SoFo/ Södermalm - Stockholm


Blekingegatan 61


Såld

Blekingegatan 61

SoFo/ Södermalm

Smakfullt renoverad sekelskiftes 3:a på attraktiv adress!

En trappa upp på Blekingegatan 61 ges nu tillfälle att förvärva en av Södermalms, och kanske Stockholms bäst planerade sekelskiftes 3:a! Bostaden är omsorgsfullt renoverad med vackra detaljer som stuckaturer, takrosetter, pardörrar, industrifönster och luftig takhöjd. Denna lägenhet erbjuder det mesta vad gäller bekvämligheter och funktion kombinerat med en slående charm och personlighet. I hallen finns avhängningsmöjligheter och skoförvaring. Exklusivt badrum med smakfulla materialval samt duschhörna & badkar. Vardagsrummet erbjuder en öppen och social planlösning med både avkopplingsyta i form av vardagsrum och ett lyxigt handgjort kök i massiv ek med extra djupa bänkskivor i Carrara marmor. Här finns även matplats för upp till tio middagsgäster. Bostaden har även två trevliga sovrum med gott om förvaring i garderober. Här bor du mitt i SoFo med dess utbud av trendiga restauranger, mysiga caféer och små butiker. En kort promenad bort finner du SoFo's hjärta Nytorget.

Fakta

Adress:
Blekingegatan 61
Område:
SoFo/ Södermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Katarina
Lägenhetsnummer:
00013  /  1003
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.696000
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1904
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Grönskande innergård finns att nyttja för föreningens medlemmar
Förråd:
På vinden har du ett stort gallerförsett förråd. I källaren till gårdshuset finns flera outnyttjade större rum varav ett idag nyttjas som ett extra cykelförråd. Det finns även föreningslokal och hobbyrum. Cykel/barnvagnsförråd är bekvämt placerat med direktaccess från gatan utan trappor.
TV- Internetutbud:
Kabel TV och bredband via ComHem. Kabel TV grundutbud ingår i avgiften - Gemensamt Gruppavtal på 250mbit/s för Bredband/Telefoni finns. Kostnad om 179kr/mån vilket tillkommer på avgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud) , ComHem - Gemensamt Gruppavtal på 250mbit/s för Bredband/Telefoni finns. Kostnad om 179kr/mån vilket tillkommer
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-01-03
138 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Pyramiden 6
769615-3399
Ja
Nej

OM FÖRENINGEN:

Brf Pyramiden 6 bildades 2007 och är belägen på Blekingegatan 61 och 61 A, Södermalm i Stockholm. Föreningens fastighet förvärvades 2008 och består av flerbostadshus om 4 samt 6 våningar med 26 st lägenheter totalt. Varav 23 st är bostadsrätter, 3 stycken är hyresrätter, 3 stycken butikslokaler samt 1 lagerlokal (Tatueringsstudio, Barberare och Massage).

Fastigheten är uppförd 1904 och har en stor grön innergård med flera sittgrupper, grillar och lekplats.   

UTFÖRDA RENOVERINGAR:

Balkongbyggnation 2020
Stambyte 2017
Gården totalrenoverades 2015
Taket målades 2012
Fönsterbyte 2009
Trapphusrenovering 2008

TVÄTTSTUGA:
Lägenheten har egen tvättmaskin som är dold bakom garderobsväggen i vardagsrummet/köket. Föreningen har även en trevlig tvättstuga som är belägen i marknivå över den charmiga grusbelagda gården. Tvättstugan har två nyare Wascatormaskiner, torktumlare och ett stort torkskåp från Electrolux och bokas via bokningstavla.

VINDSFÖRRÅD OCH ÖVRIGA GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
På vinden har du ett stort gallerförsett förråd. I källaren till gårdshuset finns flera outnyttjade större rum varav ett idag nyttjas som ett extra cykelförråd, föreningslokal och hobbyrum. Ett rejält cykel/ barnvagnsförråd som är bekvämt placerat med direktaccess från gatan utan bökiga trappor.

ÖVRIGT:
Det kommer en avgiftshöjning på 5% med start 2022-01-01. Detta är en planerad höjning pga att avgiften inte höjts sen 2012 (planerad 10-års höjning) och ska inte tolkas som att föreningen har ansträngd ekonomi. Föreningen har en balanserad ekonomisk plan.  Enligt samtal med föreningens styrelse 2021-06-08.

Beskrivning

HALL:
Välkomnande entréhall med ljusgrå väggar, Nylagda vitoljade massiva trägolv samt luftig takhöjd som pryds av stuckatur och tre stycken vackra takrosetter. Här finns även en praktisk liten klädkammare med skoställ samt stilsäkra dimbara brytare i mässing.

