Birkastan/ Vasastan - Stockholm


Tomtebogatan 28A


Såld

Tomtebogatan 28A

Birkastan/ Vasastan

Sekelskiftes 2:a med balkong i skuldfri förening!

SKULDFRI FÖRENING - MÖJLIG 3:A - BALKONG - SEKELSKIFTE - LÅG MÅNADSAVGIFT. På andra våningen med hiss finner ni denna mycket trivsamma sekelskiftes 2:a med härlig balkong mot föreningens innergård! Detta hem erbjuder generösa sociala ytor med ett stilrent fullt utrustat kök samt ett socialt vardagsrum med en takhöjd om 3,2 meter. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Här finns även ett helkaklat badrum samt en rymlig hall med goda förvaringsutrymmen i klädkammare. I bostaden finns många charmiga attribut och originaldetaljer bevarade så som spegeldörrar, speglade fönsternischer och profilerade snickerier. Tillsammans med stora sekelskiftesfönster och en takhöjd på 3,2 meter är detta ett ljust och luftigt boende. Tillgång till barnvagnsrum intill entrén, cykelrum samt hobbyrum. Brf Kadetten 14 är en stabil skuldfri och äkta bostadsrättsförening med låga månadsavgifter. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Tomtebogatan 28A
Område:
Birkastan/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
0042  /  1203
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.020856000
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1906 Ombyggnadsår 1988
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband från Comhem ingår i avgiften. Fiber finns även indraget i bostäderna vid IP ONLY. Kabel-TV via ComHem ligger som obligatoriskt tillägg om 15 kr/mån
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-01-13
147 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
2 160 kr/år
4 560 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Kadetten 14
702001-0620
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Kadetten 14 är en äkta förening som äger marken. Otroligt välskött förening med låg avgift där bredband och kabel-tv ingår. Föreningens fastighet har adresserna: Tomtebogatan 28A, Tomtebogatan 28, Norrbackagatan 15.

Föreningen upplåter 48 st lägenheter med bostadsrätt och 2 st lokaler med hyresrätt.

Total lägenhetsyta är 2757 kvm och total lokalyta är 282 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Det finns en trevlig innergård, bastu, tvättstuga, torkrum samt cykelrum. 

Utförda renoveringar:

- 87/88 - Fasad
- 87/88 - Stambyte
- 87/88 - Elstigare bytta
- 2004 - Renoverat och målat alla trapphus
- 2009 - Yttertaket målades
- 2015 - Renoverat alla fönster
- 2016 - Relining av avloppsstammar källare
- 2017 - Balkongrenovering
- 2017 - Fiberinstallation
- 2017 - Ny hiss Tomtebogatan 28
- 2018 - Byte av termostater och injustering av värme
- 2019 - Rengöring av hissar och hisschakt
- 2019 - Slipning och inoljning av entréportar
- 2020 - Uppdaterad taksäkerhet
- 2020 - Helrenovering tvättstuga samt ny maskinpark
- 2020 - Byte tryckstegringspump

Kommande renoveringar:

- 2021 - Fönsterbyte
- 2021 - Underhåll fasad

Ekonomi:

Stabil och obelånad förening med kassa överstigande 2.0 msek (enligt årsredovisning 2019). Kommersiella intäkter om fn 752.630 kr (Årsredovisning 2019)

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med gråmålade väggar, vackra furugolv samt en pampig takhöjd om 3,2 meter. I hallen finner du plats för avhängning av ytterkläder samt har även mer förvaringsmöjligheter i en anslutande klädkammare. Hallens ytskikt renoverades under 2021. Här finns även ett serveringsskåp i original.

Kök:

Smakfullt kök med med utgång till bostadens balkong. Vita köksluckor, grå bänkskiva i laminat samt stilrent matchande kakel lagt i förband som stänkskydd. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, kyl & frys, samt vask. Här finns även ett charmigt skafferi samt skåpsförvaring hela vägen upp till tak som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Kökets väggar är vitmålade, takhöjden är luftig och på golvet ligger vackra furugolv. 

Vardagsrum:

Socialt och luftigt vardagsrum. Här finns många charmiga attribut som en pampig takhöjd om 3,2 meter och vackra furugolv. Vardagsrummets väggar är målade i grått och här ryms både en soffgrupp samt matbord. 

Balkong:

Trevlig balkong som ligger med ett högt läge mot föreningens trevliga innergård. Här kan du njuta av solen under morgon/förmiddag. 

Sovrum:

Mysigt sovrum som ligger belägen mot föreningens lugna innergård. Sovrummet har en luftig takhöjd om 3,2 meter, målade väggar i en sober ljusgrå kulör samt vackra furugolv. I sovrummet finns det plats för en dubbelsäng samt nattduksbord. Platsbyggd garderob som erbjuder gott om förvaring.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och grå klinkers på golv. Badrummet är utrustat med duschhörna, wc, spegel samt badrumskommod.

 

Området:

Attraktivt lugnt läge i Birkastan som är ett av Stockholms absolut populäraste områden. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära fik. Ett stenkast från Karlbergs slott med motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen. Ca 20 minuters promenad till vackra Hagaparken.

Över bron finns Kungsholmen med bra shopping på Västermalmsgallerian.

Kommunikationer:

Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar invid Sankt Eriksplan. Pendeltåg finns vid Odenplan. Närhet till de stora högskolorna som Kungliga Tekniska Högskolan, Handelshögskolan, Karolinska Institutet och Stockholms Universitet.

 

Dokument

Planritning

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60
Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56