Norrmalm/ Vasastan - Stockholm


Olof Palmes gata 16, 3 tr


Kommande försäljning

Olof Palmes gata 16, 3 tr

Norrmalm/ Vasastan

Välplanerad 3:a med rymlig balkong/uteplats!

Välkommen hem till denna trevliga 3:a med optimal planlösning och rymlig hiss! Här bor du på högt läge på våning 3 med en underbar uteplats/balkong som vetter mot föreningens vackra innergård med bländande utsikt över Centralbadet och blommande körsbärsträd. Bostaden erbjuder ett fullt utrustat kök med kvalitativa vitvaror och bänkskiva i svart granit. Här finns även ett rymligt vardagsrum, två rejäla sovrum, ett helkaklat badrum samt gott om förvaring i inbyggda klädkammare. Vakna upp med föreningens rogivande innergård och Centralbadets vackra jugendbyggnad som utsikt. Här bor du på centralt men lugnt läge och föreningen har även garage i huset. Garageplatserna är rymliga och nås lätt genom att ta den nyrenoverade hissen ner till garageplan. Brf Islandet 14-16 är en stabil och välskött förening med god ekonomi. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Olof Palmes gata 16, 3 tr
Område:
Norrmalm/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Adolf Fredrik
Lägenhetsnummer:
00024  /  1308
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.0177000
Andelstal avgift:
1.76638%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1986
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong/uteplats
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV levereras via Comhem och bredband via Bahnhof. Både kabel-TV (bas) och bredband ingår i månadsavgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband, bostadsrättstillägg
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2018-12-17
140 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
2 400 kr/år
5 400 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Islandet 14-16
716421-8609
Ja
Nej

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN:

Bostadsrättsföreningen Islandet 14-16 förvaltar fastigheten Islandet 16 på adresserna Olof Palmes gata 14-16. Bostadsrättsföreningen registrerades 1992 och förvärvade fastigheten år 2000. Fastigheten består av ett flerbostadshus som byggdes 1986. Föreningen upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt samt 12 lokaler med hyresrätt.

Belåningsgrad: 5074 kr/kvm

Fastigheten innehas med tomträtt. Avgälden är omförhandlad för perioden 2016-2026.

RENOVERINGAR:
2021 Horisontella stammar i gatuplan bytta
2019 Ytrenovering entréhallar och korridor BV
2018/19 Renovering av horisontella stammar mot butikerna i gatuplanet
2018 OVK med åtgärder pågår
2018 Byte/renovering av hissar
2016 Byte av ytterdörrar för tre lokaler samt byte av föreningens tre yttre entrédörrar
2015 Målning av soprum
2014 VA stammar i bad & kök byttes i insidan av lägenheterna
2013 Underhåll av golv i soprum
2012 Målning av träpartier på fasad på loftgångar
2012 Två nya tvättmaskiner och en ny torktumlare i tvättstuga
2011 En ny torktumlare och ett nytt torkskåp i tvättstuga
2009 Byte av hisslinor
2002 Hissrenovering
2002 Värmeanläggning, fjärrvärme

PARKERING:
Garage på plan - 1, hiss ner till garaget.
18 platser och en lastplats för bil samt 2 platser för MC. F.n 2700kr/mån. Intresseanmälan till styrelsen. Boendeparkering på gatan kan ansökas via Stockholms stad för den som är mantalsskriven i stadsdelen.

TV OCH BREDBAND:
Kabel-TV levereras via Comhem och bredband via Bahnhof. Både kabel-TV (bas) och bredband ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har en gemensam innergård med utsikt över vackra Centralbadet med sittgrupper sommartid och gran vintertid. Barnvagnsrum, två cykelrum och soprum med sortering för lättare grovsopor. Gemensam tvättstuga finns på bottenvåningen. Tvättstugan är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och en mangel.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt skor i praktiska garderober. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är målade i en beige kulör.

Kök:

Rymligt kök och matplats i en social öppen planlösning. Köksluckorna går i ek och här finns gott om bänkytor på kvalitativa bänkskivor i granit samt gott om förvaring i både över och underskåp. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläktkåpa,  integrerad ugn, integrerad mikro samt kyl & frys i rostfritt utförande. Här finns även en trevlig matplats vid de stora fönsterpartierna där det finns plats för ett rejält matbord. Väggen mellan kök och vardagsrum går även att öppna om du drömmer om en öppen planlösning ( se alternativ planskiss). Kökets väggar är målade i en beige kulör och på golvet ligger ett parkettgolv.

Vardagsrum:

Välplanerat vardagsrum med gott om plats för en rejäl soffgrupp samt matbord om så önskas. Här ligger det ett parkettgolv och väggarna går i en beige kulör. Väggen mellan vardagsrummet och kök kan öppnas upp om du önskar en social öppen planlösning ( se alternativ planskiss). 

Balkong/ Uteplats:

Rymlig Balkong/ uteplats som vetter mot föreningens trevliga innergård. Detta är en perfekt oas för dig som vill hitta lugnet och njuta i den mysiga loungegruppen. Här kan du njuta av en bländande utsikt över Centralbadets vackra byggnad samt blommande körsbärsträd. Här finns även infravärmare som förlänger säsongen ute.

Sovrum 1:

Rymligt sovrum med högt läge och en anslutande klädkammare som erbjuder gott om förvaring. Sovrummets väggar går i en beige kulör och på golvet ligger ett laminatgolv. Här finns gott om plats för en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. 

Sovrum 2:

Det andra sovrummet vetter mot föreningens lugna innergård och har en bländande utsikt över Centralbadets vackra Jugend byggnad. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna har en beige kulör.

Walk in closet/ klädkammare:

Rymlig walk in closet som nås via vardagsrummet. Här finns gott om förvaring i garderober på vardera sida. I taket sitter det infällda spotlights. 

Badrum:

Helkaklat badrum med mosaik på golv med golvvärme samt vitt kakel på vägg. Badrummet är utrustat med ett inbyggt badkar, handdukstork, badrumskommod med spegel och infälld belysning. Här finns även plats att ställa dit en tvättmaskin om så önskas.

NÄROMRÅDE:

Välkommen hem till detta centrala läge mitt i hjärtat av Norrmalm/Vasastan på populära Olof Palmes gata. Här bor du på ett avskilt men citynära läge med ljuvlig puls med direkt närhet till shopping, gym, restauranger, caféer, nöjen, mataffärer och all service. På gatan finner du bland annat det trevliga bageriet Le Violon Dingue. Precis runt hörnet finns Drottninggatans populära gågata med shopping och restuaranger och på några minuter når du även Hötorget med saluhall, biograf, Kulturhuset, Stadsteatern mm. Centralbadet med dess grönskande gård finns i anslutning till fastigheten, en oas mitt i stan. I närheten finner du flera trevliga grönområden så som Tegnérlunden och Observatorielunden. I området finns även goda kommunikationer med både Hötorgets och Rådmansgatans tunnelbanestationer. På en kort promenad når du även T-centralen med pendeltåg, tunnelbanans alla linjer, in- och utrikeståg, Arlanda express och busskommunikationer.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Olof Palmes gata 16, 3 tr

Välj en tid för visning nedan

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Jesper Odén
Mäklarassistent/Blivande mäklare
073-352 46 35