Sankt Eriksplan/ Vasastan - Stockholm


Torsgatan 41, 3 tr


Såld

Torsgatan 41, 3 tr

Sankt Eriksplan/ Vasastan

Attraktiv 2:a med låg avgift i stabil förening!

På våning 3 med hiss finner ni denna välplanerade 2:a om 39 kvadratmeter med ett rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng och förvaring i anslutande klädkammare. Detta är lägenheten för dig som vill renovera och sätta din egna prägel! Vardagsrummet är luftigt och går enkelt att bygga om till en öppen planlösning med kombinerat kök/vardagsrum (se förslag i alternativa planskisser). Badrummet är helkaklat i stilrena färgval från föreningens stambyte och rymmer även en tvättmaskin om så önskas. Här finns många charmiga originaldetaljer bevarade som fiskbensparkett på golv, luftig takhöjd och breda fönsternischer. Utanför dörren ligger Sankt Eriksplan med Vasastans bästa kommunikationsutbud, Vasaparken och Birkastans restauranger och mysiga caféer. Här bor ni i en stabil förening med låg belåning där alla stora renoveringar är utförda. Föreningen har även en trevlig innergård med utemöblemang som får nyttjas av föreningens medlemmar. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Torsgatan 41, 3 tr
Område:
Sankt Eriksplan/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
7  /  1302
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.02526
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1929
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Nej
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-03-13
163 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 800 kr/år
1 800 kr/år
3 600 kr
Schablonberäknad

Förening

Brf Tor 41
769605-8622
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Tor 41 köpte fastigheten på Torsgatan 41 år 2008 och är klassad som en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Den pampiga byggnaden anno 1929 består av totalt 29 st lägenheter, vara 28 st innehas med bostadsrätt och 1 st är upplåten med hyresrätt (hyreslägenheten är denna lägenheten som nu är till försäljning vilket kommer att innebära en intäkt till föreningen när lägenheten är såld), Föreningen har även en hyreslokal.

Ekonomi:
Föreningen har mycket god och stabil ekonomi. Vid utgången av 2019 låg det totala lånet på endast ca 4 miljoner, vilket ger en belåningsgrad på ca 2450 kr/kvm. Utöver det har föreningen hela ca 2,8 miljoner i kassan samt ett antal miljoner i dolt kapital i form av en kvarvarande hyresrätt. Hyresrätten säljs nu vilket kommer innebära ytterligare förbättringar av föreningens ekonomi.

Utförda renoveringar:

Stambyte: 2009
Elstambyte: 2009
Säkerhetsdörrar installerades: 2011                                                             
Tak: 2014–2015
Fönster & balkonger mot innergård monterades: 2010
Trapphus: 2011–2012
Renovering av vind till lägenheter, ny hissmotor, ny tvättstuga, nya förråd:  2013-2014
Gård: 2017
Soprum, Ny cykelparkering i källaren: 2018

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga
Innergård
Soprum
Cykelrum/barnvagnsrum

 

Hall:

Välkomnande entréhall med ekparkett på golv, vita väggar och luftig takhöjd. I hallen finns gott om plats för avhängning av ytterkläder. Från hallen nås badrummet, köket samt vardagsrummet.

Kök/kokvrå:

Kokvrå med vita köksluckor, vitt kakel, förvaringsskåp och vask. Köket kan enkelt flyttas ut till lägenhetens vardagsrum då vattenkopplingarna sitter på rätt sida. Kokvrån kan då byggas om till en klädkammare för extra förvaring. ( Se alternativ planskiss). Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ekparkett.

Vardagsrum:

Vardagsrum med charmiga attribut som luftig takhöjd, fiskbensparkett i original och vackra fönsterpartier. I vardagsrummet finns det plats för både matbord samt soffgrupp. Här finns även plats att flytta ut köket längs med den ena väggen ( se alternativ planskiss).

Sovrum:

Rymligt sovrum med fiskbensparkett på golv, luftig takhöjd samt ett vackert fönsterparti. I sovrummet finns det plats för en dubbelsäng och ytterligare plats för garderober. Från sovrummet nås även badrummet samt en anslutande klädkammare.

Badrum:

Helkaklat badrum från föreningens stambyte 2009 med vitt kakel på vägg och ljusgrå klinker på golv. Badrummet är utrustat med duschhörna, handfat med spegelskåp & WC. Badrummet är även förberett för tvättmaskin om så önskas.

 

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Torsgatan 41, 3 tr

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60