Vasastan - Stockholm


Roslagsgatan 58B, 4 tr, ÖG


Såld

Roslagsgatan 58B, 4 tr, ÖG

Vasastan

Välplanerad 20-tals 1:a i gårdshus med balkong!

Välplanerad 20-tals 1:a på populära Roslagsgatan. Här bor du på högt läge på våning 4 med insynskyddat läge med en trevlig balkong som vetter mot föreningens lugna innergård. Bostaden är mycket välplanerad och har många välbevarade charmiga detaljer som vackra trägolv, luftig takhöjd samt breda fönsternischer. Lägenheten har även ett modernt helkaklat badrum i stilrena färgval från föreningens stambyte 2008. Brf Staren 7 är en stabil och välskött förening med god ekonomi. På Roslagsgatan kan du njuta av stadens puls då du har närhet till flertalet restauranger som bland annat Mahalo, Balzac, Meno Male, Svartengrens. Ett stenkast bort så når du KTH, Handelshögskolan samt Stockholms Universitet. På kort gångavstånd har du grönskande Vanadislunden och Hagaparken. Välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Roslagsgatan 58B, 4 tr, ÖG
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Johannes
Lägenhetsnummer:
341  /  1401
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.91142%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1925
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Com Hem. Utöver det finns ett eget fibernät till varje lägenhet som opereras av www.openuniverse.se, där man sedan själva kan välja vilken operatör man önskar.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 182 kr
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-07-02
157 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
1 800 kr/år
1 800 kr/år
1 800 kr/år
5 400 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Staren 7
769618-8429
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Staren 7 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 33 lägenheter, varav 2 upplåts med hyresrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. 

Föreningen köpte fastigheten 2008 och äger marken. 

Utförda renoveringar:

2019 Ytterligare uppfräschning utav innergården samt fastighetsentrén.
2017 renoverades hissen och innergården fräschades upp.
2016 utbyte av el-stigar samt fiber installerades.
2016 åtgärdades ventilationssystem samt nya ventiler i fönster.
2015 utfördes OVK- besiktning.
2012 byggnation av balkonger och renoveringar av yttre fönsterbågar samt installation av energiglas (dubbelglas).
2011 installerades ny fjärrvärmecentral samt återvinningskärl för glas, papper och kartong.
2010 installerades säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplan.
2008 renoverades tvättstugan samt byte av elen i lägenheterna.
2007 - 2008 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. I samband med detta renoverades även badrum.
2005 byttes tvättmaskiner i tvättstugan.
2002 målades taket.
1990- talet målades trappuppgången. I gathuset är det ursprungliga målningar som man har tagit fram.
1980 renoverades fasaden.

Kommande renoveringar:
2020 - renovering av innergård och garage

Gemensamma utrymmen:

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Det finns en trevlig innergård utrustad med grill- och sittmöjligheter. Det är tillåtet med el-och gasolgrill på balkongerna. 
För dig som använder cykel så finns det cykelställ under tak på innergården.

Parkering:

I föreningen finns 10 st garageplatser som kan hyras till en kostnad om 1 850 kr/månad . I dagsläget råder kö. Garaget är placerat i huset. Det är en månads uppsägning på platserna. I området råder boendeparkering. För mer information se www.stockholm.se

Hall:

Välkomnande entréhall med säkerhetsdörr. Direkt till vänster finns praktiska avhängningskrokar samt ytterligare förvaringsmöjligheter i garderob/ klädkammare. Väggarna är vitmålade och du har en luftig takhöjd om 2,75 meter samt charmiga trägolv i original. 

Kök:

Välplanerat kök med vackert trägolv i original, kyl & frys, gasspis & gasugn från Bertazzoni, fläkt samt gott om bänkyta. Köket har klassiska vita skåpsluckor samt gott om förvaring i vackra serveringsskåp. Stilrent grått kakel ovanför bänkskiva, luftig takhöjd om 2,75 meter samt vackert spröjsat fönster med bred fönsternisch som vetter ut mot innergården. 

Allrum:

Stort och luftigt allrum med plats för både soffgrupp, matbord och säng. I allrummet har du en härlig rymd med luftig takhöjd om 2,75 meter, takrosett samt vackert trägolv i original. Via allrummet når du bostadens trevliga balkong med pardörrar som vetter mot föreningens lugna innergård.

Balkong:

Rymlig och lugn balkong på ett högt och fritt läge mot föreningens trevliga innergård där du kan njuta av solen under morgon och förmiddag. Skapa din egna lilla oas på balkongen då det finns gott om plats för utemöblemang samt krukväxter.

Badrum:

Fräscht modernt badrum i stilrena färgval som renoverades i och med föreningens stambyte 2008. Badrummet har vitt kakel på väggar och grå klinkers med golvvärme på golv. Här finns dusch, vikbara duschväggar i glas, wc, handdukstork och handfat med förvaringsskåp undertill. Här finns även gott om förvaring i en ytterligare garderob.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här. Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.

På Roslagsgatan har du närheten till stadens puls då Birger Jarlsgatan leder dig ner till Stureplan. I området finner du flertalet restauranger som bland annat M.O.A.S, Le Nom, Café Nero, Bucco Nero och Babette. I området ligger även mysiga Balzac, Svartengrens, Sirap och Meno Male. Ett stenkast bort så når du KTH, Handelshögskolan samt Stockholms Universitet. Precis utanför porten så ser du till Brunnsviken och på kort gångavstånd når du grönskande Vanadislunden och Hagaparken.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Roslagsgatan 58B, 4 tr, ÖG

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60