Norrmalm/City - Stockholm


Olof Palmes gata 12


Såld

Olof Palmes gata 12

Norrmalm/City

Välplanerad mini 2:a mitt i city!

Välkommen hem till denna välplanerade 2:a mitt i City! Rymligt vardagsrum med fransk balkong och möjlighet till öppen planlösning. Intill vardagsrummet ligger ett mysigt sovrum. Badrummet är helkaklat från föreningens stambyte och här ryms även en tvättmaskin. Detta är ett perfekt boende för dig som vill ha direkt access till stadens puls. Föreningen är stabil och välskött samt har mycket goda intäkter från de hyreslokaler som man hyr ut. I huset finner du även det populära bageriet Le Violon Dingue och inom två minuters promenad hittar vi Urban Deli, Hötorgshallen, Filmstaden Sergel samt Haymarket. Här finns även mycket goda kommunikationer med både t-bana och bussar.

Fakta

Adress:
Olof Palmes gata 12
Område:
Norrmalm/City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Adolf Fredrik
Lägenhetsnummer:
2  /  1104
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.60830%
Andelstal avgift:
1.63%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1938
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Balkong:
Fransk balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband
Ej inkluderat i avgift:
Obligatorisk avgift för Kabel TV tillkommer med 149 kr/mån
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-04-23
205 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
3 000 kr/år
1 800 kr/år
4 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Tranhalsen 9
769609-4510
Nej
Nej

Om föreningen

Om föreningen:

Brf Tranhalsen 9 är en bostadsrättsförening som bildades 2003. Föreningen klassas som en så kallad oäkta förening. Fastigheten är uppförd 1938. Arkitekt är Ernst Grönwall. 2004 köpte föreningen byggnaden och marken av dåvarande ägaren. I fastigheten finns 51 bostadslägenheter, varav en hyresrätt kvar som dolt kapital. I gatuplan finns även 6 st lokaler som föreningen hyr ut. Samtliga lägenheter har numera 3 - fas el. Fastigheten värms upp med fjärrvärme. Gas finns i fastigheten. En gästlägenhet på entréplan finns att hyra för föreningens medlemmar. Föreningen har en gemensam tvättstuga i nedre källarplanet. På övre källarplan finns gallerförråd (ett per lägenhet) samt cykelrum. Städning av trapphus och tvättstuga sköts av städfirma och föreningen har inga gemensamma städdagar.

Renoveringar:
2018 - Ny undercentral för fjärrvärme
2017 Trapphusrenovering och målning
2015 - Elstigare/elledningar (3-fas) + OVK besiktning.
2014 - Hiss renoverad + nytt ventilationssystem.
2012 - Tvättstuga renoverad.
2011 - Fasad renovering + balkonger.

Stambytet skedde i etapper före föreningens bildande.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam tvättstuga i nedre källarplanet. På övre källarplan finns gallerförråd (ett per lägenhet) samt cykelrum. En gästlägenhet på entréplan finns att hyra för föreningens medlemmar.

Övrigt:

I månadsavgiften ingår vatten, värme, & internet. Månadsavgiften har varit oförändrad de senaste åren. I dagsläget finns inga planer på någon höjning. En avgift om 149kr/månad tillkommer för kabel-TV och aviseras tillsammans med månadsavgiften.

Föreningen godkänner i dagsläget inte juridisk person som köpare. Delat ägande kan godkännas.
Städning av trapphus och tvättstuga sköts av städfirma och föreningen har inga gemensamma städdagar.

Beskrivning

Hall: Rymlig hall med vacker marmor och vita väggar. Inbyggd garderob med överskåp i hallen.

Vardagsrum: Öppet och ljust vardagsrum med plats för både soffgrupp, matbord och kontorshörna. Parkettgolv och vita väggar. Fönsterparti med fransk balkong. 

Sovrum: Sovrum med parkettgolv och vita väggar. Plats för säng och mindre förvaring. Inbyggda spotlights i taket. Ett fönster. 

Kök: Klinkergolv i grå ton och vita väggar. Vita skåpsluckor, bänkskiva i rostfritt stål samt laminat, stänkskydd i form av svart mosaik. Köksutrustning i form av gasspis/ugn, fläkt och kyl/frys.

Badrum: Klinkergolv i sandton och vitt kakel på väggarna. Badrumsinredning i form av handfat, badrumsskåp, wc, handdukstork och dusch. Här finns även en tvättmaskin. 

Område

På Olof Palmes gata 12 så bor du på en av Stockholms mest centrala adresser nära Hötorget och mindre än 5 minuter till Stureplan. Det är bara ett stenkast till Kungsgatan, Sveavägen, Hötorget och Drottninggatan. En kort promenad till Centralstationen och mindre än 100 meter till närmsta tunnelbana (Hötorget - grön linje). Här bor du på central men lugn adress med hela Stockholms utbud inom bekvämt avstånd vare sig man vill till parker, universitet, högskola eller uteliv.

Dokument

Planritning

Daniel Johansson
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-895 07 35