KÖK/VARDAGSRUM:
Köket är en handbyggd prototyp i massiv europeisk ek från Stockholms Kabinettmakeri, med extra djupa sinkade trälådor, en traditionsenlig metod att kvalitetsmässigt förbinda trä som kännetecknar alla riktiga kvalitetskök. Extra djup bänksskiva i 30 mm Cararra marmor. Draghandtag i stilsäker mässing och mjukstängande lådskenor från Blum. I marmorsockeln sitter tre strategiskt placerade, jordade eluttag. Köket är 15 cm djupare än standardmåttet 60 cm och ger därför lite mer förvaring och arbetsyta än motsvarande bredd i standardmått. Kökskranen i rå mässing är från kvalitativa Kohler. Den generösa diskhon i emaljerad gjutjärn kommer också från Kohler. Integrerad tyst och energisnål diskmaskin, köksfläkt, varmluftsugn och induktionshäll från Siemens (2015). På köksväggen sitter det ett vitt kakel som är lagt i halvförband, tunn mörk fog och autentiskt vackert krackelerad glasyr. Detta vackra kakel prydde en gång väggarna på en fabrik i Köpenhamn. Du har även gott om förvaring i vitrinskåp med inbyggd belysning. Längs med ena väggsidan finns det platsbyggda grå högskåp som rymmer en integrerad kyl & frys, integrerad ugn samt mikro. Här finns även flertalet garderober med gott om förvaring samt en praktisk tvättmaskin installerad. Rummets väggar är målade i en ljusgrå kulör, nylagda vitoljade massiva trägolv, höga golvsocklar samt luftig takhöjd som pryds av pampig stuckatur samt takrosetter.

BADRUM:
I det generösa badrummet med både dusch och badkar, är det lagt ett Art Deco inspirerat mosaikgolv i solfjädermönster av stilsäker Cararra marmor med mässingsintarsia samt golvvärme. Samtliga kranar och porslin kommer även här från Kohler och här finns även en måttbeställd Bianco Carrara marmorskiva till kommod i badrum. El är dessutom framdraget och förberett för både handdukstork och jacuzzi om man vill installera ytterligare bekvämligheter. En måttbeställd duschhörna i varmvalsat stål och glas från Stolt Smide & Design omger den takmonterade regnduschen.

SOVRUM 1:
Det första sovrummet nås via vackra speglade pardörrar i original. Här ryms en dubbelsäng, nattduksbord samt förvaring i platsbyggda garderober. På golvet ligger vackra nylagda vitoljade massiva trägolv. Väggarna är målade i ljusgrått med en mönstrad tapet: "Paisaje con Flamencos" från Coordonné (från wallpaperdirect.com)

SOVRUM 2:
Det andra sovrummet är smart disponerat och rymmer både en säng, skrivbord samt flertalet garderober med måttbeställda spegeldörrar från Hägerstens glasmästeri. Väggen mellan detta sovrum och vardagsrummet pryds av ett stort måttbeställt spröjsat smidesfönster i vardagsrum 300 x 170 cm från Stolt Smide & Design. Även här ligger vackra nylagda vitoljade massiva trägolv. Väggarna är målade i ljusgrått med en kontrasterande fototapet från slottet Venaria Reale i Turin, Italien (från myloveview.se). Måttbeställd innerdörr till sovrum från Byggfabriken.

GOLV:
Nylagda vitoljade massiva trägolv.

EL:
Elen är helt bytt under 2015. Infällda kabelkanaler, nytt normskåp, jordfelsbrytare, uttag, och strömbrytare. Samtliga strömbrytare i polerad mässing är dimbara. I köksdelen finner du även en praktisk golvkontakt i mässing, en genomtänkt liten extradetalj som möjliggör el vid vardagsrummet utan sladdar tvärs över golvet. För hemmabio entusiasten kan det vara intressant att veta att kanal är draget dolt i taket för ström och HDMI kabel till videoprojektorn.

STAMMAR:
Lägenheten är stambytt med gjutjärnsstam (tystare men mer kostsamt) i samband med att man totalrenoverade badrummet 2015. Övriga fastigheten är stambytt 2017.

NÄROMRÅDE:

Välkommen hem till Blekingegatan 61, här bor du i en vacker sekeskiftesfastighet anno 1904 på ett suveränt geografiskt läge på Södermalm. Lugn och enkelriktad gata men på kort avstånd når du snabbt Götgatans stora utbud av butiker, restauranger och kommunikationer. Bland restaurangerna kan nämnas anrika restaurang Pelikan som ligger mittemot bostaden. Restaurang Pelikan är ett av Stockholms äldsta restaurangnamn som finns belagt sedan 1600-talet. Dessutom har du gångavstånd åt alla håll - till exempel Medborgarplatsen, Mariatorget, Skanstull, Slussen och flera parker i området som Vita Bergen och Skånegläntan. Det är inte heller långt till Eriksdalsbadet med dess trevliga utomhusbad.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60