Kungsholmen - Stockholm


Svarvargatan 18, 6tr


Såld

Svarvargatan 18, 6tr

Kungsholmen

Design bostad med milsvid utsikt över Stockholm!

Svarvargatan 18 har allt du behöver av en bostad i innerstan. Social, öppen planlösning mellan kök och allrum gör att du kommer älska att ha vänner över. Milsvid utsikt över takåsarna mot Karlbergssjön. En kvardröjande detalj från 20-talsarkitekturens planlösningar som återfinns i flertalet av huset lägenheter är entréhallen som leder vidare ut till de sociala delarna. Denna del utnyttjas idag till kök vilket gör att du får ett ordentligt kök med goda arbetsytor. Föreningen är obelånad och har låga avgifter som inkluderar bl.a. bredband. Förutom ett boende med trevliga grannar och en aktiv förening kan du på Kungsholmen äta riktigt gott. Restaurangutbudet är enormt och du väljer allt ifrån Dog Foods fancy Hot Dogs till AG som är Stockholmarnas favoritrestaurang när det kommer till kött. Gillar du att motionera så är Kungsholmen runt den perfekta löprundan där du kan starta längs Kungsholms Strand som du finner precis nedanför backen till Svarvargatan.

Fakta

Adress:
Svarvargatan 18, 6tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
143  /  1606
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.280947%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1933
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
ComHem är leverantör till Kabel TV i fastigheten Bredband2 är leverantör av internet
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 183 kr
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Driftkostnad

1 800 kr/år
1 800 kr/år
3 600 kr

Förening

BRF Mälarskutan
769604-6056
Ja

På Svarvargatan 18 på Kungsholmen i Stockholm finner man bostadsrättsföreningen Mälarskutan. Föreningen består av 41 bostadsrätter, innehar fem hyresrätter och en lokal. Fastigheten är byggd 1933 och har en 800 kvm stor, fin och grön innergård. Föreningen äger tomten. Gemensamma utrymmen är soprum, miljörum, cykelrum, barnvagnsrum samt tvättstuga. Svarvargatan 18 är ritat 1931 av arkitekt Erik Ossian Björklund och stod klart 1933. Byggherre var Fastighets AB Skutan och byggmästare J.P. Lund. Huset ligger i kvarteret Skutan som avgränsas av Gjutargatan i väst och Fridhemsgatan i öst, däremellan sträcker sig Industrigatan/Svarvargatan i norr och Alströmergatan i söder. För mer info besök gärna föreningens hemsida https://www.malarskutan.se/

Flertalet utav husen utmed Svarvargatan/Industrigatan i kvarteret Skutan uppfördes under perioden 1930-1940 och merparten ungefär samtidigt - i början av 1930-talet. Innan byggandet satte igång var området till stora delar obebyggd gräsmark och bergknallar och räknades till Kungsholmens ytterkanter. Gatunamnet kommer sig av att L. M. Ericson och Ahréns mekaniska industrier hade sina verkstäder här.(jfr Gjutargatan och Industrigatan) Byggnaden – liksom de flesta byggnader i kvarteret är ritat i en rätt tidstypisk tidig funktionalistisk stil (”funkis”) och är ”gulklassad” av Stockholms stadsmuseum enligt riksantikvarieämbetets metod i enlighet med plan- och bygglagen – d.v.s. huset anses ha ett ”visst kulturhistoriskt värde och/eller positiv betydelse för stadsbilden.” Planmässigt är byggnaden en blandning av 20-och 30-tal – här finns t.ex. en stor spridning vad gäller lägenhetsstorlekar – från 32m2 - till 104m2 vilket inte är helt tidstypiskt. I exklusiva lägen (t.ex. Norr Mälarstrand) inreddes rymliga lägenheter under perioden, men för övrigt fick de nya bostadshusen i Stockholm huvudsakligen smålägenheter.

En kvardröjande detalj från 20- talsarkitekturens planlösningar är också de långa entréhallar som finns i många utav husets lägenheter, medan köken tidstypiskt 30-talet och funkisen över lag är relativt små i storlekarna och med tillhörande matrumsdel i vissa fall.

Badrumsstammar, köksstammar och elstigare är bytta år 1987
Fasaden och fönster är renoverade år 1987
Yttertaket målades 2002
Tvättstugan är renoverad år 2008
Trapphuset är målat år 2009
Hissen är renoverad år 2010
Snörasskydd installerad 2010
Målningar i entrén restaurerades 2011
Taket renoverades under 2011
Installation av dörröppnare i entrén, hissdörr nb samt plan 6 under 2015
Ombyggnad av ventilation 2015

Hall
Plats för avhängning. Fint slipat originalgolv och ljusgrå väggar som är genomgående för lägenheten.

Badrum
Läckert badrum med vitt kakel och grön linoleummatta. Badrumskommod, skåp, WC samt dusch.

Kök
Läckert kök där du får plats med all förvaring du önskar samt rejäla arbetsytor. Induktionshäll, ugn, diskmaskin, fläkt, kyl och frys. 

Allrum
Utsikt över Stockholms takåsar. Platsbyggt skåpförvaring. Plats för både matbord, soffa och säng.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Svarvargatan 18, 6tr

Välj en eller flera visningar nedan

Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56