Vasastan/Norrmalm - Stockholm


Sveavägen 134, 2 tr


Sveavägen 134, 2 tr

Vasastan/Norrmalm

Möjlig 3:a med balkong och sol hela dagen!

På våning 2 med hiss finner ni denna välplanerade 2:a med balkong med sol hela dagen i sydvästläge! Denna hörnlägenhet med fönster i två väderstreck kan enkelt byggas om till en 3:a om så önskas (se alternativ planskiss). Föreningens fastighet ligger beläget bakom en annan huskropp som ligger mellan detta huset och Sveavägen, vilket gör att läget blir mycket lugnt. Denna lägenhet har ett smakfullt renoverat kök, ett stilrent helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin/ torktumlare. Här finns även ett rymligt master bedroom med klädkammare. I hallen finner du även gott om förvaring i platsbyggda garderober. Bostaden är smakfullt renoverad med fräscha ytskikt, vacker fiskbensparkett i original och luftig takhöjd. Brf Killingen 38 är en stabil och välskött förening med många tunga renoveringar utförda samt 2 st hyresrätter som dolt kapital. Föreningen har även nyligen sålt av vinden och byggt vindslägenheter, byggt nya källarförråd och har även ett stort garage i källaren.

Fakta

Adress:
Sveavägen 134, 2 tr
Område:
Vasastan/Norrmalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Adolf Fredrik
Lägenhetsnummer:
6822  /  1205
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.036224
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1937
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Föreningen är ansluten till Digital-TV via Com Hem (grundutbudet ingår) och bredband via Telenor (100/100 mbit/s fiberbredband).
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-11-2
171 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
2 160 kr/år
5 160 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Killingen 38
769615-4637
Ja
Nej

ALLMÄN INFORMATION

Föreningens fastighet, Killingen 38, förvärvades 2013-10-09 och består av ett flerbostadshus från 1937 med adress Sveavägen 134.

Den totala byggnadsytan uppgår till 2192 kvm, varav 1794 kvm utgör lägenhetsyta och 398 kvm lokalyta.

Det finns totalt 41 st lägenheter i föreningen, varav 39 st är bostadsrätter och 2 st hyresrätter varav 1 st av hyresrätterna säljs just nu (2 rok om 59 kvm). Det finns även 15 st garageplatser som hyrs ut. Föreningen har även byggt vindslägenheter och sålt av vindsutrymmet.

Lägenhetsfördelning:
30 st 1 rok
10 st 2 rok
1 st 3 rok

VÄRME- OCH VENTILATIONSANLÄGGNING

Fjärrvärme och självdrag.

RENOVERINGAR

1989 - Stambyte VA samt renovering av elstigare.
2014 - Reparation och målning av fönster.
2015 - Renovering av bentliga balkonger och hiss.
2016 - Målning av entré/trapphus och rörreparation i källare/tvättstuga samt 17st nybyggda balkonger.
2017 - Element BV, dörröppnare ytterdörr, påbörjat byte av termostater radiatorer samt areamätning av vind.
2018 - Stamspolning samt byte av radiator- och stamventiler. Areamätning av stora garaget.
2019 - Rivning och sanering av lägenhet inför försäljning. Elarbeten samt byte av lås och cylindrar i garage, källare och cykelrum. Rivning och uppsättning av väggar i garage. Urbilning, byte av brunn och epoxisockel i garage. Godkänd OVK besiktning.
2021 - Försäljning av 1 st hyreslägenhet 

2021 - Vindsbyggnation (förädling av vindsutrymmet), tak och byte av undercentral.
2021 - Målning / renovering källare och tvättstuga.
2022 - Fasad baksida.

ÖVRIGA UTRYMMEN

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Cykelrum med plats för barnvagnar finns på baksidan av huset. Föreningen har även 15 st garageplatser.

TV/INTERNET

Föreningen är ansluten till Digital-TV via Com Hem (grundutbudet ingår) och bredband via Telenor (100/100 mbit/s fiberbredband).

PARKERING

Föreningen har 15 garageplatser varav 2 har reserverats för bilar som har parkeringsplats på gården och behöver flyttas när vindsbyggnation startar. Kostnad för garageplats är 2 040 kr/månad. Föreningen tillämpar internt kösystem.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med ljusa väggar, luftig takhöjd med infällda spotlights i tak. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt skor samt ytterligare förvaring i platsbyggda pax garderober med stilsäkra grå dörrar och integrerad belysning. 

Kök:

Välplanerat kök med vita köksluckor och gott om förvaring i över- samt underskåp. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, kyl & frys, induktionshäll, ugn, samt fläkt. Här finns även vackra serveringsskåp, ett städskåp samt en praktisk klädkammare som erbjuder gott om förvaring.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med två stora fönsterpartier som ger ett trevligt ljusflöde och plats för både en större soffgrupp samt ett rejält matbord. Vardagsrummet har vackra originaldetaljer som fiskbensparkett i original, takrosett samt luftig takhöjd. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör. Från vardagsrummet nås bostadens mysiga balkong som vetter mot gården.

Balkong:

Trevlig balkong om cirka 4 kvadratmeter som vetter mot föreningens lugna gård. Balkongen vetter mot sydväst och här finns plats för utemöblemang och planteringar.

Master bedroom:

Luftigt master bedroom som vetter mot föreningens lugna gård. Här finns gott om plats för en dubblesäng samt nattduksbord. Rummet bjuder på charmiga attribut som vacker fiskbensparkett, luftig takhöjd. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och här finns gott om förvaring i en rymlig klädkammare. 

Badrum:

Helkaklat badrum med klinker på golv och stilrent marmorerat kakel på vägg. Badrummet är utrustat med spotlights i tak, vägghängd WC, tvättställ i kommod med förvaring samt spegelskåp. Här finns även en duschhörna med duschdörrar i glas samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Närområde:

Bostaden är belägen i attraktiva Vasastan där du finner trendiga restauranger och brunchställen såsom L´Avventura, Le Nom, Balzac, M.O.A.S, Meno Male, Svartengrens, Bar Nombre och många fler. För den som gillar brunch finns Pom och Flora samt Greasy Spoon en bit bort.

Stadspulsen runt Stureplan och City ligger endast en kort promenad bort.

Här bor ni i ett kommunikationstätt område med närhet till både den röda och gröna tunnelbanelinjen vid Tekniska Högskolan, Rådmansgatan och Odengatan. På Odengatan går flera innerstadsbussar som tar er till både Östermalm, Djurgården, Kungsholmen, City och Södermalm. Vid Odenplan, bara några minuter bort, finns även Citybanan med pendeltrafik. Lägenheten har ett strategiskt bra läge och för den som pendlar är det snabb access ut till E4:an och E18.

När ni vill komma bort och få en lugn stund i naturen finns Hagaparken och Lill-Jansskogen i närheten. I Hagaparken kan ni ta sköna promenader, motionera, spela tennis, ha en picknick, bada och paddla kanot i Brunnsviken och under vintertid åka långfärdsskridskor. På några minuters promenad når ni även vackra Vanadislunden med dess fantastiska utsikt över Stockholm och med utomhusbassänger vid Vanadisbadet.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Sveavägen 134, 2 tr

Välj en tid för visning nedan
2022-06-29
2022-07-04

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Sveavägen 134, 2 tr

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Ia Eek
Fastighetsmäklare
070-240 77 44