Kungsholmen - Stockholm


Norra Agnegatan 38, 5 tr


Såld

Norra Agnegatan 38, 5 tr

Kungsholmen

Sekelskiftes 2:a med balkong på våning 5!

Önskar du privatvisning, vänligen kontakta ansvarig mäklare! På trevliga Norra Agnegatan finner ni denna ljusa, ljuvliga och härligt belägna sekelskiftestvåa på våning 5. Bostaden har en attraktiv och funktionell planlösning med samtliga fönster och balkong åt gård. Den möblerbara balkongen är en riktig pärla! Rymlig med morgon- tidig eftermiddagssol. Ostört läge med väldigt lite insyn i lägenheten. Utsikt över himmel, vackra takåsar och gårdar. Här blir lugnet ett faktum trots det centrala läget. Kök är renoverat 2020. Nyslipade och vitoljade golv och nymålade väggar och snickerier i hela lägenheten. Helkaklat badrum i gott skick. Sovrum med fönster mot innergården ger ett ostört läge. Bostaden har genomgående charmig sekelskifteskaraktär med högt till tak, fina speglade dörrar och höga fönster med speglade nischer. En ekonomiskt stark förening med en hyresrätt kvar. Närmaste tunnelbana är Rådhuset. vackra promenadstråk längs vattnet som tar dig runt Kungsholmen.

Fakta

Adress:
Norra Agnegatan 38, 5 tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
1017  /  1501
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
4.6400%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1906
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV via Com hem. Bredband (fiber) Telenor. Detta är en obligatorisk avgift om 100 kr/mån som är inräknad i den angivna månadsavgiften.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-06-27
145 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Åkermannen 1
769607-1450
Ja

Åkermannen 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2001 och förvärvade fastigheten 2002. I föreningen finns  20  lägenheter upplåtna med bostadsrätt och en lägenhet (dold tillgång) samt 3 lokaler upplåtna med hyresrätt. Stabil Brf med god ekonomi och mycket låg belåning. Välskött fastighet där de stora renoveringarna genomförts. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet gäller fram till och med år 2024.

Mycket stabil förening med belåningsgrad om 1676 kr/kvm. Föreningens har lån på cirka 2.2 mkr. Föreningen har 230 tkr i kassan, cirka 1,8 mkr i kortfristiga placeringar i form av räntekonto samt en hyresrätt om 60 kvm som dold tillgång vilket gör att föreningen i princip är skuldfri.

Stor tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 2 stora torkskåp, mangel och torktumlare. Föreningen har en fin innergård där det planeras att bygga en pergola.

Renoveringar

Utförda renoveringar
2019 Godkänd OVK besiktning
2019 Trapphusrenovering.
2017 Installation av ny fjärrvärmecentral, byte av radiatorventiler, byte av stamreglerventiler samt fullständig ny OVK-besiktning med åtgärder och godkännande.
2016 Renovering av källare samt sanering av lokal.
2015 Reparation av vattenläckage mellan våning 5 och 6 till en lägenhet (ej denna)
2014 Ny entréport.
2013 Takunderhåll.
2010-2011 Fönsterrenovering.
2008 Spolning av V/A stammar.
2008 Installation av ny hiss.i samband med att vindslägenheten byggdes.
2006 Balkonger byggdes.
1983 Byte av V/A stammar samt elstigare. 

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till år 2023.

Hall
Hallen är precis lagom i storlek och har goda avhängningsmöjligheter. På golvet ligger 
en nyslipad och ljusbetsad hårdvaxoljad ektarkett  som är genomgående för lägenheten och ger ett sobert intryck tillsammans med de vita nymålade väggarna och snickerierna. Utrymme för förvaringsmöbel samt krokar. Snygg säkerhetsdörr till lägenheten. Alla vägguttag och strömbrytare har bytts i samband med renoveringen av lägenheten.

Kök
Från hallen kommer man genast till det trevliga och
splitternya köket. Här finns ett stort fönsterparti som släpper in generöst dagsljus. Köket har gott om förvaring bakom vita skåpluckor upp till taket. Bänkskiva i smakfull sten imitation. Vitt matt kakel ovan bänkskivan. Köket är fullt maskinellt utrustat med diskmaskin, induktionshäll, kolfilterfläkt, kombinerad kyl/frys och ugn. Här finns även gott om utrymme för matbord med plats för 4-5 personer.  

Vardagsrum
Generösa ytor tillsammans med en takhöjd om 3 m skapar en fantastisk rymd till vardagsrummet. Det är ett rum med karaktär med gott om utrymme för soffa, förvaringsmöbler samt större matbord för den som önskar det. Nymålade vita väggar
och snickerier och ljus vitoljad ektarkett på golvet. Från vardagsrummet nås den rymliga och charmiga balkongen i högt och fritt läge. De dubbla balkongdörrarna lämnas med fördel öppna dygnet runt under sommarhalvåret då innergården utanför är en stilla oas trots det centrala läget. Balkongen ligger i sydöstligt läge med morgonsol fram till tidig eftermiddag under sommartid. Väldigt liten insyn. Här finns goda möbleringsmöjligheter.

Badrum
Från hallen når vi badrummet. Ett badrum med materialval i smakfull stil som håller i längden. I badrummet återfinner vi handfat, spegel, duschhörna, golvvärme, wc samt handdukstork. Väggarna är kaklat i vitt och golvet är 
i grå klinkers. Det är möjligt att installera tvättmaskin, uttag finns.

Sovrum
Lugnt beläget mot innergården ligger sovrummet inrett med en dubbelsäng samt en garderobsvägg som sväljer mycket förvaring. Vitmålade väggar och
ljus vitoljad ektarkett på golvet. Mellan sovrummet och vardagsrummet nås även en mindre garderob.

Område

Området kring Rådhuset är väl omtyckt av flera orsaker; det centrala läget med närhet till tunnelbana och många bussar, nyöppnade  ICA Kvantum, apoteket och Systembolaget i kvarteret, trevliga krogar och gångavstånd till Centralen och City samt närheten till parker och vatten på alla sidor , t ex. Norr Mälarstrand med sitt härliga promenadstråk.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Norra Agnegatan 38, 5 tr

Välj en eller flera visningar nedan

Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56