Östermalm - Stockholm


Tyskbagargatan 9, 2 tr


Såld

Tyskbagargatan 9, 2 tr

Östermalm

Välplanerad sekelskiftes 2:a på attraktiv adress!

Accepterat pris - Välkommen hem till Tyskbagargatan 9 och detta suveräna Östermalmsläge! Här bor du på bästa adress alldeles intill Karlavägen och Östermalmsgatan med bekvämt promenadavstånd till såväl Karlaplan som Stureplan och Djurgården. Bostaden ligger belägen på lugn enkelriktad gata och är en välplanerad 2:a om 41 yteffektiva kvadratmeter. Här finns många charmiga attribut som luftig takhöjd, vackra trägolv, speglade fönsternischer samt takrosetter. Bostaden erbjuder även trevliga sociala ytor då kök och vardagsrum har en öppen planlösning. Köket är fullt utrustat och har gott om förvaring samt bänkytor. Badrummet är fräscht renoverat och här finns även plats för en tvättmaskin om så önskas. Sovrummet har plats för en dubbelsäng samt gott om förvaring i garderober. Mycket välskött förening med två hyresrätter kvar som dolt kapital i en vacker fastighet från år 1899-1900. Hiss finns i huset. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Tyskbagargatan 9, 2 tr
Område:
Östermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Hedvig Eleonora
Lägenhetsnummer:
23-1203  /  1203
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.94320%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1899-1900
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 182 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-05-08
156 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 160 kr/år
1 800 kr/år
3 960 kr
Schablonberäknad

Förening

Brf Tjädern 6
769608-8975
Ja
Nej

OM FÖRENINGEN:

Förening: Tjädern 6

Byggår: 1900

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 29 st

Antal lokaler: 1 st

Antal hyresrätter: 2 st

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hiss: Ja

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Brf Tjädern 6 – Jungfrugatan 33 samt Tyskbagargatan 9 består av 27 bostadsrätter, 2 lägenheter upplåtna med hyresrätt samt en lokal. Den total bostadsytan uppgår till 1.566 kvm och lokalytan till 231 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god. Föreningen har 8.648.000 kr i lån vilket ger en belåningsgrad på 5.714 kr/kvm. I kassan finns ca 970.000 kr. Föreningen har en stark hyresgäst i restaurangen "Halv Grek plus Turk" och dolda tillgångar i form av två återstående hyresrätter (en på 48 kvm och en på 41 kvm) vilket skulle kunna göra föreningen i det närmaste skuldfri den dag de upplåts och säljs. Inga andra avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Utfört underhåll:
– Brandsäkerhetsutrustning (2005).
– Två nya hissmotorer med relä (2006).
– Nytt tak på hela fastigheten (2006).
– Ny fjärrvärmecentral (2006).
– Totalrenovering ytterfasad (2009).
– Två nya ventiler och kranar i källaren, värmesystem (2009).
– Uppfräschning av gården (2009).
– Stamrenovering, relining (2010).
– Nytt torkskåp till tvättstugan (2014)
– Totalrenovering av trapphus och installation av säkerhetsdörrar (2016).
– Ny torktumlare, renovering av fönster och fasad mot gården (2017).
– Byggnation av nytt sophus på gården (2018).
Uppfräschning av gården och renovering av fönster mot gatan (2019).

-Byte av tre stycken avloppsstammar i källaren (2019)

Planerat underhåll 2020/2021:
– Utbyte av entrédörrar och uppdatering av elsystemet så alla lägenheter får 3-fas.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. De gemensamma utrymmena inkluderar tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum samt innergård med cykelparkering.

Hall:

Välkomnande entréhall med vitmålade väggar, vackra vitlaserade furutiljor på golv samt gott om förvaring i inbyggda garderober. 

Kök/ Vardagsrum:

Socialt och trevligt vardagsrum med en öppen planlösning mot bostadens kök. Här finns gott om plats för både matbord samt soffgrupp. Köket är fullt utrustat med integrerad kyl & frys, integrerad diskmaskin, keramikhäll, fläkt samt kombinerad ugn & mikro som byttes 2019. Köket har vita köksluckor, bänkskivan är vitlaserad och som stänkskydd sitter ett vitt kakel. Rummets väggar är vitmålade och på golvet ligger en vacker vitbetsad fiskbensparkett. Här finns även många vackra attribut som speglade fönsternischer, takrosett, stuckatur samt takrosett. Takhöjden är även pampig med en höjd om 3,10 meter. 

Sovrum:

Mysigt sovrum som vetter mot lugna Tyskbagargatan. I sovrummet finns det plats för en dubbelsäng samt gott om förvaring i praktiska garderober som ingår i köpet. Sovrummets väggar är vitmålade, takhöjden är 3,10 meter och på golven ligger vackra vitbetsade furutiljor. 

Badrum:

Fräscht helkaklat badrum med vitt kakel på vägg, mörkgrön klinker på golv med golvvärme samt dimbara spotlights i tak. Badrummet är utrustat med duschhörna med vikbara duschdörrar i klarglas, handfat, handdukstork samt WC- stol. Här finns även plats för att ställa dit en tvättmaskin om så önskas.

Närområde:

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva kvarter invid Karlavägen med närhet till Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Tyskbagargatan 9, 2 tr

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60