Lilla Essingen - Stockholm


Essinge Brogata 8


Kommande försäljning

Essinge Brogata 8

Lilla Essingen

Smart planerad 2:a med balkong i söderläge!

Accepterat pris - På högt läge med hiss finner ni denna nyrenoverade pärla på mysiga Lilla Essingen. Här bor du nära till såväl stadspuls som vackra promenadstråk längs med vattnet. Bostaden har en välkomnande planlösning med gott om ljusinsläpp från den trevliga balkongen i soligt söderläge! Från hallen tar vi oss in i det vackra ljusgrå köket från Ballingslöv. Vitvarorna är diskret integrerade och tillsammans med den vackra bänkskivan i exklusiv kalksten smälter köket in i vardagsrummet. Smart planerat sovrum med vitlaserat parkettgolv och petrolfärgade väggar. Sovrummet rymmer utan problem en 1,60 cm bred säng. Mycket lågt belånad och äkta förening som äger marken, här bor du ekonomiskt fördelaktigt med naturen runt knuten! Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Essinge Brogata 8
Område:
Lilla Essingen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
8017  /  1304
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.88777%
Andelstal avgift:
0.028878
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1931
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
Inkluderat i avgift:
värme, vatten och obligatorisk kostnad för bredband på 150 kr/månad
Hiss:
Ja
Huvudsakligt vädersträck:

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2021-10-21
E
134 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
1 800 kr/år
4 200 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Primusköket 4
769602-8831
Ja

Om föreningen:

Brf Primusköket 4. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. I föreningen finns 32 st lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 6 st hyresrättslokaler som inbringar intäkt till föreningen.

Föreningen köpte fastigheten 1999.

Gemensamma utrymmen:

I föreningen finns en tvättstuga belägen i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I källaren finns även ett cykelrum med plats för barnvagn. Föreningen har även 8 st parkeringsplatser med en avgift om 750 kr/ plats.

Utförda renoveringar:

1999 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år drogs elen om. 2002 målades trappuppgången. Samma år installerades nya maskiner i tvättstugan. 2006 renoverades fasaden. Samma år byttes föreningens fönster.

2006-2007 Byggnation av fyra balkonger.

2008 Ny entréport sattes in

2010 El-stigare byttes.

2012 El-stammar byttes.

2014 Fiber drogs in i samtliga lägenheter.

2015 OVK-besiktning och översyn av tak med små reparationer.

2017 renovering av hissen.

2019 Byte av ventiler och termostater i samtliga lokaler.

2021 Stambyte bottenplatta

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall med goda förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda skjutdörrsgarderober från Elfa samt ytterligare platsbyggda garderober med ljusgrå luckor. På golven ligger en enhetlig ljus ekparkett som bryts vackert av mot de ljusgrå väggarna.

Badrum:
Nyrenoverat helkaklat badrum med vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Vackert upplyst med dimbara spotlights i tak och integrerad spegelbelysning i badrumsskåpet. Badrummet är utrustat med takdusch, duschväggar i industristil samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Kök:
Detta stilrena kök från Ballingslöv med ljusgrå köksluckor ligger i en social öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, kyl/frys och induktionshäll samt ugn. Köket toppas med en exklusiv bänkskiva i vacker kalksten samt stänkskydd i glas. 

Sovrum:
Mysigt sovrum med plats för en 1,60 cm bred säng (140 cm på plats idag). Härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Sovrummets väggar är målade i en petrolblå färg och på golvet ligger en vitlaserad parkett.

Vardagsrum:
Vardagsrummet bjuder på stora sociala ytor med plats för både soffgrupp och rejäl matplats. Balkongen ger tillsammans med de stora fönsterpartierna ett härligt ljusinsläpp i lägenheten under större delen av dagen. Från vardagsrummet nås bostadens balkong i soligt söderläge.

Balkong:
Från vardagsrummet når vi denna härliga balkong i soligt söderläge. Här finns plats att sitta ner och ta en kopp kaffe lugn och ro.

Närområde:

Välkommen hem till mysiga Lilla Essingen! Ön bjuder på allt ifrån vackra badplatser sommartid till vackra utsiktsplatser året om. Med 1:ans buss tar du dig med lätthet in mot de centrala delarna av Stockholm. Du behöver dock inte ta dig långt iväg för att fixa vardagsbestyren. I närområdet hittar du nämligen den lokala matbutiken, apotek och trevliga kvarterskrogar samt mysiga fik. Lilla Essingen passar dig som vill ha närhet till storstadspulsen utan att behöva uppleva den runt husknuten. Välkommen hem! 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Essinge Brogata 8

Välj en tid för visning nedan

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60