Kungsholmen - Stockholm


Södra Agnegatan 25


Södra Agnegatan 25

Kungsholmen

Topprenoverad sekelskiftes 3,5:a med uteplats!

TOWNHOUSE KÄNSLA - EGEN UTEPLATS - SEKELSKIFTE - VÄLSKÖTT FÖRENING - TRE SOVRUM Välkommen hem till detta unika boende i absoluta toppskick! Denna 3,5:a är mycket välplanerade på sina kvadratmeter och ligger belägen i charmigt sekelskifteshus anno 1904. Här finns ett unikt stort fönsterparti i jugendstil med spegelglas utvändigt och fjärrstyrda persienner invändigt. Här bor du på tyst och lugnt läge intill attraktiva Kungsholms torg. Bostaden är i genomgående fint skick med en social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Goda förvaringsmöjligheter samt egen uteplats med två utgångar som vetter mot föreningens innergård. Hall och stort badrum i smakfull granitkomposit i marmorutförande samt eget tvättrum med praktisk tvättpelare. Du har även två rejäla sovrum med ostört lugnt läge mot innergården samt ett mindre sovrum/hemmakontor i anslutning till vardagsrummet. Här bor du på trevligt läge på lugn återvändsgata intill Rådhuset. Stabil och välskött förening med god ekonomi.

Fakta

Adress:
Södra Agnegatan 25
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
00023  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.43000%
Andelstal avgift:
3.32%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1904 1998-1999 totalrenoverades fastigheten
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Eget Ventilationssystem med från/till-luft (CASA R5 Smart)
Balkong:
Egen uteplats
Förråd:
Källarförråd (Denna lägenhet har ett enskilt och praktiskt förråd i nära anslutning till hissen på plan -1)
Inkluderat i avgift:
värme, vatten, bredband, kabel-TV och bostadsrättstilläggsförsäkring.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 182 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2018-05-14
141 kWh/m²/år

Förening

Brf Fikonträdet 15
769602-8930
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Fikonträdet 15

Fastigheten byggdes 1904 som ett flerbostadshus i 5 våningar. 1960 byggdes ett sjätte våningsplan till.

Byggnadernas totalyta uppgår enligt taxeringsbeskedet till 2 735 kvadratmeter, varav 2 369 kvadratmeter

utgör lägenhetsyta och 316 kvadratmeter utgör lokalyta och 50 kvadratmeter utgör outhyrd lokalyta.

1998 byggdes fastigheten om av SSM Bygg och Fastighets AB

Föreningen bildades 1996 och består av 23 bostadsrättslägenheter och 3 hyreslokaler samt en bokningsbar gemensamhetslokal med bord & stolar, pingisbord samt bastu med intilliggande dusch och toalett.

Föreningen har en innergård med med prunkande växtlighet och sittgrupp.Här förvaras de cyklar som används regelbundet. På gården finns även ett separat sophus med källsortering av matavfall, kartong, plast, glas, och tidningar.

Cykel- & barnvagnsrum finns i källaren. 

Tvättstuga med två större tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel samt toalett finns i källaren. 

 

Utförda renoveringar:

I samband med helrenovering av fastigheten 1998 skedde stambyte. Samtidigt drogs ny el in. En ny hiss installerades också i uppgången från Södra Agnegatan.

2011 Installerades ljud- och värmeisolerande tilläggsfönster mot Hantverkargatan och Södra Agnegatan.

2012 Investerade föreningen i ny undercentral för fjärrvärme.

2014 har portar och entréer renoverats.

2015 Fyra mindre balkonger mot Hantverkargatan har totalrenoverats.

2016 installerades ny hiss i uppgången från Hantverkargatan, samt optisk fiberkabel till samtliga medlemmar och i föreningslokalen.

2017 installerades ny tvättmaskin.

2018 OVK besiktning och energideklaration har utförts. Två nya balkonger har uppförts, genomgång av

fönster har gjorts, i tvättstugan har utbyte skett av torktumlare och avloppsrör, taket har åtgärdats främst avseende säkerhet.

2019 Uppföljning av OVK-besiktningen. Fönster mot gården samt balkongdörrar har reparerats och målats om.

 

Är föreningen en äkta bostadsrättsförening?
Ja

Äger föreningen marken?
Ja

När är fastigheten byggd och stambytt?
Byggår 1904. Stammarna spolades senast oktober 2020. Ej aktuellt med stambyte. 

Finns det planer på större reparationer eller ombyggnader av fastigheten?
Vi följer vår underhållsplan som reviderats i oktober 2020 efter en gedigen besiktning av huset. Inga stora renoveringar väntar under de närmsta åren. 

Har det beslutats om eller diskuterats avgiftshöjning eller kapitaltillskott för medlemmarna?
Inga planerade.

Vad ingår i månadsavgiften?
Det ingår värme, vatten/avlopp, bredband, kabel-TV och bostadsrättstilläggsförsäkring. 

Godkänns juridisk person som medlem vid förvärv av bostadsrätten?
Nej

Godkänns delat ägarskap?
Ja

Finns det garage/parkering i fastigheten?
Inget garage. Boendeparkering på gatorna runt fastigheten.

