Birkastan/ Vasastan - Stockholm


Sankt Eriksgatan 71A


Såld

Sankt Eriksgatan 71A

Birkastan/ Vasastan

2:a med balkong i västerläge och fungerande eldstad!

På högt läge vid Birkastan/Sankt Eriksplan finner ni denna välplanerade 2:a med genomgående planlösning och ljuvlig balkong i soligt västerläge. Bostaden har en social öppen planlösning mellan vardagsrum och kök samt en fungerande eldstad som ger rummet hög mysfaktor. Sovrummet ligger högt beläget mot lugna Bråvallagatan och härifrån nås balkongen med kvällssol och grillmöjligheter. Bostaden är smakfullt renoverad i stilrena färgval och erbjuder gott om förvaring i rymlig walk in closet samt flertalet garderober. Badrummet är fräscht renoverat samt är även förberett för tvättmaskin om så önskas. Stabil och välskött förening med många renoveringar utförda. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Fakta

Adress:
Sankt Eriksgatan 71A
Område:
Birkastan/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
01061  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.5088
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1929
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Fungerande eldstad
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV via ComHem Bredband via Ownit 100 Mbit (ingår i avgiften)
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband (ownit)
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 182 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2018-11-02
134 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Porslinsbruket 22
769603-7758
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Porslinsbruket bildades 1999 och består av 29 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt.

Boarea 1596 kvm
Lokalarea 408 kvm

Föreningen är en äkta förening som äger marken.

Utförda renoveringar:

2018 - Trapphusrenovering
2017 - Framtagning av underhållsplan
2016 - Fiber via Ownit
2015 - OVK (Obligatorsik ventialtionskrontroll)
2013 -Renovering av hyreslokal
2012 - Ny värmeväxlare
2012 - Ny ventilation 2012
2011 - Fasadrenovering mot gård
2011 - Stamspolning
2007 - OVK-besiktning (Obligatorisk ventilationskontroll)
2007 - Takrenovering
2004 - Trapphus
2001 - Fönster
1986 - Elstigare
1986 - Stambyte

Gemensamma utrymmen:

- Trevlig innergård med utemöbler.
- Cykelrum
- Barnvagnsrum
- Tvättstuga finns på -2 trappor utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med vitmålade väggar, mörkbetsade parkettgolv samt infällda spotlights i tak. Här finns två praktiska garderober samt ett städskåp och ytterligare plats för avhängning av ytterkläder samt skor.

Kök:

Stilrent kök med vita köksluckor och bänkskiva i svart granit. Maskinell utrustning i form av integrerad ugn, integrerad mikro , spishäll , fläkt, integrerad diskmaskin samt svart kyl & frys. I köket finns det gott om plats för ett större matbord samt en fungerande öppen spis med installerad insats och tillhörande glaslucka. I taket sitter det infällda spotlights, väggarna är målade i en grå kulör och på golvet ligger ett enhetligt mörkbetsat parkettgolv. I köket finns även ett skafferi.

Vardagsrum:

I anslutning till köket ligger vardagsrummet med dess härliga karaktär. Här finns gott om plats för en rejäl soffgrupp samt bokhylla alternativt arbetshörna. Vardagsrummet har ett mörkbetsat parkettgolv, luftig takhöjd med takrosett samt målade väggar i en grågrön kulör.

Badrum:

Helkaklat badrum med grå klinker och golvvärme samt vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med en rymlig dusch bakom glasvägg, spegel med belysning, infällda spotlights i tak, kommod med förvaring, handdukstork, vägghängd WC. Badrummet är även förberett för tvättmaskin om så önskas.

Sovrum

Mysigt sovrum som vetter mot lugna Bråvallagatan. Här finns plats för en dubbelsäng med nattduksbord. Sovrummet erbjuder gott om förvaring i en rymlig walk in closet med skjutdörrar samt ytterligare förvaring i en klädkammare. Från sovrummet nås balkongen via glasade pardörrar. Sovrummets väggar är målade i en sober grå kulör, takhöjden är luftig samt pryds av en takrosett och på golvet ligger ett enhetligt mörkbetsat parkettgolv.

Balkong:

Härlig balkong i högt soligt västerläge med grillmöjligheter. Balkongen ligger lugnt belägen mot Bråvallagatans grönskade innergårdar. Gott om plats för två-fyra personer samt diverse odlingar.  Här kan du avnjuta många soltimmar från lunch till kväll.

Birkastan är ett av Stockholms absolut populäraste områden. Här möts det bästa från två världar med ett stort utbud av mysiga krogar, restauranger och välsorterade mataffärer runt Rörstrandsgatan, samtidigt är det nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö. Bland annat når du Vasaparken med en kort promenad som erbjuder gott om aktiviteter, såväl skridskobana på vintern som fotbollsplan på sommaren samt minigolf och mysiga fik.

I närområdet finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och trevliga löparspår finns vid området runt Karlbergs slott.

Bostaden är belägen endast ett stenkast från S:t Eriksplan med ett stort utbud av kommunikationer bland annat tunnelbanans gröna linje, Arlandabussarna och flera innerstadsbussar bland annat linje 4 och linje 3. På andra sidan S:t Eriksbron finns Västermalmsgallerian med ett flertal välkända affärer för den som vill ha nära till shopping.

Dokument

Planritning

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60