Birkastan/ Vasastan - Stockholm


Norrbackagatan 16, 3 tr


Kommande försäljning

Norrbackagatan 16, 3 tr

Birkastan/ Vasastan

Smakfullt renoverad lägenhet med fri utsikt över Karlbergskanalen

Högt upp i huset med hiss finner ni denna välplanerade 1,5:a med insynsskyddat läge och underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier med bländande utsikt över Karlbergskanalen. Här kan du njuta av många sociala tillställningar då bostaden har en öppen planlösning med stora sällskapsytor. Bostaden är genomgående renoverad med smakfulla materialval och ljusa färgsättningar som harmoniserar med vackra attribut som luftig takhöjd, spröjsade fönsterpartier och fina parkettgolv. Badrummet är fräscht renoverat i stilrena färgval. Här bor du på lugn gata men med Birkastans pulserande kvarter och lummiga strandpromenader runt knuten. Brf Stengodset 10 är en stabil och välskött förening som äger marken, har en låg belåningsgrad om 2385 kr/kvm och många renoveringar utförda. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Norrbackagatan 16, 3 tr
Område:
Birkastan/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
14  /  1302
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.64681%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926-1927
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Fiber
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 182 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 160 kr/år
2 160 kr/år
4 320 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Stengodset 10
769606-8084
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Stengodset 10

Allmänt om föreningen:

Brf Stengodset 10 förvärvade fastigheten 2002. Föreningens hus uppfördes 1926-27 och arkitekt var Bocander & Cronvall, byggherre och byggmästare var C W Carlsson. Föreningens hus ingår i kvarteret Stengodset som går mellan gatorna Norrbackagatan, Birkagatan, Robert Alströmsgatan och Bråvallagatan.

Idag består föreningen av 25 stycken lägenheter, (1:or till 3:or. )

Belåningsgrad: 2385 kr/kvm


Föreningen har en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Det finns även en gemensam innergård, ett cykelrum samt ett väl tilltaget soprum med återvinning.

 

Utförda Renoveringar:

De mer omfattande renoveringarna utfördes 2003:

2003 byttes samtliga V/A stammar i kök och badrum. Samma år byttes el-stigare. Tvättstuga och fönster renoverades samt gården dränerades.
2003-2004 byttes takplåten, hissmaskin och varmvattenväxlare.
2008 målades samtliga fönster.
2009 installerades säkerhetsdörrar.
2013 utfördes OVK-besiktning och stammarna besiktigades.
2015 renoverades fasaden.
2017 renoverades fönster utvändigt.
2018 installerades fiber via IP Only/Netel samt en stamspolning.
2019 renoverades entrén.

 

Hall:

Välkomnande entréhall med säkerhetsdörr, marmorklinker på golv som övergår i en enhetlig ekparkett, vitmålade väggar och infällda dimbara spotlights i tak. 

Kök/Vardagsrum:

Luftigt och ljust kök och vardagsrum i en social öppen planlösning med två stora fönsterpartier som vetter ut mot Karlbergskanalen. Köket är ett KVIK kök med vita köksluckor, en grå bänkskiva och stänkskydd. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, integrerad kyl & frys, induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn samt fläkt. Här finns även gott om förvaring i en garderob samt städskåp. Rummets väggar är vitmålade, i taket sitter det dimbara spotlights och på golvet ligger en enhetlig ekparkett. Lägenheten har ett insynsskyddat läge och härifrån har du en vacker sjöutsikt över Karlbergskanalen. Rummet är lättmöblerat och rymmer både en större soffgrupp samt ett rejält matbord.

Sovrumsdel:

Mysig sovrumsdel med praktiska skjutdörrar i frostat glas. Här finns plats för en dubbelsäng och nattduksbord. Sovrummets väggar är vitmålade, i taket sitter det infällda dimbara spotlights och på golvet ligger en ekparkett. Vid sidan om skjutdörrarna finns även två stycken praktiska inbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring.

Badrum:

Helkaklat badrum i stilrena färgval med vitt kakel på vägg och grå klinker på golv. Badrummet är utrustat med golvvärme, vägghängd WC, handfat, förvaringsskåp, duschhörna med vikbara dörrar i klarglas. I taket sitter dimbara spotlights.

Närområde:

Välkommen hem till detta härliga läge på Norrbackagatan i idylliska Birkastan invid Rörstrandsgatan med sin puls där man finner butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, caféer samt bagerier.

Här har du nära till allt då du kan promenera in till city och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på endast ett par minuters promenad. Här finns även trivsamma promenad- och joggingstråk samt grönskande parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan. På promenadavstånd finns även Odenplan med suveräna kommunikationer.

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Norrbackagatan 16, 3 tr

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60