Täby Centrum - Täby


Åkerbyvägen 146


Såld

Åkerbyvägen 146

Täby Centrum

Unik 4:a om 90,5 kvm i Täby Centrum

Välkommen till en välplanerad 4:a om hela 90,5 kvm på våning 2/3. Denna unika pärla har stor potential som du har chans att sätta din egna prägel på. Finns vackra tidsenliga detaljer då de mesta är sparat i original från 60-talet. Utmärkt social lägenhet med stort vardagsrum med utgång till inglasad balkong, kök med plats för ett matbord samt 3 rum som passar perfekt för sovrum, kontor, matsal, barn/lekrum m.m. Brf Farmen är en mycket välskött, solid förening med god ekonomi och en härlig gemenskap som bland annat tillhandahåller parkeringsplatser, lekplatser, tvättstugor, grillplatser och andra aktiviteter. Med bara några minuters promenad når du Täby Centrum med fantastisk shopping samt restauranger och biograf. På torget finns ytterligare utbud av matställen, caféer och aktiviteter. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Åkerbyvägen 146
Område:
Täby Centrum, Täby
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
0140  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.12410%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1965-1969
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Stort Källarförråd
TV- Internetutbud:
Tv -Com hem och bredband - Ownit
Inkluderat i avgift:
Vatten, värme, förråd, sophantering, Balkongavgift, TV och bredband samt parkering
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-06-07
E
133 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
1 800 kr/år
4 200 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Farmen i Täby
716000-0209
Ja

Om Föreningen

Brf Farmen i Täby 

Brf Farmen i Täby är en äkta förening. Föreningens fastighetsbestånd betår av Minken 1&2, Grävlingen, Järven, Räven och Hermelinen i Täby kommun. Föreningen består av trevåningshus uppdelade på fem rymliga och lummiga gårdar. Föreningen har 866 bostadsrättslägenheter om en total yta om 74 748 kvm och lokaler med en yta på 5 831 kvm, varav 300 kvm är outhyrda. Föreningens byggnader är uppförda åren 1965-1969. 

Gjorda renoveringar & Kommande renoveringar: För mer info se Årsredovisning 

Relining 2016

Fönsterbyte 2017

Parkeringsplaser:

Brf Farmen har 1.069 parkeringsplatser, varav 101 är garage, 284 upplysta carports och 20 är laddplatser för hybridbilar (pågående arbete som ej är helt klart än). Dessutom finns parkeringshus för 17 motorcyklar. De flesta parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefonen och Internet.

Medlemslokaler:

Det finns en föreningslokal med samlingsrum och kök, komplett utrustad med porslin och glas för c:a 30 personer. Porslin och glas för upp till 60 personer går att få om man meddelar det vid bokningstillfället. Hyresavgift 300 kronor per hyrestillfälle.

Farmen har även tre små lägenheter som medlemmar i Farmen kan hyra vid tillfälligt behov av extra sängplatser. Lägenheterna är fullt möblerade och har ett kök med mikrovågsugn. Badrum med dusch och toalett. Fyra personer kan sova i lägenheterna. Två av lägenheterna har en dubbelsäng och en bäddsoffa och en av lägenheterna har två enkelsängar och en bäddsoffa. Hyresavgift 350 kronor per dygn.

Föreningen har även en 3-rums lägenhet. Den erbjuder sängplats för 6 personer, har ett fullt utrustat kök, med kyl och frys, spis och ugn. Badrum med dusch och toalett. Hyresavgift 500 kronor per dygn.

Föreningen har även en hobbylokal som är helt gratis. Här finns verktygsbord att använda för att utföra din hobby. Du kan tex låna lokalen för att måla, bygga eller mecka med din cykel.

Tvättstuga:

Det finns 31 tvättstugor i Farmen-området. För speciellt tung tvätt, som exempelvis mattor finns 2 st grovtvättstugor av dessa 31.

Bostadsrättsförsäkring

Vår förening har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar. Det innebär att man inte behöver ett bostadsrättstillägg i den egna hemförsäkringen. Alla boende ansvarar dock själva för att ha en hemförsäkring.

Balkongtillägg

Styrelsen har beslutat att balkongtillägget på 230 kr skall vara oförändrat.

