Norrmalm/City - Stockholm


Olof Palmes Gata 16, Vån 6


Såld

Olof Palmes Gata 16, Vån 6

Norrmalm/City

Välplanerad 2:a högst upp i huset med terrass i söderläge

Högst upp i huset på våning 6 med hiss finner ni denna välplanerade 2:a med en rymlig terrass i soligt söderläge. Terrassen är ca 12 kvm med trädäck, fjärrstyrd markis, spotlights och värmelampor. Här finns gott om plats för att grilla och umgås med dina vänner. Lägenheten är mycket välplanerad, ljus och är helt insynsskyddad. Välkomnande entréhall med goda avhängningsmöjligheter. Badrummet går i stilrena färgval och är utrustat med tvättmaskin. Köket är fullt utrustat med induktionshäll, inbyggd micro, diskmaskin, kyl/frys samt gott om plats för köksförvaring. Vardagsrummet är socialt och rymmer både en soffgrupp samt matplats. Sovrummet har plats för en dubbelsäng och har gott om plats för klädförvaring i garderober. Lägenheten ligger mycket centralt och som boende har har du tillgång till garageplats. Garageplatserna är rymliga och nås lätt genom att ta den nyrenoverade hissen ner till garageplan. Stabil och välskött förening med god ekonomi.

Fakta

Adress:
Olof Palmes Gata 16, Vån 6
Område:
Norrmalm/City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Adolf Fredrik
Lägenhetsnummer:
00051  /  1608
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.0115000
Andelstal avgift:
1.14541%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1986
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Terrass om cirka 12 kvadratmeter
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com Hem, Bredband via Bahnhof
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 182 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2018-12-17
140 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
2 400 kr/år
5 400 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Islandet 14-16
716421-8609
Ja
Nej

OM FÖRENINGEN:

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN:
Bostadsrättsföreningen Islandet 14-16 förvaltar fastigheten Islandet 16 på adresserna Olof Palmes gata 14-16. Bostadsrättsföreningen registrerades 1992 och förvärvade fastigheten år 2000. Fastigheten består av ett flerbostadshus som byggdes 1986. Föreningen upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt samt 12 lokaler med hyresrätt.

Belåningsgrad: 5074 kr/kvm

RENOVERINGAR- UTFÖRDA OCH PLANERADE:
2019 Ytrenovering entréhallar och korridor BV
2018/19 Renovering av horisontella stammar mot butikerna i gatuplanet
2018 OVK med åtgärder pågår
2018 Byte/renovering av hissar
2016 Byte av ytterdörrar för tre lokaler samt byte av föreningens tre yttre entrédörrar
2015 Målning av soprum
2014 VA stammar i bad & kök byttes i insidan av lägenheterna
2013 Underhåll av golv i soprum
2012 Målning av träpartier på fasad på loftgångar
2012 Två nya tvättmaskiner och en ny torktumlare i tvättstuga
2011 En ny torktumlare och ett nytt torkskåp i tvättstuga
2009 Byte av hisslinor
2002 Hissrenovering
2002 Värmeanläggning, fjärrvärme

PARKERING:
Garage på plan - 1, hiss ner till garaget.
18 platser och en lastplats för bil samt 2 platser för MC. F.n 2700kr/mån. Intresseanmälan till styrelsen. Boendeparkering på gatan kan ansökas via Stockholms stad för den som är mantalsskriven i stadsdelen.

TV OCH BREDBAND:
Kabel-TV levereras via Comhem och bredband via Bahnhof. Både kabel-TV (bas) och bredband ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har en gemensam innergård med utsikt över vackra Centralbadet med sittgrupper sommartid och gran vintertid. Barnvagnsrum, två cykelrum och soprum med sortering för lättare grovsopor. Gemensam tvättstuga finns på bottenvåningen. Tvättstugan är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och en mangel.

Hall:
Välkomnande entréhall med goda avhängningsmöjligheter. Väggarna har en ljusgrå tapet och på golvet ligger ett parkettgolv.

Kök:
Rymlig kök med förvaring upp till tak. Fräscha vita skåpsluckor och vit mosaik ovanför diskbänken. Köket är fullt utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, integrerad kyl/frys och mikro. Köket har en social öppen planlösning mot bostadens vardagsrum. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna har en ljusgrå tapet.

Vardagsrum:
Från köksdelen kommer man direkt in i det ljusa vardagsrummet med enhetligt parkettgolv och på väggarna finns en ljusgrå tapet. Här finns plats för både en soffgrupp och en matplats. Från vardagsrummet har man tillgång till en rymlig klädkammare med gott om plats för kläder och skor i praktiskt förvaringssystem.

Sovrum:
Rymligt insynsskyddat sovrum med plats för en dubbelsäng. Här finns praktiska skjutdörrsgarderober som ger gott om klädförvaring. På golvet ligger ett enhetligt parkettgolv och väggarna är vitmålade. Här finns även förvaring ovanför sägen och spotlights i taket. Från sovrummet kommer man ut till den härliga terrassen.

Terrass:
Rymlig terrass om cirka 12 kvadratmeter i soligt söderläge. Här kan du avnjuta många trevliga middagar och sociala tillställningar. Terrassen har en bländande utsikt över Stockholms takåsar och här finns även belysning, infravärmare samt elektriska markiser installerade.

Badrum:
Helkaklat badrum i stilrena färgval med vitt kakel på väggarna och svart mosaik med golvvärme på golv. Badrummet är  utrustat med wc, kommod med förvaring, regndusch och tvättmaskin. Här finns även skåpsförvaring samt praktiska hyllor för förvaring av handdukar.  

Närområde:

På Olof Palmes gata så bor du på en av Stockholms mest centrala adresser nära Hötorget och mindre än 5 minuter till Stureplan. Det är bara ett stenkast till Kungsgatan, Sveavägen, Hötorget och Drottninggatan. En kort promenad till Centralstationen och mindre än 100 meter till närmsta tunnelbana (Hötorget - grön linje). Här bor du på central men lugn adress med hela Stockholms utbud inom bekvämt avstånd vare sig man vill till parker, universitet, högskola eller uteliv.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Olof Palmes Gata 16, Vån 6

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60