Östermalm/ Vasastan - Stockholm


Valhallavägen 48


Såld

Valhallavägen 48

Östermalm/ Vasastan

Sekelskiftes 2:a med balkong mot innergård!

På högt läge mot innergården ligger denna vackra sekelskiftes 2:a med solig balkong mot lummig innergård. Här bor du i ekonomisk stark förening på attraktivt läge i vacker sekelskiftesfastighet från 1897 i trivsamma kvarter med mängder av populära caféer, restauranger. Här finns gott om plats för stora middagar med ett stilrent fullt utrustat kök och sociala sällskapsytor. Från köket nås utgången till den ljuvliga balkongen med eftermiddags- och kvällssol samt utsikt över lugna och grönskande innergårdar. Balkongen har gott om plats för stolar, bord och planteringar. Generöst och luftigt sovrum med plats för dubbelsäng och utmärkt förvaring i öppna garderober. Fräscht renoverat badrum som planerats in i minsta detalj med både tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrummet är även det luftigt med pampig takhöjd, vacker fiskbensparkett på golv och plats för både soffa och matbord. Välskött förening med mycket god ekonomi och väl underhållen fastighet.Välkommen att boka dig på visning!

Fakta

Adress:
Valhallavägen 48
Område:
Östermalm/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Engelbrekt
Lägenhetsnummer:
3  /  1101
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.1181%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1897 Ombyggnadsår 1989
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
TV: Com Hem, Fiber: Stockholms Stadsnät
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-12-02
103 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 160 kr/år
4 560 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Valhalla
702002-4605
Ja
Nej

Om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Valhalla består av 37 st lägenheter som innehas med bostadsrätt och två lokaler. Lägenheterna har en totalyta om 3013 kvm, Hyreslokalerna har en totalyta om 143 kvm och gemensamhetslokalen är 39 kvm.

Fastigheten är belägen i hörnet av Vallhallavägen och Surbrunnsgatan i kvarteret Morkullan i Stockholm. Den har tre uppgångar med adresserna: Vallhallavägen 48, Surbrunnsgatan 2 och Surbrunnsgatan 2A.

Besök gärna föreningens hemsida på https://valhalla.bostadsratterna.se/hem

Kabel-TV:

Föreningen har ett avtal med Comhem som innebär att medlemmarna får tillgång till Com hem:s basutbud. Kostnaderna för dessa tjänster betalas av föreningen och ingår därmed i avgiften.

Bredband och telefoni:

Föreningen har ett avtal med Stockholms Stadsnät som innebär att medlemmarna får tillgång till bredband via fiber och en hastighet på 1000/1000 Mbit samt även IP-telefoni via Stockholms stadsnät. Kostnaderna för dessa bredband betalas av föreningen och ingår därmed i avgiften. 

Gemensamhetslokal:

Föreningens gemensamhetslokal finns i källarplanet Surbrunnsgatan 2A med ingång från gatan genom källaringången. Lokalen består av ett rum och pentry samt toalett och duschutrymme samt även en liten skrubb. (städ/förrådsutrymme).

Renoveringar:

Fastigheten är i ett gott skick och för närvarande finns inga större renoveringar planerade.

Mellan 1987-1989 genomfördes en totalrenovering av fastigheten med tak, fasad, balkonger mot gården, trapphus, elstigare, stammar samt hissar i alla tre trappuppgångarna. Vindarna byggdes även om till vindslägenheter dessa år.

1989  Renovering V/A-stammar i kök och badrum. Även el-stigare byttes, fasad renoverades samt tak och fönster byttes.

2001  Rensning av samtliga V/A-stammar. 

2002  Målning av fönster. 

2003  Målning av tvättstugan. 

2005  Målning av trappuppgångar och stenplattorna på samtliga våningsplan slipades. Byte värme- och vattenreglering. 

2006  OVK-besiktning av ventilationen med ett godkänt resultat. 

2007  Besiktning av samtliga eldstäder. 

2008  Spolning samtliga V/A-stammar i kök och badrum. 

2012  Målning av yttertaket. 

2013  Införskaffande av nytt torkskåp, ny tvättmaskin och nytt torkskåp till tvättstugan.

2014  OVK-besiktning, V/A-stammarna i kök och badrum spolades. Ny fjärrvärme undercentral installerades. Fällbara barnvagns-/rullstolsramper installerades i två av trapphusen. Ommålning av fönster påbörjades.

2015  Utbyte av tvättmaskin i tvättstugan.  

2016  Renovering av fasad mot gatan. Nya portlyktor mot gatan och gården.

2018  Installation av portautomatik (automatiska dörröppnare)

2019  Stamspolning

2020-21  Målning av fönster

Beskrivning

Hall:

Ljus och välkomnande entréhall med inbyggda garderober direkt till vänster och ytterligare avhängning för ytterkläder samt skor på höger sida. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vitmålade trägolv. 

Kök:

Köket är ljust och fräscht med vita speglade köksluckor som erbjuder förvaring hela vägen upp till tak. Ovanför bänkskivan sitter ett vitt kakel som stänkskydd och bänkskivan är i svart granit. Moderna vitvaror i rostfritt utförande med Integrerad kyl och frys, induktionshäll, fläkt samt integrerad ugn och micro. Golvet går i ett schackrutigt mönster och ger en häftig bistrokänsla till detta ljusa och trevliga kök. Här finns gott om plats för ett rejält matbord som lockar till många trevliga middagar. Från köket nås bostadens trevliga balkong som vetter mot innergården.

Balkong:

Rymlig balkong i västerläge som vetter mot föreningens lummiga innergård. Här finns gott om plats för utemöblemang och planteringar.

Sovrum:

Mysigt och luftigt sovrum som vetter mot föreningens lugna innergård. Sovrummet genomsyras av ett trevligt naturligt ljusflöde via ett stort fönsterparti. Sovrummets väggar är vitmålade och på golvet ligger ett vackert vitmålat trägolv. Här får du enkelt plats med både dubbelsäng och gott om klädförvaring i en öppen garderobslösning.

Vardagsrum:

Det generösa vardagsrummet bjuder in till gott sällskap och har plats för både matbord och en större soffgrupp. Här finns en vacker oljad fiskbensparkett på golv, en luftig takhöjd samt väggar i en sober ljusgrå kulör. Här finns även gott om förvaring i garderober som ingår i köpet. 

Badrum:

Smakfullt renoverat badrum med vikbara duschväggar i glas samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är klädda med ett vitt kakel och på golvet ligger en mönstrad klinker. Badrummet är utrustat med handfat med mässingsdetaljer, wc samt infällda spotlights i tak.

Området:

Bostaden är vackert belägen i gränslandet mellan Östermalm/ Vasastan. Här bor du på trevligt läge med närhet till Kungliga Tekniska Högskolan. Härifrån når du såväl Vasastan som Östermalm med trevliga restauranger och ett härligt uteliv. Vill du uppleva skön natur har du Brunnsviken endast ett par kilometer bort.

Kommunikationer:

Från Valhallavägen 48 når du på några minuter Östra station, en knytpunkt för tunnelbana, bussar och Roslagsbanan. Med bil tar du dig enkelt in och ut ifrån stan via E20 och E4.

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60