Norrmalm/ Vasastan - Stockholm


Olof Palmes Gata 16


Såld

Olof Palmes Gata 16

Norrmalm/ Vasastan

Smakfullt renoverad 3:a med egen uteplats

Välkommen hem till denna trevliga 3:a med optimal planlösning och rymlig hiss! Här bor du på högt läge på våning 1 mot Olof Palmes gata samtidigt som du har en underbar uteplats som vetter mot föreningens vackra innergård då huset går i sutteräng. Bostaden erbjuder ett fullt utrustat kök och vardagsrum i en social öppen planlösning, två rejäla sovrum, ett smakfullt renoverat badrum med golvvärme och tvättmaskin. Bostaden erbjuder även en underbar uteplats som vetter mot rogivande innergård med Centralbadets vackra jugendbyggnad som utsikt. Här bor du på centralt men lugnt läge och föreningen har även garage i huset. Garageplatserna är rymliga och nås lätt genom att ta den nyrenoverade hissen ner till garageplan. Brf Islandet 14-16 är en stabil och välskött förening med god ekonomi.

Fakta

Adress:
Olof Palmes Gata 16
Område:
Norrmalm/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Adolf Fredrik
Lägenhetsnummer:
00004  /  1108
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.0177000
Andelstal avgift:
1.76638%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1986
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Egen uteplats
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV levereras via Comhem och bredband via Bahnhof. Både kabel-TV (bas) och bredband ingår i månadsavgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband, bostadsrättstillägg
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2018-12-17
140 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
2 400 kr/år
5 400 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Islandet 14-16
716421-8609
Ja
Nej

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN:

Bostadsrättsföreningen Islandet 14-16 förvaltar fastigheten Islandet 16 på adresserna Olof Palmes gata 14-16. Bostadsrättsföreningen registrerades 1992 och förvärvade fastigheten år 2000. Fastigheten består av ett flerbostadshus som byggdes 1986. Föreningen upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt samt 12 lokaler med hyresrätt.

Belåningsgrad: 5074 kr/kvm

Fastigheten innehas med tomträtt. Avgälden är omförhandlad för perioden 2016-2026.

RENOVERINGAR:
2021 Horisontella stammar i gatuplan bytta
2019 Ytrenovering entréhallar och korridor BV
2018/19 Renovering av horisontella stammar mot butikerna i gatuplanet
2018 OVK med åtgärder pågår
2018 Byte/renovering av hissar
2016 Byte av ytterdörrar för tre lokaler samt byte av föreningens tre yttre entrédörrar
2015 Målning av soprum
2014 VA stammar i bad & kök byttes i insidan av lägenheterna
2013 Underhåll av golv i soprum
2012 Målning av träpartier på fasad på loftgångar
2012 Två nya tvättmaskiner och en ny torktumlare i tvättstuga
2011 En ny torktumlare och ett nytt torkskåp i tvättstuga
2009 Byte av hisslinor
2002 Hissrenovering
2002 Värmeanläggning, fjärrvärme

PARKERING:
Garage på plan - 1, hiss ner till garaget.
18 platser och en lastplats för bil samt 2 platser för MC. F.n 2700kr/mån. Intresseanmälan till styrelsen. Boendeparkering på gatan kan ansökas via Stockholms stad för den som är mantalsskriven i stadsdelen.

TV OCH BREDBAND:
Kabel-TV levereras via Comhem och bredband via Bahnhof. Både kabel-TV (bas) och bredband ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har en gemensam innergård med utsikt över vackra Centralbadet med sittgrupper sommartid och gran vintertid. Barnvagnsrum, två cykelrum och soprum med sortering för lättare grovsopor. Gemensam tvättstuga finns på bottenvåningen. Tvättstugan är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och en mangel.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med plats för avhängning av ytterkläder samt skor i en praktisk garderob. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är vitmålade

Kök/ Vardagsrum:

Rymligt kök och vardagsrum i en social öppen planlösning. Här finns gott om bänkytor samt förvaring i den praktiska köksön. Köket är fullt utrustat med diskmaskin, induktionshäll, fläktkåpa,  integrerad ugn samt  kyl & frys. Köksluckorna går i vitt och bänkskivan är i ek. Här finns även en trevlig matplats med plats för ett matbord med sex stolar. I anslutning till köket ligger vardagsrummet som rymmer en stor soffgrupp samt tv hörna. Härifrån nås även båda sovrummen samt badrummet. 

Master bedroom:

Rymligt master bedroom med högt läge, anslutande walk in closet som erbjuder gott om förvaring. Sovrummets väggar går i en beige kulör och på golvet ligger ett parkettgolv. Här finns gott om plats för en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. 

Badrum:

Helkaklat badrum med en smakfull grå klinker på golv samt vitt kakel på vägg. Badrummet är utrustat med golvvärme, handdukstork, infällda spotlights i tak, duschhörna, badrumskommod samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Walk in closet:

rymlig walk in closet som nås via bostadens master bedroom samt från vardagsrummet.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet vetter mot föreningens lugna innergård och har ett parkettgolv och målade väggar.

Uteplats:

Rymlig uteplats som vetter mot föreningens trevliga innergård. Detta är en perfekt oas för barnfamiljen eller för dig som bara vill njuta av att grilla eller hänga i loungegruppen. Här kan du njuta av utsikten över Centralbadets vackra sekelskiftesbyggnad. 

Närområde:

Välkommen hem till detta centrala läge mitt i hjärtat av Norrmalm/Vasastan på populära Olof Palmes gata. Här bor du på ett avskilt men citynära läge med ljuvlig puls med direkt närhet till shopping, gym, restauranger, caféer, nöjen, mataffärer och all service. På gatan finner du bland annat det trevliga bageriet Le Violon Dingue. Precis runt hörnet finns Drottninggatans populära gågata med shopping och restuaranger och på några minuter når du även Hötorget med saluhall, biograf, Kulturhuset, Stadsteatern mm. Centralbadet med dess grönskande gård finns i anslutning till fastigheten, en oas mitt i stan. I närheten finner du flera trevliga grönområden så som Tegnérlunden och Observatorielunden. I området finns även goda kommunikationer med både Hötorgets och Rådmansgatans tunnelbanestationer. På en kort promenad når du även T-centralen med pendeltåg, tunnelbanans alla linjer, in- och utrikeståg, Arlanda express och busskommunikationer.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60