Internet

Internetabonnemanget hos Ownit ingår i månadsavgiften och har en kapacitet på 100/100 Mbps. De erbjuder även en uppdatering till 1000/1000 Mbps för 149 SEK/mån, IP-telefoni m.m.

Kabel-tv

Com Hem är leverantör av kabel-tv. Grundutbudet med 8 favoriter och On Demand ingår i hyran men man har möjlighet att utöka med fler kanaler och/eller mer avancerade boxar som TiVo. 
 Läs mer på www.comhem.se.

För mer information kolla  föreningens hemsida, http://www.brffarmen.se 

Beskrivning

Område

Här bor du i ett lugnt och tryggt område med nära till parker och till föreningens 5 fina innegårdar med lekplatser, tvättstugor, grillplatser och andra aktiviteter. Mycket bra närservice och goda kommunikationer.

Närservice

Gångavstånd till Täby Centrum där du finner restauranger, matbutiker samt ett otroligt stort utbud av shopping. Vid och inom Täby Centrum finns även SATS, sjukhus, kyrka, folktandvård, bibliotek, bio, postombud m.m. 

Kommunikation

Närhet till Roslagsbanan mot Stockholm Östra (13-17 min). Goda kommunikationer med buss från Täby Centrum mot flertal olika destinationer.

Parkering

Gott om parkering finns intill Täby Centrum samt kring bostadsområdet. 

Brf Farmen har 1.069 parkeringsplatser, varav 101 är garage, 284 upplysta carports och 20 är laddplatser för hybridbilar (pågående arbete som ej är helt klart än). Dessutom finns parkeringshus för 17 motorcyklar. De flesta parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefonen och Internet.

Övrigt

Det finns flera motions och idrottsanläggningar inom gångavstånd, t.ex. Ensta Krog. Låg- och mellanstadieskola med högstadium samt flertalet gymnasieskolor i närområdet.

Interiör

Hall:

Välkomnande och rymlig hall med bra förvaringsmöjligheter. Här har vi ljusa golv oh vita väggar. 

Sovrum:

Stort sovrum med fint ljusinsläpp från ett generöst fönster. Golv i parkett och väggar i toner av beige. Här finner vi 2 stycken garderober och gott om utrymme för ytterligare förvaring. 

Matsal/sovrum:

I dagsläget används detta luftiga rum som matsal. Finns plats med ett stort matbord som rymmer 6-10 personer. Ljusa parkettgolv och ljusa väggar med härligt ljusinsläpp från två fönster. 

Badrum 1:

Nyrenoverat helkaklat badrum med stilrent grått klinker och vita kaklade väggar. fint handfat i vitt med vit kommod nertill med bra förvaring. Ovanför handfatet finner vi ett snyggt och praktiskt spegels med god förvaring, WC och dusch finns. Mittemot duschen kan man även få plats med en tvättmaskin. 

Vardagsrum:

Generöst och socialt vardagsrum med en naturlig anslutning till matplast och kök. Härifrån nås även utgången till den rymliga inglasade balkongen som vetter mot föreningens fina innegård. Ljusa parkettgolv och ljusa väggar med vackert ljusinsläpp från balkong och fönster. 

Balkong:

Stor inglasad balkong in mot föreningens innegård. 

Kök:

Fantastiskt kök i original med spis/ugn, köksfläkt  samt kyl/frys i vitt. Praktiskt och stilren diskbänk i rostfritt. Mycket bra förvaring med många under och överskåp. Köket har vackra och lantliga köksluckor i vitt och bänkskivor i trä. Finns utrymme för ett matbord för 4 personer. 

Sovrum:

Sovrummet intill köket är rymligt med tapetserade väggar och plastmatta. Rummet har god möblerings potential med både gästsäng och kontor samt så finns en garderob här. Rummet ligger in mot den lugna innergården.

Gästtoalett:

Ljusa väggar och en mörk plastmatta. Här finner vi en WC samt ett handfat med vitt kakel ovan samt spegelskåp med förvaring. Bra förvaring i form av överskåp ovanför toaletten finns.

Förråd:

Finns ett stort källarförråd. 

 

Dokument

Planritning

Beatrice Bagge
Fastighetsmäklare
073-364 03 39