Liljeholmen/ Liljeholmskajen - Stockholm


Marieviksgatan 41


Såld

Marieviksgatan 41

Liljeholmen/ Liljeholmskajen

Optimal 2:a med balkong intill Mälaren!

Välkommen till denna fantastiska 2:a om 45 kvm med balkong mot innergård. Här bor du i en trivsam lägenhet med öppen planlösning, bra förvaring och balkong i solläge. Ljus och rymlig lägenhet på våning 4. i Det helkaklade badrummet finner vi lyxiga bekvämligheter såsom badkar med bubbelfunktion, golvvärme och god förvaring. Köket är fullt utrustat och stilrent med vitvaror från Siemens. Varmt välkomna på visning!

Fakta

Adress:
Marieviksgatan 41
Område:
Liljeholmen/ Liljeholmskajen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Hägersten
Lägenhetsnummer:
51401  /  1401
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.9381%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2012
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Värmeåtervinning
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Telia, Triple Play
Inkluderat i avgift:
Värme, kallvatten, Kabel-TV. 254kr/mån obligatorisk avgift för bredband samt Varmvattenförbrukning mäts per lägenhet.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1183kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2014-12-22
C
55 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
1 800 kr/år
1 800 kr/år
3 600 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Sjöviksbryggan
769621-1619
Ja

Om Föreningen

Brf Sjöviksbryggans fastighet stod klar våren 2012 då inflyttning skedde. Förening består av med 79 lägenheter. Brf Sjöviksbryggan är en äkta förening, föreningen har inga kommersiella lokaler, föreningen tillåter inte juridiska personer. Vidare godkänner föreningen delat ägande men minst 10% (av ägarna) måste bo i lägenheten/vara skriven på adressen.

Den totala boarean uppgår till 5676 kvm. Tomtens areal uppgår till 2581 kvm. 

Gemensamma utrymmen:

Det finns en föreningslokal att hyra (350 kr/dygn). Den kan användas till kalas, övernattning för gäster och styrelsens verksamhet samt föreningsverksamhet. Det finns också tvättstuga, hobbyrum, verkstad/målerihörna samt ett ett utrymme för att att meka med sin cykel.

Parkering/Garage:

Föreningen tillhandahåller 51 garageplatser till sina medlemmar, flexibla och fasta platser till olika pris. Även en fast MC-plats finns att hyra. Aimopark administrerar garageplatserna.

Avgiftsändringar:

Under 2018 sänktes avgifterna med 10 procent, och  i nuläget finns det inte någon planerad avgiftsändring.

Planerade renoveringar:

Det är inga stora projekt eller renoveringar på gång då vi bor i en ganska ny fastighet.

Värme och El:

Föreningen tar betalt för varmvattnet i lägenheterna via individuella mätare, inom kort så kommer även medlemmarnas el att faktureras via månadsavin.

Bredband och TV

Telia tillhandahåller bredband åt föreningen, s.k. Triple Play, genom ett gruppavtal, faktureras tillsammans med månadsavgiften (254 kr/månad).

Försäkringar:

Föreningen har en fastighetsförsäkring. Alla boende måste i sin tur ha en hemförsäkring och ett tillägg för bostadsrätti hemförsäkringen, då föreningen saknar detta extra försäkringsskydd för bostadsrätterna i fastighetsförsäkringen.

Övrigt:

Föreningen uppdaterade ut stadgarna under 2015 (från byggstadgar), och under 2018 gjordes ytterligare en uppdatering p.g.a. nya lagregler för bostadsrättsföreningar och ekonomiska föreningar m.m.

Föreningens hemsida:

https://www.sjoviksbryggan.se 

 

Beskrivning

Område

Liljeholmskajen är ett populärt, sjönära och lugnt område med närhet till storstadspuls. På gång och cykel avstånd kan man även nå Södermalm via Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett rikt utbud av restauranger, pubar och caféer. Ett hett tips är Resturang Barbro som ligger ett stenkast från bostaden vid slutet av Liljeholmsbron.

Liljeholmskajen har all tänkbar service man behöver såsom mataffärer, caféer, bageri, restauranger, gym m.m. Här finns närhet till natursköna områden såsom Årstaskogen med promenadstråk och motionsspår. Välbesökta badbryggor finns efter kajen. Liljeholmstorget Galleria ligger även inom gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett flertal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget, apotek. och matbutiker.  

Interiör

Hall:

Välkomnande och öppen hall med god förvaring i form av hatthylla och utrymme för byrå samt 5 st vita garderober som är snyggt och funktionellt placerade. Hallen är fräsch och ljus med grå fondvägg. Intill ytterdörren har vi stilrent och praktiskt golv i mörkgrå klinker. Längre in i hallen har vi stavparkett som är genomgående i hela lägenheten. 

Badrum:

Badrummet har en härlig rymd och utrymme med kakel i vitt och klinker i grått. I det helkaklade badrummet finner vi lyxiga bekvämligheter såsom badkar med bubbelfunktion, golvvärme, tvättmaskin med torktumlarfunktion och god förvaring. Här finner vi en WC, handfat med komod i vitt och spegelskåp med bra förvaring. Ovanför tvättmaskinen hittar vi en avlastningsbänk i vitt, perfekt för att vika tvätt m.m. och ett stort överskåp i vitt med bra förvaringsutrymme. 

Sovrum:

Sovrummet är lugnt beläget med fönster mot innergård. I sovrummet inryms plats för dubbelsäng och plats för ytterligare förvaring i form av byrå. Golvet är av stavparkett i ek och väggarna är målade i grå/beige ton.

Vardagsrum:

Den öppna planlösningen mot köket bjuder in till gemenskap och skapar goda möjligheter för umgänge. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns utrymme för både ett större matsalsbord, soffgrupp och ytterligare möblemang. Stora fönsterpartier ger bostaden ett härligt ljusinsläpp. Även här finner vi vackra golv i elegant stavparkett och ljusa väggar men även en fondvägg i blått. 

Kök:

Stilsäkert kök med gott om arbetsytor för den matlagningsintresserade. Vit skåpinredning, vitt kakel ovan arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av spishäll, varmluftsugn, inbyggd micro, fläkt samt kyl/frys. Köket är fullt utrustat och stilrent med vitvaror från Siemens.

Balkong:

Rymlig balkong med utrymme för en härlig soffgrupp. Solläge på sommaren är mellan ca 8-16, utgång till balkong nås via köket. 

Förråd:

Rymligt källarförråd.

 

Dokument

Planritning

Beatrice Bagge
Fastighetsmäklare
073-364 03 39