Vasastan - Stockholm


Roslagsgatan 54A


Såld

Roslagsgatan 54A

Vasastan

Sekelskiftes 2:a med balkong i gårdshus!

Nu saluförs denna ljuvliga 2:a på Roslagsgatan 54A. Bostaden är belägen i gårdshus med lugnt och lummigt läge mot grönska. Detta är bostaden för dig som bara vill flytta in. Magisk balkong som vetter mot föreningens lugna innergård. Härlig och social planlösning med stort vardagsrum, smakfullt fullt utrustat kök och ett rymligt sovrum med platsbyggd bokhylla och goda förvaringsmöjligheter. Flera tidstypiska detaljer finns välbevarade så som vackra vitvaxade furutiljor på golv, luftig takhöjd, pampiga stuckaturer, höga golvsocklar och vackra fönsterpartier. Nuvarande ägare har även gjort iordning elen i bostaden under 2018. Attraktivt läge på populära Roslagsgatan med närhet till trevliga favoritrestauranger som finns i Sibirien. Stabil förening i välskött sekelskiftesfastighet med många tunga renoveringar utförda och låg belåningsgrad om 1850 kr/kvm. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Roslagsgatan 54A
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Johannes
Lägenhetsnummer:
0035  /  1203
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.022800000
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1904-1905
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband via Bahnhof
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband, balkongavgift
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 160 kr/år
4 560 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Juno
702001-0430
Ja
Nej

Om föreningen:  

Bostadsrättsföreningen Juno är en förening som består av 41 st bostadsrätter och tillhör S:t Johannes Församling.

De två husen byggdes 1904-1905 och ritade av arkitekten Gustaf Virtus Detthoff. Brf Juno bildades och förvärvade fastigheten 1913.

Marken:

Föreningen är en äkta förening och äger marken, därför påverkas inte föreningen av eventuella tomträttsavgälder.

Genomförda renoveringar:

V/A-stammar byts ut successivt när lägenhetsinnehavarna renoverar kök och badrum och föreningen står då för kostnaden av själva V/A-stammarna.

2002/2003 - Tätning och målning av fönster.

2005 Fasaden på gatuhuset renoverades. 11 balkonger byggdes.

2006 Delar av taket på gårdshuset byttes i samband med att vindslägenheter byggdes. Samma år renoverades trappuppgången och hissen installerades. Ny värmepump.

2008 Ytterligare fyra balkonger byggdes.

2010 Säkerhetsutrustning uppsatt på båda taken. Ny värmeväxlare.

2012-2013 Stammarna spolades och filmades.

2015 OVK-besiktning.

2016/2017 Fasadrenovering.

2018-2019 Förstärkning av brandskydd med installation av brandgasluckor och moderna brandvarnare.

2018-2019 Dränering samt tätning av ytskikt på innergården.

2019 Stammarna spolades och filmades.

Ekonomi:

Föreningen har i enlighet med årsredovisningen 2020 en belåningsgrad 1850kr/kvm.

Tvättstuga:

En tvättstuga belägen i källaren i gatuhuset, ingång från gården. Utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel.

Övrigt:

För ytterligare information se årsredovisning och föreningens hemsida www.brfjuno.se.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med pampig takhöjd om över 3 meter, bred stuckatur samt takrosett. I hallen direkt till vänster finns det platsbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring från golv till tak. Väggarna är målade i en sober kulör, på golvet ligger vackra vitvaxade furutiljor med höga golvsocklar och ny el. 

Kök:

Smakfullt kök med luftig takhöjd, ljusgrå väggar, vitvaxade furutiljor i original samt höga golvsocklar. Köket har vita köksluckor, mörkbetsad bänkskiva i trä samt vitt kakel som stänkskydd. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, varmluftsugn, gashäll samt kyl & frys i rostfritt utförande. Här finns även gott om förvaring i skafferi samt över och underskåp. Här finns även nydragen el.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med två stora fönsterpartier som vetter mot lugn och lummig bakre gård. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer både ett större matbord och en större soffgrupp. Här finns många vackra attribut så som höga golvsocklar, pampig takhöjd, takrosett samt stuckatur i original. På golvet ligger vackra vitvaxade furutiljor och väggarna är målade i en sober kulör. Här finns även nydragen el.

Sovrum:

Mysigt insynsskyddat sovrum som vetter mot föreningens lummiga bakre gård. Sovrummet har en pampig takhöjd med vacker stuckatur i original, höga golvsocklar, vackra vitvaxade furutiljor i original samt en platsbyggd bokhylla med inbyggd belysning som ger rummet karaktär! Sovrummets väggar är målade i en sober kulör och här finns ytterligare plats att bygga garderober på vardera sida om sängen. Från sovrummet via två pardörrar i glas så nås bostadens trevliga balkong. Här finns även nydragen el.

Balkong:

Trevlig balkong som vetter mot grönskande träd och föreningens bakre gård. Balkongen är rymlig och har gott om plats för utemöblemang och planteringar.

Badrum:

Badrum med vitt kakel och grå våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med Duschhörna, WC, handfat samt skåpsförvaring.

Område:

Välkommen hem till populära Roslagsgatan. Här bor du på centralt läge med närhet till allt du behöver. Ett par kvarter bort finner ni hög stadspuls, trendiga butiker, mysiga caféer och restauranger samt populära träningsanläggningar. På Birger Jarlsgatan, runt knuten ligger även ICA Roslagstull som har öppet till 23:00 alla dagar i veckan.

På Roslagsgatan finner du ett brett utbud av restauranger med flertalet kända krögare så som Agrikultur, Svartengrens, Babette, Meno Male, Le Nom samt M.O.A.S. Här finns även flera trevliga caféer så som Pom och Flora och Café Nero.

Norrut ett kvarter ligger grönområdet Bellevue med Carl Eldhs Ateljé och Brunnsviken, med Haga och dess underbara promenad och motionsstråk, tennisbanor, bad om sommaren, kajakuthyrning och spolad skridskobana om vintern. För den badsugna kan även Vanadisbadet i Vanadislunden vara värt ett besök, en populär utomhusbassäng högt uppe på Vanadislundens grönskande kulle.

Både KTH, Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet ligger inom gångavstånd vilket gör det här till det perfekta boendet för dem som studerar.

Lägenheten är även belägen nära Odenplan och Rådmansgatan på den gröna tunnelbanelinjen, Tekniska högskolan på den röda tunnelbanelinjen samt pendeltåg. Flera av innerstadsbussarnas linjer passerar några minuters promenad från porten. Här är det även väldigt enkelt att nå påfartslederna för både E4:an och E18.
Shopping, barer och restauranger vid Stureplan når ni med cykel eller buss på endast 10 minuter.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60