Kungsholmen - Stockholm


Rålambsvägen 72


Kommande försäljning

Rålambsvägen 72

Kungsholmen

Välplanerad 1:a med balkong i västerläge!

På högt läge med hiss finner ni denna mysiga 1:a med solig balkong i västerläge! Lägenheten erbjuder ett härligt ljusinsläpp och vackra originaldetaljer såsom luftig takhöjd, stora fönsterpartier och vackra furutiljor samt fiskbensparkett i original. Allrummet är rymligt och här finns gott om plats för både säng och soffgrupp samt goda förvaringsmöjligheter. Köket är smakfullt renoverat och har plats för matbord samt utgång till balkongen via pardörrar. Magisk balkong i västerläge. Välskött förening som äger marken och har mycket god ekonomi. I Fredhäll bor du med närhet till både grönskande natur, Fredhällsparken samt populära Fredhällsklipporna som lockar med sol och bad. I närområdet finner ni även tennisbana, promenad- och löpspår, restauranger och affärer. Goda kommunikationer med både t-bana och buss som tar er till Fridhemsplan och City på några få minuter.

Fakta

Adress:
Rålambsvägen 72
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
233  /  1303
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.0144646
Andelstal avgift:
1.51692%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1932
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-10-16
158 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 160 kr/år
1 800 kr/år
3 960 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Fredhälls Gård 3
769618-1846
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Fredhälls Gård 3 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 54 st lägenheter som upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 3 hyresrättslägenheter samt 3 lokaler som hyrs ut.

Föreningen bildades 2008 (äger marken).

Gemensamma utrymmen:

Föreningens gemensamma utrymmen är en förgård (baksida) där de har en stor cykelparkering, bilparkeringsplatser samt mat- och hushållssopor. De har också en innergård (framsida) med gräsmatta, cykelparkering, utemöbler och odlingspallar. Gemensam tvättstuga finns belägen i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp samt torkrum med mangel. I källaren finns också ett cykelrum och plats för barnvagnar. Till alla lägenheter hör ett vindsförråd.

RENOVERINGAR - UTFÖRDA OCH PLANERADE
 • 2011 Installation av fibernät och säkerhetsdörrar
 • 2012-2013 Renovering av balkonger
 • 2013-2014 OVK
 • 2014 Renovering av tvättstugan samt dränering
 • 2015 Stambyte av bottenplattan
 • 2016 Renovering av gården samt takrenovering
 • 2016 Värmeprojekt
 • 2017 Bättringsarbeten på grunden
 • 2017 Taksäkerhet
 • 2018 Brandskydd
 • 2018 Byte av undercentral
 • 2018 Bottenvåning
 • 2019 Energideklaration
 • 2019 OVK besiktning
 • 2019 Radonmätning
 • 2021 Fasad och fönsterrenoveringar

 

PARKERING

Föreningen har 9 parkeringsplatser för bilar som kan hyras till en kostnad om 1100 kr/mån. Det finns även 2 parkeringsplatser för mopeder. För att ställa sig i kö för en parkeringsplats kontaktar man styrelsen. Kö i dagsläget. I området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande hall med marockansk klinker på golv, höga golvsocklar och målade väggar. Här finns även avhängningsmöjligheter samt gottt om förvaring i en inbyggd klädkammare.

Kök:

Snyggt renoverat kök med utgång till bostadens balkong via pardörrar i glas. På golvet ligger furutiljor och väggarna är målade i en ljus kulör. Rikligt med ljusinsläpp från dubbeldörrar i glas samt via öppningen mot allrummet. Köket erbjuder gott om förvaring i över, underskåp samt serveringsskåp. Bra arbetsyta ovan bänkskiva samt praktiskt inrett med vitt kakel ovanför bänkskivorna i betong. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn och fläkt. I köket finns det även plats för en matgrupp.

Balkong:

Trevlig balkong i ett högt och lummigt västerläge med plats för både planteringar och möblemang. Under vintertid när löven har fallit så har du även sjöglimt.

Vardagsrum:

Lättmöblerat allrum med en vacker fiskbensparkett på golv, takrosett, höga golvsocklar och målade väggar. Stort fönsterparti samt öppning mot köket som ger rummet ett generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats för både soffmöblemang, fåtölj, rymlig säng med sängbord.

Duschrum:

Fräscht duschrum med ljusgrått golv och vitt kakel på vägg. 

Toalett:

Toalett med vitt kakel på vägg och ljusgrått golv. Utrustat med handfat, spegel, WC och hyllplan.

 

Närområde:

Välkommen hem till vackra Fredhäll, där det främst finns familjehus i funkisstil som byggdes på 30-talet och de flesta gatorna är uppkallade efter svenska författare. Fredhäll bjuder bland annat på härlig grönska i Fredhällsparken, mysiga promenadstråk och härliga badklippor, vilket gör Fredhäll mycket populärt under sommarmånaderna. Det finns även ett friluftsbad i området som kan nyttjas såväl vintertid som sommartid. Här finns allt du behöver såsom mataffär, restauranger, caféer, dagis etc. I området ligger t ex den populära restaurangen/caféet Solstugan med vacker utsikt över Mälaren, de populära badklipporna och en välbesökt minigolfbana. Det är en kort promenad till Mariebergs centrum där du bland annat hittar en välsorterad mataffär, banker, restauranger, frisör, apotek och Systembolaget. På promenadavstånd finns även nya Lindhagensgallerian där bland annat ICA Maxi finns.

Kommunikation:

T-bana Kristineberg (grön linje), vid Fredhällsparken, samt Thorildsplan (grön linje). Det tar ca 3 min till Fridhemsplan och ca 12 min till T-centralen. Busslinjer i området: Buss 1 går mellan Stora Essingen och Frihamnen via Fridhemsplan, Hötorget och Stureplan. Buss 49, går mellan Stora Essingen och Fridhemsplan samt Buss 62, som går mellan Fredhäll och Östermalm, via Fridhemsplan.

Närservice:

Mataffärer, restauranger, caféer, minigolfbana, dagis, grundskolor, gymnasium, apotek, frisör, systembolag, post, banker osv.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Rålambsvägen 72

Välj en tid för visning nedan

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60