Södermalm - Stockholm


Bohusgatan 43, 7 tr


Såld

Bohusgatan 43, 7 tr

Södermalm

Välplanerad 3:a med balkong i sydvästläge och utsikt över takåsar!

På våning 7 med hiss finner ni denna välplanerade 3:a med en rymlig balkong i sydvästläge och fantastisk utsikt över takåsar! Bostaden erbjuder en praktisk och trivsam planlösning med ljusa och luftiga sällskapsytor. Bostaden kan enkelt byggas om till en 4:a om så önskas. Kök och vardagsrum ligger i fil med sociala ytor och stor plats för matbord. Köket är yteffektivt, med ljusa luckor. och full maskinell utrustning. Två rymliga sovrum som ligger intill varandra. Badrummet är helkaklat och har både tvättmaskin och torkskåp bredvid varandra. Här finns även en gäst WC och gott om förvaring i flertalet klädkammare och garderober. Stabil och välskött förening med god ekonomi och många tunga renoveringar utförda. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Fakta

Adress:
Bohusgatan 43, 7 tr
Område:
Södermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Sofia
Lägenhetsnummer:
37  /  1702
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.87505%
Andelstal avgift:
0.87505%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1967
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
TV: Föreningen har avtal med Com hem och grundutbud ingår i din månadsavgift. Bredband: I föreningens fastighet finns två nät för tv, bredband och telefoni: Tele2 eller Öppen fiber via Open Universe.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Nej
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2018-03-29
94 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
2 400 kr/år
5 400 kr/år

Förening

HSB BRF Ringen nr 151 i Stockholm
716417-4083
Ja
Nej

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ringen äger två hus: ”gårdshuset”, Bohusgatan 43-51, och ”gathuset”, Bohusgatan 53-55. Husen byggdes år 1967 och var till en början hyresrätter, de ombildades till bostadsrätter år 1980. Den mark föreningen äger är i stort sett bara ytan vid ingången till gathuset och halva den gröna gården öster om gårdshuset, där lekplatsen finns. 

Husen har nio respektive sex våningsplan. Gårdshuset har fem trappuppgångar med 18 lägenheter i vardera. Gathuset har två trappuppgångar med 12 lägenheter i vardera. Vindsvåningarna i båda husen saknar användbara utrymmen, förutom hissmaskinsrum. Samtliga lägenheter har balkong, utom de som ligger en trappa upp, i båda husen. Ytbeklädnaden på husen är gult fasadtegel. På gårdshusets tak hyr föreningen ut plats för mobiltelefoniantenner till en operatör. Gathuset saknar källare.

Alla lägenheter, totalt 114 stycken, ägs av brf Ringen. Tre av dem hyrs ut av HSB. Resterande lägenheter innehas av enskilda personer, medlemmar i bostadsrättsföreningen. Av lägenheterna är 6 stycken femmor, 15 fyror och 93 treor.

Tvättstugor och förråd:

På nedre botten i gathuset finns samtliga förråd för de boende i gatuhuset, två tvättstugor varav en grovtvättstuga, föreningens gästlägenhet, föreningens styrelserum, soprum för källsortering och grovsopor och cykelförråd.

Teknisk information om husen

Energideklaration gjordes 2018-03-29. Samtilga adresser, Bohusgatan 43-55 fick klass D.  
Bevis om energideklaration finns anslaget på vid entréerna. De återfinns även på Boverkets hemsida.

TV och bredband

Föreningen har avtal med Com hem och deras grundutbud ingår i månadsavgiften. Föreningen är anslutet till öppen fiber via Open Universe. Genom öppen fiber finns det möjlighet att välja mellan ett stort antal tjänsteleverantörer.

Utförda renoveringar

2018 Återställning av stambyte på gården med ny uteplats

2017 Samtliga badrum och gästtoaletter renoverade

2017 Traditionellt stambyte, avlopp och vattenledningar utbytta

2017 Gästlägenheten renoverad med nytt pentry

2015 - 2016 Målning av plåttak, ny säkerhetsutrustning

2015 Renovering av gemensamma utrymmen

2015 Nytt låssystem med med nyckelbrickor och porttelefon

2015 Renovering av hiss Bohusgatan 43

2015 Byte av trapphusventilation på Bohusgatan 43

2014 Sopnedkast stängda, fastighetsnära sophantering införd

2012 - 2013 OVK inkl. rensning av kanaler

2012 Byte av fönster samt putsning av fasad upp till våning 1 i samband med detta

2011 - 2012 Målning av källarförrådens gångar

Bilplats:

Garaget tillhör brf Masken och ligger under parkeringsplatsen och kan hyras för 1375 kr/mån.

