Vasastan - Stockholm


Dalagatan 84


Såld

Dalagatan 84

Vasastan

Välplanerad 20-tals 2:a i skuldfri förening!

Missa inte chansen att förvärva denna yteffektiva 2:a i skuldfri förening! Här finns många tidstypiska 20-tals detaljer välbevarade som generös takhöjd, vackra trägolv i original, speglade dörrar samt spröjsade fönster. Planlösningen erbjuder ett modernt kök med integrerad diskmaskin samt gott om förvaring i högskåp. Vardagsrummet är luftigt med goda möbleringsmöjligheter för både soffa samt matbord. Sovrummet har plats för en dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober. Duschrummet är helkaklat i Silestone marmor från stambytet 2017 och här finns även en renoverad separat WC. I hallen har du även gott om förvaring i en rymlig klädkammare. Föreningen är helt skuldfri och äger marken. I kvarteren finner du ett rikt utbud av matbutiker, bagerier och trevliga restauranger och på andra sidan gatan finns pendeltågsstationen som tar dig snabbt till Stockholm C. Med Odenplan ett stenkast bort finner ni ett flertal välkända butiker samt goda kommunikationer med både tunnelbana och buss.

Fakta

Adress:
Dalagatan 84
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
9  /  1102
Typ:
Andelsrätt - lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.07402%
Andelstal avgift:
0.99900%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1922
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Tillgång till två förråd, ett på vinden och ett i källaren
TV- Internetutbud:
Fiber indraget

Ekonomi

Pantsättningsavgift:
709 kr
Överlåtelseavgift:
2 365 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-03-05
128 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 160 kr/år
1 800 kr/år
3 960 kr
Schablonberäknad

Förening

BF Smedjan n:r 9 och 10 u.p.a.
702002-0231
Ja
Nej

Om föreningen

Om föreningen:

Bostadsföreningen Smedjan 9 & 10 u.p.a. består av 44 stycken medlemslägenheter i vacker 20-tals fastighet med adresser Dalagatan 84 och Vanadisvägen 36. Föreningen är en av Stockholms äldsta bostadsföreningar och är helt skuldfri.

Belåningsgrad per kvm: 0 kr

Byggår: 1922

Utförda renoveringar:

Ny LED belysning i trapphus samt renovering av föreningslokal 2018

Stambyte gjordes 2017  

Fönstermålning utsidan juni 2013

Värmeväxlarbyte 2009

Takmålning 2006

Stambyte 1991

Fasad gård 1990

Övriga byggnader/ gemensamma utrymmen: 

I föreningen finns bastu, cykelförråd, hobbyrum, tvättstuga samt källarförråd och vindsförråd. Föreningen har även en lummig och trädgårdslik innergård med soliga, öppna ytor, gräsmattor, sommarmöblemang och grillmöjligheter.  

Hall:
Välkomnande entréhall med generös takhöjd, ljusa väggar och ett vackert trägolv i original. Till höger finner du avhängningsyta för ytterkläder och skor. Vidare in i den inre hallen finner du även en rymlig klädkammare med plats för ytterligare förvaring.

Kök:
Stilrent kök med vita köksluckor, gott om förvaring i högskåp, bänkskiva i svart granit samt integrerad diskmaskin. Köket är utrustat med en kombinerad varmluftsugn/mikrovågsugn, spishäll samt fläkt. På golvet ligger en svart klinker och väggarna är målade i en ljus kulör.

Vardagsrum:
Luftigt vardagsrum med vackra trägolv i original med generös takhöjd och lättmöblerade ytor. Taket pryds av en takrosett i original och väggarna är målade i en ljusgrå kulör. I vardagsrummet finns det plats för både en soffa samt ett rejält matbord. I vardagsrummet står en stilren crémevit kyl & frys från klassiska SMEG.

Sovrum:
I sovrummet finner du vackra trägolv i original samt ljusgrå väggar. Här finns plats för en dubbelsäng samt gott om förvaring i den platsbyggda garderoben från Canadakök med integrerad belysning.

Duschrum:
Duschrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2017 och pryds av en klassisk Silestone-marmor på både väggar och golv. Här finns även installerad golvvärme, handdukstork, spotlights i tak samt en golvbrunn från Unidrain.

WC:
Separat WC med vägghängd toalett, förvaringsskåp, spotlights i tak, handfat och inbyggd spegel. På väggarna sitter ett vitt kakel med svart klinker på golv.

Välkommen hem till detta attraktiva och mycket populära läge med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet cafeér. Här bor du på bekvämt promenadstånd till city med utmärkta kommunikationer i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen, pendeltåg samt flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås matbutikerna Coop Vanadisvägen, Hemköp Hagastaden eller ICA.

Vasaparken når ni med en kort promenad som erbjuder gott om aktiviteter med bland annat fotbollsplan, minigolfbana och mysiga fik. Vill ni ge er ut på en långpromenad är inte heller Hagaparken eller Karlbergs slottspark långt borta. I närheten av lägenheten ligger expanderande Hagastaden som är en ny växande stadsdel mellan Vasastan och Solna. Här växer nu ett nytt centrum fram med allt från matbutiker, gym restauranger och caféer. 

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Dalagatan 84

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60