Vasastan/Birkastan - Stockholm


Karlbergsvägen 46B


Karlbergsvägen 46B

Vasastan/Birkastan

Pampig våning med uthyrningsdel som genererar god inkomst

Nu har du chansen att förvärva denna pampiga och spatiösa våning som är i absoluta toppskick! Lägenheten har idag två ingångar där ena ingången går till uthyrningsdel som ger mycket god inkomst. Lägenheten har en perfekt balans mellan originalcharm och det nya moderna då lägenheten är smakfullt och påkostat renoverad år 2018-2020. Balkong mot innergård går troligtvis att få bygga. Attraktiv planlösning med generösa sällskapsytor, exceptionell förvaring och fantastiska detaljer såsom vackra taklister, fiskbensparkett, fina spegeldörrar samt ståtlig takhöjd över 3 meter. Denna familjelägenhet är optimalt planerad för såväl vardagens bestyr som festliga tillfällen. Stark äkta brf med låga avgifter som har sänkts de senaste tre åren och innehar en hyresrätt som dold tillgång. Föreningen har gått +1 msek/år senaste åren. ICA & garage (kö) finns smidigt i huset!

Fakta

Adress:
Karlbergsvägen 46B
Område:
Vasastan/Birkastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
18  /  1401
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.57593%
Andelstal avgift:
2.57558%
Byggnadsår:
1925
Ventilation:
Självdragsventilation
Förråd:
Källarförråd om ca 8 kvm
TV- Internetutbud:
Bredband (Telia Bredband FiberLan 100/10)
Hiss:
Ja
(för att nå hissen finns det en smidig ingång med plats för barnvagn från innergård, inga trappor.)

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 183 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Förening

BRF Verdandi 2
716418-8158
Ja

Om föreningen

Äkta bostadsrättsföreningen som upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt som är värd ca 10 Msek. Bostadsrättsföreningen registrerades 1984.

I de 3 lokalerna finns ICA, restaurang samt en färgbutik med cafédel. 

Föreningens ekonomi
Stark ekonomisk och äkta bostadsrättsförening med låg belåning. Avgifterna sänktes 2017 med 10%, 2018 med 10% samt 2019 med 5%. Föreningen har ca 1 miljoner kronor i årligt plus senaste åren. 

Utfört underhåll
Stamspolning 2018
Snörasskydd på taket 2018
OBK besiktning 2017
Gårdsporten utbytt 2014
Trapphusrenovering 2014
Gårdsporten renoverad 2012
Gårdshus/gårdsmur 2010
Ny värmecentral 2010
Ventialation St Eriksgatan 93 2010
Gårdplan 2010
Elförsörjning affärslokaler 2009
Radiatorventiler/radiatorsystem 2008
Renovering av balkonger 2007
Omäggning av tak 2007-2008
Nya balkonger 2007-2008
Brandutrymning 2007
Elstambyte 2006-2007
Rörstambyte (vatten & avlopp) 2006-2007
Nyinstallation hiss 2003

Planerade underhåll
Fasad gård
Målning av fönster och fönsterdörrar 2019- 2020
Entréportar och garageport 2019-2020

Parkering
Föreningen har garage med totalt 14 platser + 3 MC-platser. Infart sker från Sankt Eriksgatan. På gården finns fyra parkeringsplatser och en MC-plats. Infart sker från Karlbergsvägen.

Parkeringsplatserna är inte knutna till lägenheterna utan ett kösystem tillämpas. 

Gemensamhetsutrymmen

Barnvagnsrum
Ett barnvagnsrum finns i nerfarten till garaget.

Cykelrum
Cyklar får förvaras i cykelrummet på gården eller i cykelställ på gården. 

Källare
Förråd till respektive lägenhet finns i källaren.

Sopsorteringsrummet
Sopsorteringsrummet finns snett mittemot ICA:s varumottagning på gården. Där lämnas tidningar, kartongförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar, glasförpackningar (färgat och ofärgat), batterier och glödlampor. 

Tvättstuga
Föreningen har en tvättstuga belägen i uppgång Sankt Eriksgatan 93. Nyckelbokningsschema finns uppsatt utanför tvättstugan. 

