankt Eriksgatan och en som ligger på baksidan av gårdshuset. Den första gården är omsluten av vackra fastigheter med fina planteringar i en parkliknande miljö. Här finns även cykelparkering med tak och miljöhus. Fortsätter man genom gårdshuset finns en gård på andra sidan som delas med grannföreningen. Även här är lummigt och grönt med en öppning ner mot Karlbergskanalen.

Hall:

Välkomnande entréhall med luftig takhöjd, pampiga pardörrar som vetter mot vardagsrummet. Här finner du förvaring i inbyggd garderob samt har plats för avhängning av ytterkläder.

Vardagsrum:

Rymligt vardagsrum med en luftig takhöjd om cirka 3,3 meter med takrosett, bred stuckatur i original med breda golvlister, fungerande kakelugn, pampiga pardörrar, furutiljor i original samt vackra pardörrar som vetter både mot rum i fil samt till hall. I vardagsrummet finns även två stora fönsterpartier som ger rummet ett fantastiskt ljusflöde.

Sovrum/ Sällskapsrum:

I fil med vardagsrummet ligger det extra sovrummet/ sällskapsrummet. Här finns en fungerande kakelugn, pampiga pardörrar, luftig takhöjd om cirka 3,3 meter med takrosett, bred stuckatur i original med breda golvlister och vackra furutiljor på golv. 

Master bedroom:

Master bedroom vetter mot föreningens lugna innergård och härifrån nås bostadens balkong i västerläge. Sovrummet har luftig takhöjd om cirka 3,3 meter, bred stuckatur samt breda golvlister i original samt vackra furutiljor på golv. I sovrummet finns idag en klädkammare samt inbyggda garderober.

Balkong:

Rymlig balkong i soligt västerläge som vetter mot föreningens lugna innergård. Här kan du avnjuta solen från lunch till sen kväll samtidigt som du har en härlig utsikt över Kungsholmens takåsar.

Kök:

Kök som kan byggas om till ett extra sovrum. Köket vetter mot föreningens innergård och har en luftig takhöjd, samt ett äldre kök med äldre vitvaror i renoveringsbehov. 

Badrum:

Helkaklat badrum från föreningens stambyte (-99) med vitt kakel på vägg och klinkers på golv. Badrummet är utrustat med handfat, dusch, spegelskåp, wc och handdukstork. I badrummet finns det plats för en tvättpelare om så önskas.

 

 

Välkommen hem till Kungsholmen och Fridhemsplan. Här finner du all tänkbar service som du kan önska. Intill lägenheten ligger Västermalmsgallerian med dess breda utbud av välsorterade mataffärer (ICA, Coop daglivs, Willys),bra shopping, caféer och konditorier, flertalet bra restauranger och gym.

Kommunikationerna är utmärkta med både tunnelbanans blåa och gröna linje samt flertalet busslinjer.

Några hundra meter bort ligger härliga Rålambshovsparken och vackra Norr Mälarstrand. Här kan du avnjuta en härlig promenad längs med vattnet och avsluta med en middag på någon av Norr Mälarstrands trevliga restauranger.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Sankt Eriksgatan 59

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60