Properties & Partners

Norrmalm/City - Stockholm


Drottninggatan 73A, Vindsvåning


Såld

Drottninggatan 73A, Vindsvåning

Norrmalm/City

Fantastisk vindsvåning med solig terass och fungerande öppen spis!

Välkommen till denna fantastiska vindsvåning om 72 kvm boarea +11 kvm biarea mitt i centrala Stockholm. Mycket ljus och rymlig vindsvåning med rejält med karaktär och terass i soligt sydvästläge! Här finns sociala öppna ytor med en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som ger plats för stora sällskapsytor. Vardagsrummet pryds av en fungerande öppen spis, takbjälkar samt utgång till den soliga terassen om cirka 6 kvm med utsikt över takåsarna. Det platsbyggda köket är smakfullt renoverat och är utrustat med exklusiva vitvaror från Gaggenau. Rymligt sovrum med gott om plats för förvaring samt rikligt med ljusinsläpp från två takkupor. Badrummet är smakfullt renoverat i stilrena färgval samt har tvättmaskin. Bostaden kan enkelt byggas om till en 3:a om så önskas (se alternativ planskiss). Stabil och välskött förening med god ekonomi tack vare flertalet kommersiella lokaler. Här bor du på centralt läge med mängder av restauranger och utmärkta kommunikationer.

Fakta

Adress:
Drottninggatan 73A, Vindsvåning
Område:
Norrmalm/City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Adolf Fredrik
Lägenhetsnummer:
0153  /  1501
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
3.51%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1886
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Terrass i sydvästläge
Eldstad:
Fungerande eldstad
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
IP & Fiber via Telenor
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 182 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2019-05-22
139 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
2 400 kr/år
5 400 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Barnhuset 5
769605-1544
Ja
Nej

Om föreningen
Föreningen består av 33 stycken bostadsrätter som är mellan 1-3 rum och kök, av varierande storlekar. Föreningen äger också en hyresrätt (dolt kapital) som hyrs ut. Vidare så förfogar föreningen över 5 stycken lokaler som ligger i markplan där det idag drivs caféer, restaurang och optiker.

Gemensamma anläggningar m.m. som ingår i månadsavgiften
• Tvättstuga med fri bokning dygnet runt. Här finns tre tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp.
• Gemensam innergård.
• Avfallsstation för hushållssopor, returpapper, matavfall och grovsopor.
• Cykelställ på gården.
• Ett förråd per lägenhet i källaren.
• Trappstädning.
• Teknisk fastighetsjour vid svåra tillbud.

• Vertikala och horisontella avloppsstammar inklusive anslutningar till våtrum och kök är bytta 2004. Samtliga våtrum renoverades samtidigt.
• Fasaden mot gatan är i tegel och i det närmaste underhållsfri. Mot gården är det putsad fasad i gott skick.
• Fönster mot gatan renoverades utvändigt under 2006.
• Fönster i trapphus renoveras under 2011.
• Trapphuset renoverades under 2018.

 

Beskrivning

Entréhall:
Rymlig entréhall med luftig takhöjd, synliga bjälkar i tak och gott om avhängning för ytterkläder, skor och garderober för förvaring. I hallen sitter en skyddande säkerhetsdörr, väggarna är vitmålade och på golvet ligger en grå klinker. Vidare in i den inre hallen som övergår till kök finns en platsbyggd möbel för förvaring av vin med två stycken inbyggda vinkylar.

Kök:
Exklusivt kök med vita släta köksluckor med en mörk skiva i granit. Här finns även integrerade vitvaror från exklusiva Gaggenau. Köket är fullt utrustat med helkyl, helfrys, diskmaskin, micro, varmluftsugn, induktionshäll samt fläkt. Här finns rejäla arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter. Kökets väggar är vitmålade och på golvet ligger en enhetlig parkett.

Vardagsrum: 
Socialt och luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot bostadens kök. Vardagsrummet pryds av en vacker murstock med fungerande eldstad och här finns synliga takbjälkar och rejäl takhöjd. Stora fönsterkupor som ger ordentligt ljusinsläpp. Här finns även ett rejält skjutbart fönsterparti från golv till tak som leder dig till den soliga terrassen i sydvästläge. Vardagsrummet är lättmöblerat och har plats för ett stort matbord och en rejäl soffgrupp. Vardagsrummet kan enkelt delas av om ett extra sovrum kan behövas (se alternativ planskiss). Vardagsrummets väggar är vitmålade och på golvet ligger en enhetlig ekparkett med klinker vid den öppna spisen. I taket sitter även dimbara spotlights vid terrassen samt ovanför kök. 

Terrass: 
Magisk terrass om cirka 6 kvm i soligt sydvästläge. Skapa din egen oas med plats för loungemöbler där du kan njuta av utsikten över Stockholms takåsar. På terrassen finns även en skyddande markis. 

Badrum:
Helkaklat fräscht badrum i stilrena färgval. Badrummet är utrustat med WC, extra stort handfat med förvaring, samt inbyggd tvättmaskin. Stor lyxig dusch med glasväggar och toppdusch samt handdusch. Här finns även ett fönster som ger ett härligt naturligt ljusflöde. Badrummet har vitt kakel som är lagt i förband på väggarna och ett hexagonformat grått klinkergolv med golvvärme. 

Sovrum:
Rymligt insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och gott om förvaring i tre rymliga garderober. Sovrummets väggar är vitmålade och på golvet ligger ett enhetligt parkettgolv.

Närområde:

På Drottninggatan så bor du på en av Stockholms mest centrala adresser. På en kort promenad tar du dig till Stureplan, Hötorget, Centralstationen och du har cirka 100 meter till närmsta tunnelbana (Hötorget - grön linje). Här bor du på central adress med hela Stockholms utbud inom bekvämt avstånd vare sig man vill till parker, universitet, högskola eller uteliv.

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56