Tambur/hall
Välkommen in i den rymliga hallen med smart och platsbyggd förvaring i form av inbyggd kappavhängning vid ytterdörren. Hallen öppnar upp sig mot lägenhetens kök och vardagsrum. Från hallen når man gäst wc samt tvättstuga. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är gråmålade. Säkerhetsdörr finns. 

Gäst WC
Från hallen når du gäst WC som ligger perfekt avskiljt från lägenhetens sociala och privata delar. Stilrent vitt kakel på väggar som övergår i gråmålad vägg, och marockanskt klinker på golv. Här finns vägghängd WC, handfat, spegel. 

Tvättdel
Här finns tvättmaskin och torktumlare. Vitmålade väggar och mörkgrå klinker på golvet.  

Kök
Platsbyggt och familjärt kök i absoluta toppskick. Stor och avlång bänkskiva som ger gott om arbetsyta. Gott om skåp som sväljer mycket förvaring. Tidsenliga köksluckor som passar väl in i bostaden. Vitvaror i form av integrerade kyl/frys, vinkyl, diskmaskin och ugn (med integrerad mikro) samt bred induktionshäll. Platsbyggd soffa (med förvaring under) vid det vackra fönstret. 

Vardagsrum
Bokstavligt talat lägenhetens hjärta! Här möts du direkt av den otroliga rymden samt det vackra ljusinsläppet från det stora fönsterpartiet. Tack vare rymden i vardagsrummet är detta ett perfekt utrymme för sociala sammanhang. Med stora ytor för rejält soffmöblemang och fåtöljer. Vitmålade originalsnickerier och vackra taklister. Fiskbensparkett och tapetserade väggar. Mellan kök och vardagsrum är det en skjutdörr från original. 

Sovrum 1/Master bedroom
Ljust sovrum med stort fönsterparti som släpper in gott om naturligt ljus. Gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord. Därtill platsbyggda garderober som ger dig gott om förvaringsmöjligheter. Fiskbensparkett på golv och gröna väggar (Farrow & Ball).

Sovrum 2/Kontor 
Perfekt som barnrum eller kontor. Plats för säng och skrivbord. Här finns garderob samt ett serveringsskåp i original. Från detta rum når man duschrummet. 

Duschrum
Likt övriga lägenheten är även WC/Duschrum renoverad och i toppskick. Lyxigt inrett med vackert enhetligt vitt kakel på golv och vägg (golvvärme finns). Stor kommod med förvaring, spegelskåp med belysning, vägghängd wc, stilren handduksvärmare samt stor dusch som avskiljs med en stilig industriglasvägg. 

Sovrum 3/Uthyrningsdel 
Detta sovrum är beläget i uthyrningsdelen, men går med mycket enkla medel att öppna upp så det nås från huvudbostaden. Från detta sovrum nås eget duschrum/WC och kök. I sovrummet finns en garderob. På golvet ligger vackert furugolv. 

Duschrum uthyrningsdel
Duschrum som även det är i toppskick. Här ligger det vitt klinker på golv (golvvärme finns) och vitt kakel på väggar. Det finns vägghängd wc, dusch, kommod och spegel. 

Kök uthyrningsdel
Kök med vita luckor i tidsenlig stil. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl med frysfack, induktionsspis samt ugn. Ordentligt med skåp som ger gott om förvaring. I köket finns plats för ett matbord. Vitmålade väggar och furugolv. Separat elskåp för uthyrningsdelen. 

Från köket finns en utgång till trapphuset. 

Område

Området växte fram i sin nuvarande form efter sekelskiftet 1900 och är en stilig stadsdel med många fina fastigheter, där mycket är bevarat från tillkomsttiden. Här är det liv och rörelse, men på ett lugnt och trivsamt sätt. På Rörstrandsgatan finns många trevliga småbutiker, restauranger och caféer, och under sommarhalvåret stängs gatan helt för biltrafik för att bli en härlig gågata kantad av uteserveringar och blomsteruppsättningar. Kommunikationerna är också de allra bästa med tunnelbana, pendeltåg och många bussar precis intill. Dessutom är det enkelt att ta sig till Arlanda med flygbussarna från Sankt Eriksplan.

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Karlbergsvägen 46B

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander Solmell
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-698 47 10