Properties & Partners

Kungsholmen - Stockholm


Norr Mälarstrand 88


Såld

Norr Mälarstrand 88

Kungsholmen

Representativ 20-tals våning med eldstad och utsikt emot Riddarfjärden!

Välkommen hem till denna fantastiska våning på attraktiva Norr Mälarstrand! Bostaden erbjuder 4 rum och kök och är mycket välplanerad. Här finner du en pampig 20-tals våning med utsikt över Rålambshovsparken och vackra Riddarfjärden. Lägenheten har en genomgående planlösning med stora spröjsade fönsterpartier i två väderstreck samt generösa rum som erbjuder en fantastisk rymd. Planlösningen är mycket välplanerad och här finns gott om sociala ytor att umgås med vänner och familj och du kan utan problem duka upp till middag för 8-10 personer. Invid matplats finns en fungerande öppen eldstad som bidrar med en härlig mysfaktor. Hög kvalitet i både platsbyggt kök med vitvaror från Miele. Vackra tidstypiska detaljer som pardörrar och takrosetter. Tidigare bygglov har funnits för fransk balkong mot innergård. Här bor du på en attraktiv adress i en ytterst välskött fastighet med pampig entré. Utanför porten finner du vackra promenadstråk som tar dig runt Kungsholmens glittrande vatten.

Fakta

Adress:
Norr Mälarstrand 88
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
00009  /  1101
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
4.72480%
Andelstal avgift:
4.72480%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Eldstad:
Fungerande Eldstad
Förråd:
Källarförråd + Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Fiberoptiskt bredband (100Mbit) från Ownit är installerat
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, kabel-tv (Comhem) och bredband (Ownit)
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 183 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2019-02-25
120 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 600 kr/år
3 000 kr/år
6 600 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Vapensmeden 5
716418-7390
Ja
Nej

Brf Vapensmeden 5:

Stabil och välskött förening som nästintill är obelånad. Föreningen består av ett gatuhus och ett gårdshus med totalt 41 bostadsrätter och 2 lokaler med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1926 och föreningen är en äkta förening som äger marken. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 388 kvm, varav 2 241 kvm utgör lägenhetsyta och 147 kvm utgör lokalyta. Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns ej. 

Föreningen har 41 st lägenheter som innehas med bostadsrätt samt 2 lokaler till uthyrning.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2025. Tidigare utförda renoveringar är bland annat:
1992-1993 Rörstambyte
1994-1995 Elstambyte
1997 Säkerhetsdörrar
2008-2009 Fönsterrenovering
2014 Stambyte i källaren
2018 Renovering av fasad mot gård samt vädringsbalkonger
2019 Uppfräschning av innergården samt renovering av lokal och dränering av yttervägg mot innergården. 

Läs mer om planerade renoveringar i årsredovisningen. Föreningen har mycket god ekonomi och är närmast obelånad.

Det finns en stor gemensam innergård med flera grupper av utemöbler samt grill. Föreningen har även ett cykelrum samt tvättstuga.

Beskrivning

Entréhall:
Välkommen in i den rymliga hallen med smart och platsbyggd förvaring. Direkt till vänster finner du gott om plats för avhängning av ytterkläder vid ytterdörren. Hallen öppnar upp sig mot lägenhetens salong där man kan avnjuta en morgonstund med kaffe framför den fungerande eldstaden. På golvet ligger en praktisk mörk klinker som övergår till ekparkett i salongen och väggarna är tapetserade med en smakfull tapet. I taket sitter det dimbara spotlights och vid entrédörren finner du en skyddande gallergrind. 

Gäst-WC:
Från hallen nås bostadens gäst-WC som ligger perfekt avskiljt från lägenhetens sociala och privata delar. På väggarna sitter det stilrent vitt kakel och på golvet ligger en mörkgrå klinkers. Gäst WC:n är utrustad med vägghängd toalett, handfat, spegel samt dimbara spotlights i tak.

Matplats: 
I anslutning till salongen finner du den rymliga matplatsen. Här kan du njuta av många trevliga middagar intill den fungerande eldstaden. Vid matplatsen har du gott om plats för ett stort bord för större sällskap. Väggarna har en smakfull tapet, i taket sitter det dimbara spotlights och på golvet ligger en enhetlig ekparkett.

Kök:
Platsbyggt kök i toppskick. Köket är fullt utrustat med en side by side kyl & frys, diskmaskin från Siemens. Mikrovågsugn, fläkt och ugn från Miele samt induktionshäll. Här finns gott om arbetsytor och förvaring i serveringsskåp. Köket har stilrena ljusgrå luckor samt bänkskivor i sten samt trä. Kökets väggar är klädda med bröstpanel, på golvet ligger en mörkgrå klinker och i taket sitter det dimbara spotlights i tak.

Sovrum 1/Master bedroom:
Fridfullt sovrum med stort fönsterparti som vetter mot innergården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord samt garderober om så önskas. En vacker platsbyggd bokhylla som ger rummet extra karaktär. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är tapetserade med en ljus tapet. I anslutning till Master bedroom ligger badrummet.

Badrum:
Smakfullt badrum i klassiska materialval. Lyxigt inrett med vacker enhetligt grå klinker på golv och vitt kakel som är lagt i förband på väggarna. Här finns även tvättmaskin och torktumlare från Miele. WC, duschväggar i klarglas. handfat och ett skåp. I taket sitter det dimbara spotlights.

Vardagsrum:
Vardagsrummet bjuder på luftiga kvadratmeter. Här finner du generösa ytor att umgås med vänner och familj och här finns gott om plats för större soffmöblemang. Från fönstret har du en vacker utsikt mot Riddarfjärden och Rålambshovsparken. Vardagsrummets golv är klädda med en vacker fiskbensparkett och på väggarna sitter en smakfull tapet. Vackra pardörrar finns även bevarade mot sovrum nummer två. 

Sovrum 2:
Det andra sovrummet ligger vägg i vägg med vardagsrummet och har ett högt läge utan direkt insyn och ger dig gott om utrymme för möblering och extra garderober. Intill sovrummet finns en stor klädkammare med gott om förvaring. Likt vardagsrummet har du fiskbensparkett på golv och tapetserade väggar. 

Närområde:

Mycket attraktivt och centralt läge på populära Norr Mälarstrand med Riddarfjärden utanför. Ett stenkast till populära Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. Via Norr Mälarstrand finns vackert promenadstråk in till city via Stadshuset med ett rikt utbud av trevliga restauranger och caféer bl.a. Petite France, Orangeriet och Mälarpaviljongen. Vackert löpspår runt hela Kungsholmen, större delen längst med vattnet. Bekvämt gångavstånd till Fridhemsplan med Västermalmsgallerian som erbjuder all tänkbar service bl.a. mode, några av innerstans största och bästa matvarubutiker, flertalet gym,restauranger mm

Kommunikationer:

Ett stenkast bort ligger T-banans blåa och gröna tunnelbanelinjer samt busslinje 1, 3 och 4 och ett mycket stort antal andra busslinjer. Till T-centralen tar det bara några minuter och där har du tillgång till alla fjärrtåg samt Arlanda Express. Härifrån har du ett fantastiskt bra utgångsläge för att ta dig till innerstans alla hörn samt vidare utanför tullarna.

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56