Kungsholmen - Stockholm


Norra Agnegatan 38, 3tr


Såld

Norra Agnegatan 38, 3tr

Kungsholmen

Sekelskiftes 2:a med balkong på attraktiv adress!

På trevliga Norra Agnegatan finner ni denna ljusa, ljuvliga och härligt belägna sekelskiftestvåa på våning 3. Bostaden har en attraktiv och funktionell planlösning med samtliga fönster och balkong åt gård. Den möblerbara balkongen är en riktig pärla! Rymlig med förmiddagssol. Ostört läge med väldigt lite insyn i lägenheten. Här blir lugnet ett faktum trots det centrala läget. Kök är renoverat i tidstypisk stil. Helkaklat badrum i gott skick. Sovrum med fönster mot innergården ger ett ostört läge. Bostaden har genomgående charmig sekelskifteskaraktär med högt till tak, fina speglade dörrar och höga fönster med speglade nischer. En ekonomiskt stark förening med en hyresrätt kvar. Tyst återvändsgata med många restauranger i närheten Närmaste tunnelbana är Rådhuset. vackra promenadstråk längs vattnet som tar dig runt Kungsholmen.

Fakta

Adress:
Norra Agnegatan 38, 3tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
1012  /  1304
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
4.5586%
Andelstal avgift:
4.5586%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1906
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV via Com hem. Bredband (fiber) Telenor. Detta är en obligatorisk avgift om 100 kr/mån som är inräknad i den angivna månadsavgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV och fiber bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-06-27
145 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Åkermannen 1
769607-1450
Ja

Åkermannen 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2001 och förvärvade fastigheten 2002. I föreningen finns  20  lägenheter upplåtna med bostadsrätt och en lägenhet (dold tillgång) samt 3 lokaler upplåtna med hyresrätt. Stabil Brf med god ekonomi och mycket låg belåning. Välskött fastighet där de stora renoveringarna genomförts. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet gäller fram till och med år 2024.

Mycket stabil förening med belåningsgrad om 1676 kr/kvm enligt 2019 års årsredovisning. Föreningens har lån på cirka 2.2 mkr. Föreningen har 230 tkr i kassan, cirka 1,8 mkr i kortfristiga placeringar i form av räntekonto samt en hyresrätt om 60 kvm som dold tillgång vilket gör att föreningen i princip är skuldfri.

Stor tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 2 stora torkskåp, mangel och torktumlare. Föreningen har en fin innergård där det planeras att bygga en pergola.

Utförda renoveringar
2019 Godkänd OVK besiktning
2019 Trapphusrenovering.
2017 Installation av ny fjärrvärmecentral, byte av radiatorventiler, byte av stamreglerventiler samt fullständig ny OVK-besiktning med åtgärder och godkännande.
2016 Renovering av källare samt sanering av lokal.
2015 Reparation av vattenläckage mellan våning 5 och 6 till en lägenhet 
2014 Ny entréport.
2013 Takunderhåll.
2010-2011 Fönsterrenovering.
2008 Spolning av V/A stammar.
2008 Installation av ny hiss.i samband med att vindslägenheten byggdes.
2006 Balkonger byggdes.
1983 Byte av V/A stammar samt elstigare. 

KOMMANDE UNDERHÅLL
Stamspolning samt filmning hösten 2021/våren 2022. Föreningen följer underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig 10 år framåt och som uppdateras fortlöpandes.

Beskrivning

Hall
Hallen är precis lagom i storlek och har goda avhängningsmöjligheter. På golvet ligger en ljus klinker med golvvärme.
 Utrymme för förvaringsmöbel samt krokar. Snygg säkerhetsdörr till lägenheten. 

Kök
Från hallen kommer man genast till det trevliga
 köket. Här finns ett stort fönsterparti som släpper in generöst dagsljus. Köket har gott om förvaring bakom vita skåpluckor Köket är fullt maskinellt utrustat med diskmaskin, induktionshäll, kolfilterfläkt, kombinerad kyl/frys och ugn. Här finns även gott om utrymme för matbord med plats för 4-5 personer.  

Vardagsrum
Generösa ytor tillsammans med en takhöjd om 3 m skapar en fantastisk rymd till vardagsrummet. Det är ett rum med karaktär med gott om utrymme för soffa, förvaringsmöbler samt större matbord för den som önskar det.
 Från vardagsrummet nås den rymliga och charmiga balkongen. De dubbla balkongdörrarna lämnas med fördel öppna dygnet runt under sommarhalvåret då innergården utanför är en stilla oas trots det centrala läget. Balkongen ligger i sydöstligt läge med morgonsol fram till tidig eftermiddag under sommartid. Väldigt liten insyn. Här finns goda möbleringsmöjligheter.

Badrum
Från hallen når vi badrummet. Ett badrum med materialval i smakfull stil som håller i längden. I badrummet återfinner vi handfat, spegel, duschhörna, golvvärme, wc, samt handdukstork. Väggarna är kaklat i vitt och golvet är 
i grå klinkers. Det är möjligt att installera tvättmaskin, uttag finns.

Sovrum
Lugnt beläget mot innergården ligger sovrummet inrett med en dubbelsäng samt en garderobsvägg som sväljer mycket förvaring. 

Dokument

Planritning

Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56