Övriga utrymmen:

I gårdshuset finns följande utrymmen på nedre botten: 
Soprum för källsortering av hushållssopor samt möjlighet att kasta mindre mängder grovsopor, fyra tvättstugor varav en grovtvättstuga, källarförråd, cykelförråd, några förrådslokaler, ett omklädningsrum för hantverkare. 

Det finns dessutom två cykelrum med ingång från gården, ett i södra och ett i norra änden av huset. Från korridoren i gårdshuset finns en nedgång till garaget. Garaget tillhör brf Masken och ligger under parkeringsplatsen. I uppgång 45 finns möjlighet att ta hiss till källaren under nedre botten. I denna finns större delen av de boendes källarförråd och undercentralen för värme m.m. 

Övriga utrymmen i gathuset: 

På nedre botten i gathuset finns samtliga förråd för de boende i gatuhuset, två tvättstugor varav en grovtvättstuga, föreningens gästlägenhet, föreningens styrelserum, soprum för källsortering och grovsopor och cykelförråd.

 

Beskrivning

Hall: 

Välkomnande entréhall med vita väggar, korkmatta samt gott om plats för avhängning av ytterkläder samt skor. 

Kök:

Rymligt kök med matplats vid fönstret. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger en korkmatta. Köket är utrustat med spis & ugn, diskmaskin, helkyl, helfrys samt har gott om förvaring i både över och underskåp. Kökets luckor är vita och ovanför bänkskivan sitter ett vitt kakel som stänkskydd.

Vardagsrum:

Stort och luftigt vardagsrum med vitmålade väggar och en stavparkett på golv. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer både en större soffgrupp samt ett större matbord. Från vardagsrummet når du den rymliga balkongen med magisk utsikt över takåsar.

Balkong:

Magisk balkong i sydvästläge med bländande utsikt över Söders takåsar. Balkongen är mycket rymlig och har gott om plats för en rejäl loungegrupp eller matbord om så önskas. Här finns även en skyddande markis. 

Sovrum 1:

Rymligt, insynsskyddat master bedroom med heltäckningsmatta på golv, tapetserade väggar samt gott om förvaring i inbyggda garderober.

Sovrum 2:

Rymligt, insynsskyddat sovrum med tapetserade väggar och linoleummatta på golv. 

Badrum:

Helkaklat badrum från föreningens stambyte med vitt kakel på vägg och klinker på golv. Badrummet är utrustat med handfat, wc, handdukstork, rymlig duschhörna med duschväggar i glas, tvättmaskin samt torkskåp.

Gäst WC:

Gäst WC från föreningens stambyte med vita väggar, klinker på golvet samt wc, handfat och spegelskåp med integrerad belysning. 

Närområde:

På Bohusgatan har du nära till allt man kan önska. Här bor du på centralt läge med bara några minuters promenad till såväl Nytorget som Skanstull. Gott om restauranger och caféer i området.  Du har heller inte långt från populära SoFo:s trevliga kvarter, som erbjuder en uppsjö av små butiker, caféer och barer. Perfekt för den som vill ta pulsen på Söders uteliv. Fortsätter du fram på Ringvägen ligger Lilla Blecktornsparken. Här kan du njuta av en picknick i det gröna.

På promenadavstånd når du också Vitabergsparken, Stora Blecktornsparken och Norra Hammarbyhamnen. Skanstull och Ringens köpcentrum ligger inte mer än 100 meter bort och här hitta du all slags service du kan tänka dig. 
Restauranger, caféer, saluhall, bibliotek biografer, affärer och övrigt nöjesliv finns allt inom ett par minuters promenadavstånd. På gångavstånd finns även post, bank, skolor, dagis, apotek och ett flertal livsmedelsaffärer. 
Skanstull är också den lokala knutpunkten för kollektivtrafiken med tunnelbanans gröna linje och bussar som tar dig vidare vart du än vill i stan.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60