Finns det förråd i fastigheten?
Varje lägenhet har ett förråd i källaren. Denna lägenhet har ett enskilt och praktiskt förråd i nära anslutning till hissen på plan -1

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med luftig takhöjd, vitmålade väggar, säkerhetsdörr, granitkomposit i marmorutförande på golv med härlig golvvärme. I hallen nås lägenhetens egna ventilationssystem (CASA R5 Smart) som sitter monterat ovan lägenhetens tvättrum. Ventilationen styrs via centralen som sitter i hallen. Till vänster in i den inre hallen ligger ett vackert vitlaserat fiskbensparkettgolv och här finns praktiska garderober som erbjuder gott om förvaring.

Tvättrum:

I anslutning till hallen nås bostadens tvättrum med ny självdoserande tvättmaskin och torktumlare. På golvet ligger en enhetlig granit komposit i marmor utförande med golvbrunn.

Kök/ Vardagsrum:

Smakfullt kök och vardagsrum i en social öppen planlösning. Köket har vita köksluckor och gott om bänkyta på bänkskivor i vacker Carrara Marmor. Köket har full maskinell utrustning med en integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläktkåpa, integrerad varmluftsugn samt integrerad kyl & frys. Här finns även gott om förvaring i underskåp samt högskåp. Rummet har även ett pampigt fönsterparti i jugendstil med spegelglas utvändigt samt en elektrisk persienn som skyddar mot insyn. Rummet har vitmålade väggar, luftig takhöjd om cirka 3,3 meter, dimbara spotlights vid köksdel samt vacker vitlaserad fiskbensparkett på golv. Rummet är lättmöblerat och rymmer både en rejäl soffgrupp samt ett större matbord. Om du önskar ytterligare yta i köket och vardagsrummet så kan man även ta ned väggarna till det minsta sovrummet utan att skada golvet. Från vardagsrummet nås bostadens lilla sovrum/hemmakontor.

Badrum:

Smakfullt renoverat badrum med granit komposit i marmorutförande på golv samt vitt kakel på vägg. Badrummet har härlig golvvärme, handdukstork, vägghängd wc, badrumskommod, duschhörna med duschväggar i klarglas, samt spegelskåp med belysning. I taket sitter även dimbara spotlights.

Master bedroom:

Rymligt master bedroom med luftig takhöjd, vitmålade väggar samt en vacker vitlaserad fiskbensparkett på golv. I sovrummet finns det plats för en dubbelsäng med sängbord. Du har även gott om förvaring i garderober som går hela vägen från golv till tak. Från Master bedroom nås bostadens trevliga uteplats via pardörrar som vetter mot föreningens lugna innergård. Ovanför sovrummets entrédörr sitter ett vackert fönsterparti som ger ett naturligt ljusflöde ut mot hallen.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet ligger vägg i vägg med Master bedroom. Här är takhöjden luftig, väggarna vitmålade och på golvet ligger en vacker vitlaserad fiskbensparkett. Från sovrummet nås bostadens trevliga uteplats via pardörrar som ger rummet ett härligt ljusflöde. Ovan sovrummets entrédörr sitter ett vackert fönsterparti som ger ett naturligt ljusflöde ut mot den inre hallen.

Sovrum 3/ Hemmakontor:

Det tredje sovrummet är byggt i anslutning till vardagsrummet och här ryms en säng eller hemmakontor alternativt loftsäng med skrivbord under. Sovrummet har en smart skjutdörr som är inbyggd i väggen samt har ett fönsterparti ovan dörren som ger rummet ett naturligt ljusflöde. Väggarna till detta sovrum är byggt ovanpå parketten, så önskar du ett större vardagsrum, kan dessa väggar tas ner utan att skada fiskbensparketten.

Uteplats:

Mysig insynsskyddad uteplats som vetter mot föreningens lugna innergård. Här får du plats med en mindre loungegrupp, matbord samt grill.

Närområde:

Välkommen hem till detta attraktiva läge på Kungsholmen med direkt närhet till såväl Norr Mälarstrand som till Rålambshovsparken, Kronobergsparken och Kungsholmstorgs puls. Området har nära till allt och erbjuder ett brett utbud av caféer såsom Fabrique, Ugo samt Ill Café, restauranger som Styrelsen, Meno Male och Mäster Anders och välsorterade ICA på både Fleminggatan samt Kungsholmstorg.

Du har nära till trevliga promenad- och joggingstråk som sträcker sig Kungsholmen runt.

Mycket goda kommunikationer i direkt närhet med blåa linjen runt knuten och grön tunnelbanelinje några minuter bort. Innerstadsbussarna 3, 62, 52 och 40 samt flertalet övriga busslinjer såsom 1:an, 3:an och 4:an finns i närheten. En kort promenad ned till City finns Centralstationen med såväl pendeltåg som Arlanda Express.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Södra Agnegatan 25

Välj en tid för visning nedan
2021-01-24
2021-01-25

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60