Vasastan - Stockholm


Dalagatan 39


Såld

Dalagatan 39

Vasastan

Sekelskiftes 1:a med rymlig balkong i sydvästläge!

Högt upp i huset med hiss finner ni denna denna optimalt planerade sekelskiftes 1:a på attraktiv adress i Vasastan! Rymlig balkong i solsäkert sydväst-läge som vetter mot lugn och trivsam innergård. Bostaden präglas av stilrena materialval samt blandas med vackra originaldetaljer som generös takhöjd och vackra vitmålade trägolv i original. Bostaden erbjuder sociala sällskapsytor i allrummet med gott om plats för en soffa samt säng och förvaring. Du har även ett fräscht renoverat fullt utrustat kök med integrerad diskmaskin och bänkskivor i vacker Carrara marmor. Stabil och välskött förening med god ekonomi och låg avgift. Här bor du på perfekt läge med tunnelbana/citybanan precis runt husknuten. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Fakta

Adress:
Dalagatan 39
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
11  /  1301
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.67461%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1912
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
1 800 kr/år
4 200 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Valkyrian nr 24
702002-4639
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Valkyrian nr 24

Föreningens fastighet Valkyrian 24 byggdes 1912 och har en totalyta om 1919 kvm. 1734 kvm utgör lägenhetsyta om 185 kvm utgör lokalyta. Tomtytan är 908 kvm. Marken innehas med äganderätt.

Fastigheten består av 31 st bostadsrättslägenheter och 3 stycken lokaler med hyresrätt.

Belåningsgrad per kvm:

5350 kr/kvm

Utförda renoveringar:

2019 - Renovering av port

2018 - Uppfräschning av gård, renovering av glaspartier, krypgrund gårdshus

2017 - Dränering av källare, Installation av fiber

2016 - Ny hissmaskin, ny pump, Byte till säkerhetsdörrar

2012 - Renovering av fasad, renovering av hissen i gathuset, Spolning av stammar

2011 - Fönster målade i gårdshus

2010 - Entrédörrar mot gården renoverades, soprum renoverades

2009 - Stammar spolade i gårdshuset, trapphuset i gårdshuset ommålat

2008 - Nytt plåttak på gathuset, ny värmeväxlare

2006 - Trapphuset i gathuset ommålat

2005 - Fönstermålning gathuset

2002 - Balkonger installerade 

2002 - Stambyte i gathuset

 

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med vitmålade trägolv i original, luftig takhöjd samt en mönstrad tapet. Hallen erbjuder gott om förvaring i en klädkammare samt avhängning för ytterkläder och skor. 

Kök:

Smakfullt renoverat kök med vita köksluckor, vitt kakel och exklusiva bänkskivor i vacker Carrara marmor. Köket är fullt utrustat med spishäll, ugn, integrerad diskmaskin, fläkt samt kyl & frys.  I köket finns det gott om förvaring i över och underskåp samt plats för ett mindre matbord. Kökets väggar är vitmålade och på golvet ligger ett enhetligt vitmålat trägolv i original. 

Allrum:

Välplanerat allrum med gott om plats för både soffa, säng samt förvaring i garderober. Allrummet har en luftig takhöjd, takrosett, höga golvlister, vitmålade väggar samt ett vackert vitmålat trägolv i original. Från allrummet nås bostadens ljuvliga balkong som vetter mot den lugna innergården. 

Balkong:

Ljuvlig balkong i soligt sydvästläge som erbjuder många soltimmar från dag till kväll. Balkongen vetter mot föreningens trevliga innergård och här finns gott om plats för en loungegrupp. 

Duschrum:

Helkaklat duschrum med vitt kakel på vägg och klinker på golv. Duschrummet är utrustat med dusch, wc, handfat samt spegelskåp med hyllplan.

Om området:

Välkommen hem till attraktiva Vasastan, här bor du på ett trevligt, högt och lugnt läge på mysiga Dalagatan. Odenplan samt S:t Eriksplan ligger på kort promenadavstånd och är båda knutpunkter med goda kommunikationer i form av den gröna linjens tunnelbana samt bussar som tar dig både genom innerstan och utanför tull. Från Odenplan nås även Citybanan som är Stockholms nya knutpunkt. Därtill nås även Arlandabussar. Här har ni även ett stort utbud av restauranger, caféer och shoppingmöjligheter, samtidigt som det är nära till härliga grönområden med bland annat Änkeparken och Vasaparken en kort promenad bort. Vasaparken erbjuder gott om aktiviteter med bland annat fotbollsplan, konstfrusen isbana, minigolfbana och mysiga fik. Vill ni ge er ut på en långpromenad är inte heller Hagaparken med Brunnsviken eller löparspåren runt Karlbergs slott långt borta.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60