Midsommarkransen - Hägersten


Fastlagsvägen 54


Fastlagsvägen 54

Midsommarkransen

Hemtrevlig gavel 2:a med stor balkong!

Välkommen hem till denna välplanerade och trevliga 2:a i ljust gavelläge. Bostaden är smakfullt renoverad med genomgående stilrena färger och materialval vilket gör det enkelt för dig som bara vill flytta in. Bostaden erbjuder en stor och härlig balkong med plats för utemöblemang vilket ger lägenheten ett extra rum under sommarhalvåret. Sovrummet är även det välplanerat och rymmer en större säng samt har även plats för ett skrivbord. Köket är fullt utrustat och har även plats för ett matbord. Badrummet har idag badkar samt är även förberett för tvättmaskin om så önskas. I anslutning till hallen finns även en rymlig walk in closet som erbjuder gott om förvaring. Brf Månhästen är en mycket stabil förening med god ekonomi, låga avgifter samt hela 13 stycken hyresrätter som dolt kapital. Goda kommunikationer i form av bussar samt tunnelbana (Telefonplan, Örnsberg samt Aspudden ca 10 min gångavstånd från bostaden) som via röda linjen tar dig in till Stockholm City på drygt 10 min!

Fakta

Adress:
Fastlagsvägen 54
Område:
Midsommarkransen, Hägersten
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
00177  /  1002
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.0078607
Andelstal avgift:
0.78109%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1993
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Fiber och kabel-tv ingår i avgiften. Fiberanslutning via Ownit Broadband AB som också levererar bredbandstjänsterna. Hastigheten är 1000/1000 Mbit/s.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV, bostadsrättstillägg
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2010-11-04
79 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 160 kr/år
4 560 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Månhästen
769607-2029
Ja
Nej

OM FÖRENINGEN

Brf Månhästen består av 89 st lägenheter, varav 13 st upplåtes med hyresrätt, samt 4 st lokaler fördelade på 5 hus med adresser på Fastlagsvägen 40-56. Marken upplåts med tomträtt. Hyreslägenheterna utgör en stor dold tillgång som kommer inbringa goda tillskott till föreningens kassa framöver. En av hyreslägenheterna såldes tidigare under året och inbringade hela 4,7 miljoner till föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:

- Tvättstuga finns på entréplanet samt en grovtvättstuga en våning.

- Det finns en uthyrningslägenhet som kan hyras av medlemmar när man tex har besök av släktingar och vänner. Det finns 4 st sängplatser och ett pentry. Denna bokas via föreningens hemsida.

- I varje hus finns ett grovsoprum där man kan slänga hushållssopor, papper, wellpapp, glas, glödlampor, lågenergilampor, lysrör och batterier.

- Separata cykel- och barnvagnsförråd finns i varje hus. 

- Föreningen har en egen släpvagn som får lånas kostnadsfritt av medlemmarna. Denna bokas via föreningens hemsida.

Föreningens hemsida: https://www.manhasten.se/

PARKERING:

Föreningen tillhandahåller 45 st p-platser (500 kr/månad) och 3 st garageplatser (800 kr/månad). Separat kösystem.

Beskrivning

Hall
Välkommen in i denna hemtrevliga och ljusa 2:a. I hallen finns gott om förvaring för skor och ytterkläder direkt till höger. Direkt in till vänster når du bostadens rymliga walk in closet samt även lägenhetens badrum. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv.

Vardagsrum
Mysigt vardagsrum med plats för stor soffa och övrigt möblemang. Även här är väggarna vitmålade med ett enhetligt parkettgolv löper genom lägenheten. Från vardagsrummet når du lägenhetens rymliga balkong med gott om plats för utemöblemang. 

Balkong:

Rymlig balkong i trevligt läge med gott om plats för utemöblemang och planteringar. Här finns även infravärme som utökar säsongen att nyttja balkongen. Föreningen har även skickat in en bygglovsansökan gällande inglasning av balkongerna i föreningen. Cirka pris för en balkonginglasning varierar beroende på vilka tillval man gör. Men för denna balkong är grundpriset 66 275 kr. 

Sovrum
Ljust och rofyllt sovrum i trevligt gavelläge med plats för stor säng och skrivbord, alternativt ytterligare garderober om du behöver mer förvaring. Sovrummets väggar är målade i en harmonisk ljusgrön färg och på golvet ligger ett enhetligt parkettgolv. I väggen som vetter mot vardagsrummet finns även ett fönsterparti ovantill som ger vardagsrummet ett trevligt naturligt ljusflöde.

Kök
Stilrent och öppet kök med både dold och öppen förvaring i överskåp, underskåp samt hylllplan. I köket finns plats för matbord och stolar för flera gäster. Här finns integrerad ugn med induktionshäll, kyl och frys samt diskmaskin. Ena köksväggen är klädd i grå sten och resterande väggar är vitmålade. På golvet ligger ett enhetligt parkettgolv och i taket sitter det infällda spotlights. 

Badrum
Badrum med WC, handfat och badkar. Här finns gott om förvaring i form av ett högskåp med dubbla spegeldörrar. På golvet ligger en svart våtrumsmatta och väggarna är helkaklade i svartvitt. Badrummet är även förberett för tvättmaskin om så önskas.

Om området:

Midsommarkransen karaktäriseras av en charmig levande småstadskänsla. I området finns flera mysiga caféer, konditorier, trevliga restauranger och livsmedelsaffärer. Flertalet små butiker så som second hand, cykelbutik och antikvariat. I Svandammsparken, Midsommarkransens egna Central Park, finns gott om utrymme för soldyrkare och picknick sugna. Kransen kan stoltsera med en alldeles egen kvartersbiograf och ett kulturcenter som drivs utav kulturföreningen Tellus.

I närområdet ligger Telefonplan, här finns den populära restaurangen Landet, bibliotek, matbutik, S.A.T.S. Ta en promenad till närområdena i Mörtviken eller Vinterviken och njut av dess härliga atmosfär, fantastisk solnedgång över Mälaren.

I närområdet ligger även Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger.

Kommunikationer:

På några minuters promenad når du goda kommunikationer med T-bana vid Midsommarkransen, Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 10 minuter in till city med tunnelbanan. Det finns även ett flertal busslinjer som trafikerar området.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Fastlagsvägen 54

Välj en tid för visning nedan
2021-03-04
2021-03-07

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60