Properties & Partners

Kungsholmen - Stockholm


Kungsgatan 90


Såld

Kungsgatan 90

Kungsholmen

Fantastisk sekelskiftesvåning på utmärkt adress!

Välkomna till denna fantastiska sekelskiftesvåning om 5 rok på lugn attraktiv adress. Välplanerade 155 kvm med härlig rymd. Tidagare bygglov för balkong. Hemmet erbjuder i dagsläget vardagsrum, sällskapsrum, två sovrum, badrum och gästtoalett. Lägenheten är genomgående och bjuder på ljusinsläpp från två väderstreck. De fina originaldetaljerna finns välbevarade såsom vacker stuckatur, fiskbensparkett, höga golvlister, spegeldörrar, takhöjd om 3,3 m samt burspråk. Det har tidigare funnits ett bygglov för balkong mot innergården från ena sovrummet. Bostaden ligger lugnt och ostört i en välskött och solid förening. Här bor man nära vackra promenadstråk vid Mälaren och Klara sjö i levande kvarter med mataffärer, gym, skolor och lekplatser. Här finns många trevliga restauranger och caféer samt ett rikt kulturliv. Du bor ett stenkast från Hötorgshallen - matälskarens paradis! Goda kommunikationer med både T-bana och buss i närheten.

Fakta

Adress:
Kungsgatan 90
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Ej angiven
Lägenhetsnummer:
0002  /  1101
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
9.30565%
Andelstal avgift:
9.31%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1898
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Balkong:
Tidigare bygglov för balkong emot innergård har funnits.
Förråd:
Rymligt källarförråd.
TV- Internetutbud:
Com Hem, Bahnhof
Inkluderat i avgift:
värme, VA och kabel-TV, bostadsrättsförsäkring. Obligatoriskt tillägg för bredband 164 kr
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
7 200 kr/år
4 800 kr/år
12 000 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Härolden 47
769603-4482
Ja
Nej

OM FÖRENINGEN:

Föreningen förvärvade fastigheten 2000 och består av 14 lägenheter samt 5 lokaler. Fin fastighet med möblerad innergård, tvättstuga, grovsoprum, cykel samt barnvagnsrum. Föreningen har god ekonomi och låg belåning.

Liten förening med god ekonomi, trevlig stämning och bra sammanhållning.
Huset är gammalt (1898, med påbyggnad plan 5 & 6 år 1936) och man värnar om att bibehålla dess gamla charm.
Nuvarande (bifogade stadgar) är reviderade 2018.

Föreningen tillåter inte juridisk person Tomträttsavgäld 246 500 kr/år. Löper tills 2024.  

RENOVERINGAR:

1998 Takomläggning
2009 Fasadrenovering
2014 Stambyte
2014 Byte av elstigar
2017 Fiberinstallation
2019Fönsterrenovering och ommålning
2019 - 2020Gårdsrenovering
2020 Taksäkerhetsåtgärder

Inga större renoveringar planerade de kommande 5 åren.
Upprustning av gården samt ommålning av trapphus finns i planen.

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall med goda avhängningsmöjligheter. Gallergrind. På golvet finner du ett parkettgolv och tapetserade väggar.

Gästtoalett:
Intill hallen finner du gästtoaletten. Toaletten har rödmålade väggar och ljus klinker på golv. Kommod med spegelskåp ovan och WC.

Kontor/Sovrum:
Rymligt rum i fil som fungerar utmärkt som kontor eller sovrum. Här finner du ett fantastiskt burspråk, vacker stuckatur och fiskbensparkett. 

Matsal:
Pampig matsal i fil med trevliga ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för ett rejält matbord som lockar till många trevliga tillställningar. Matsalen har en luftig takhöjd, vacker stuckatur i original, skjutdörrar samt fiskbensparkett på golv.

Vardagsrum:
Socialt och lättmöblerat vardagsrum i fil med stor öppning mot matsal som går att avskilja via dubbeldörrar. Vardagsrummet har stuckatur i original, fiskbensparkett på golv samt luftig takhöjd.

Badrum:
Helkaklat badrum med klinker på golv samt kakel på vägg. Här finns ett inbyggt badkar med dusch, badrumskommod, handdukstork, WC, golvvärme och skåpsförvaring.

Serveringsgång:

Vacker serveringsgång med välbevarade serveringsskåp som erbjuder gott om förvaring. På golvet ligger vitlaserade furutiljor och väggarna är vitmålade.

Sovrum:
Rymligt sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och plats för ytterligare förvaring om så önskas. Vitlaserade furutiljor på golv och gråa väggar. 

Sovrum 2:
Sovrum som har rejält med förvaring i form av platsbyggda garderober. Idag står det en 90 cm säng i sovrummet. Vitlaserade furutiljor på golv och tapetserade väggar.

Kök:
Smakfullt kök från Marbodal med gott om förvaring bakom vita skåpsluckor och klassisk bänkskiva i grå granit. Här finns gott om arbetsytor samt full maskinell utrustning i form av kyl/frys, fläkt, integrerad diskmaskin, gasspis med ugn, mikrovågsugn och tvättmaskin.   

 

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56