Kungsholmen - Stockholm


Scheelegatan 4A, ö.g


Såld

Scheelegatan 4A, ö.g

Kungsholmen

Sekelskiftes 2:a med uteplats, två kakelugnar och låg avgift!

På attraktiv adress i lugnt gårdshus ligger denna vackra sekelskiftes 2:a med välplanerade ytor och trevlig uteplats med grillmöjligheter. Bostadens samtliga fönster vetter mot den lugna bakre innergården. Här finns många charmiga originaldetaljer välbevarade så som kakelugnar, djupa och speglade fönsternischer, pampig takhöjd, takstuckaturer, väggpanel, vackra furutiljor på golv och tidstypiska handtag och beslag. Lägenheten är smakfullt renoverad samt har höga golvsocklar och ljusa behagliga färgval i samtliga rum. Köket är fullt utrustat och med dubbeldörrar som tar dig ut till uteplatsen. Vardagsrummet pryds av en vacker fungerande kakelugn och har plats för både en större soffgrupp samt matsalsbord. Sovrummet är luftigt med plats för dubbelsäng och även här inne finns en vacker kakelugn (ej fungerande). Lägenhetens badrum är helkaklat och är utrustat med kommod och tvättmaskin. Brf vindruvan 12 är en stabil och välskött förening i pampig sekelskiftesfastighet anno 1900.

Fakta

Adress:
Scheelegatan 4A, ö.g
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
00036-01-01-0005  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.5362%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1901
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Uteplats
Eldstad:
2 kakelugnar ( Vardagsrummets kakelugn är fungerande, Kakelugnen i sovrummet fungerar ej)
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV levereras via ComHem och bredband via Telenor.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, kabel TV (grundutbud) + 165 kr obligatoriskt tillägg för bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Vindruvan 12
716416-6998
Ja
Nej

BRF VINDRUVAN 12

Brf Vindruvan 12 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 19 lägenheter varav 18 st är upplåtna med bostadsrätt och 1 st lägenhet med hyresrätt. I föreningen finns även 3 st hyresrättslokaler.

Föreningen förvärvade fastigheten år 1979 och äger marken.

Föreningen har god ekonomi med långfristiga skulder om endast 8 Mkr. (belåningsgrad om 3207 kr/kvm). Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Utförda renoveringar:

1983 Stambyte Kök/bad
1983 Elstambyte
1983 Renovering av hissar, fasad och tak
2005 Ny fjärrvärme
2009 Takrenovering
2013 Fiberinstallation, - Takkonstruktion gathus åtgärdat
2014/15 Fasad- och fönsterrenovering
2017 Renovering av ena innergården
2016 renoverades tvättstugan
2017 renoverades golven i trapphuset och den bakre gården
2018 renoverades hyresrättslägenheten

2022 Säkerhetsdörr i sekelskiftesstil installeras

Inga övriga större underhållsåtgärder är planerade.

Juridisk person accepteras ej som köpare.

Gemensamma utrymmen:

I föreningen finns en gemensam tvättstuga belägen i gårdshuset. Den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns en gemensam innergård, föreningslokal och cykelrum. 

Beskrivning

Hall
Välkomnande entréhall med luftig takhöjd och pampiga pardörrar som tar dig in till bostaden. Här finns vackra vitpigmenterade furutiljor på golv. Väggarna är målade samt pryds av vackra vägglister. Här finns även goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor samt i rymlig klädkammare.

Kök
Trivsamt kök med vitmålade väggar och vackra vitpigmenterade furutiljor i original på golv. Köket från HTH erbjuder gott om förvaring bakom släta vita skåpsluckor och är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys från Siemens. Från köket nås bostadens utgång till den trevliga uteplatsen på bakre gården som lockar till många sociala tillställningar.

Uteplats
Mysig uteplats med nyttjanderätt, här finns det plats för loungegrupp, grill och planteringar. Här kan du njuta av många trevliga tillställningar och grillkvällar. Uteplatsen vetter mot föreningens bakre gård. (två lägenheter i markplan totalt som ligger mot innergården). Uteplatsen ligger i sydöst-läge.

Vardagsrum
Ljust och rymligt vardagsrum med vitpigmenterade furutiljor på golv, höga golvsocklar, målade väggar och ett stort fönsterparti med djupa speglade fönsternischer som vetter mot innergården. Här finns det gott om plats för både en stor soffgrupp och ett matbord för trevliga middagar och tillställningar. Vardagsrummet pryds av en vacker fungerande kakelugn och här finns även en bred tidstypisk stuckatur, luftig takhöjd samt en vacker takrosett. Likt hallen nås även klädkammaren från vardagsrummet.

Sovrum
Lyxigt insynsskyddat sovrum med höga golvsocklar, och luftig takhöjd. Suverän förvaring i i form av en praktisk garderobsvägg. Sovrummet rymmer både en dubbelsäng samt ett skrivbord om så önskas. Här finns även en vacker speglad dörr som vetter ut mot vardagsrummet. Sovrummets väggar är målade i en sober kulör och på golvet ligger vackra vitpigmenterade furutiljor.

Badrum

Badrummet är helkaklat, vitt kakel på vägg och klinker på golv med golvvärme. Badrummet är utrustat med badrumskommod, badkar, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, förvaringsskåp från HTH, bänkyta samt WC.

Närområde:

Välkommen hem till Scheelegatan 4A. Här bor du på trevligt läge intill Kungsholms torg med vackra promenadstråk längs med vattnet vid Norr Mälarstrand. Du har även Fridhemsplan med all tänkbar service och oslagbara kommunikationer i direkt närhet. Här finns ett brett utbud av restauranger, caféer, matbutiker, shopping och gym. Från Rådhuset går tunnelbanans blå linje och Fridhemsplan har även grön linje samt flertalet linjebussar. 1:ans buss stannar utanför porten, T-centralen med Arlanda Express finns en kort promenad bort. För dig som är bilburen så råder Boendeparkering i området.

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60