Vasastan - Stockholm


Sveavägen 134


Såld

Sveavägen 134

Vasastan

Smakfullt renoverad 3:a med balkong i sydvästläge!

Välkommen hem till denna smakfullt renoverade 3:a med balkong i sydvästläge! Föreningens fastighet ligger beläget bakom en annan huskropp som ligger mellan detta huset och Sveavägen, vilket gör att läget blir mycket lugnt och tyst. Denna hörnlägenhet erbjuder en öppen social planlösning mellan vardagsrum och kök, ett smakfullt renoverat badrum i Carrara marmor med härlig golvvärme och kombinerad tvättmaskin/ torktumlare. Här finns även ett rymligt master bedroom med platsbyggda garderober och ytterligare ett sovrum/ kontor. Bostaden är smakfullt renoverad med platsbyggda garderober i sovrum, oljad fiskbensparkett, luftig takhöjd, nydragen el med Plejd funktion (dimbar belysning via mobilen). Brf Killingen 38 är en stabil och välskött förening med många tunga renoveringar utförda, 2 st hyresrätter som dolt kapital (1 hyresrätt + vind såldes förra året för cirka 16 miljoner till föreningen). Föreningen har även hiss i huset samt har byggt nya förråd och har ett stort garage i källaren.

Fakta

Adress:
Sveavägen 134
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Johannes
Lägenhetsnummer:
6822  /  1105
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3,4958%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1937
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Föreningen är ansluten till Digital-TV via Com Hem (grundutbudet ingår) och bredband via Telenor (100/100 mbit/s fiberbredband).
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-11-20
171 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
2 400 kr/år
5 400 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Killingen 38
769615-4637
Ja
Nej

Om föreningen:

Föreningens fastighet, Killingen 38, förvärvades 2013-10-09 och består av ett flerbostadshus från 1937 med adress Sveavägen 134.

Den totala byggnadsytan uppgår till 2192 kvm, varav 1794 kvm utgör lägenhetsyta och 398 kvm lokalyta.

Det finns totalt 41 st lägenheter i föreningen, varav 39 st är bostadsrätter och 2 st hyresrätter. ( En hyresrätt såldes förra året 2021 och inbringade cirka 5,3 miljoner till föreningen). Det finns även 15 st garageplatser som hyrs ut samt ytterligare dolda tillgångar med vindsutrymmet.

Lägenhetsfördelning:
30 st 1 rok
10 st 2 rok
1 st 3 rok

VÄRME- OCH VENTILATIONSANLÄGGNING

Fjärrvärme och självdrag.

RENOVERINGAR

1989 - Stambyte VA samt renovering av elstigare.
2014 - Reparation och målning av fönster.
2015 - Renovering av bentliga balkonger och hiss.
2016 - Målning av entré/trapphus och rörreparation i källare/tvättstuga samt 17st nybyggda balkonger.
2017 - Element BV, dörröppnare ytterdörr, påbörjat byte av termostater radiatorer samt areamätning av vind.
2018 - Stamspolning samt byte av radiator- och stamventiler. Areamätning av stora garaget.
2019 - Rivning och sanering av lägenhet inför försäljning. Elarbeten samt byte av lås och cylindrar i garage, källare och cykelrum. Rivning och uppsättning av väggar i garage. Urbilning, byte av brunn och epoxisockel i garage. Godkänd OVK besiktning.
2021 - Försäljning av 1 st hyreslägenhet
2021/2022 - Vindsbyggnation (förädling av vindsutrymmet), tak och byte av undercentral.

PLANERADE RENOVERINGAR

2022 - Målning / renovering källare och tvättstuga.
2022 - Fasad baksida.

ÖVRIGA UTRYMMEN

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Cykelrum med plats för barnvagnar finns på baksidan av huset. Föreningen har även 15 st garageplatser.

TV/INTERNET

Föreningen är ansluten till Digital-TV via Com Hem (grundutbudet ingår) och bredband via Telenor (100/100 mbit/s fiberbredband).

PARKERING

Föreningen har 15 garageplatser varav 2 har reserverats för bilar som har parkeringsplats på gården och behöver flyttas när vindsbyggnation startar. Kostnad för garageplats är 2 040 kr/månad. Föreningen tillämpar internt kösystem.

 

 

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med väggar som är målade i en greige kulör, luftig takhöjd och nylagd oljad fiskbensparkett på golv. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt skor. Direkt till vänster nås badrummet och till höger nås köket/vardagsrummet. 

Kök:

Välplanerat kök där varje kvadratmeter är smart utnyttjat. Köksluckorna är lackerade i en greige kulör likt väggarna, bänkskivan är i en exklusiv Carrara marmor, samt här finns även gott om förvaring i över- samt underskåp. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, integrerad kyl & frys, induktionshäll, integrerad ugn, integrerad mikro samt vinkyl och fläkt. Kökets väggar är målade i en greige kulör och på golvet ligger en vacker nylagd oljad fiskbensparkett.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med plats för både en större soffgrupp samt ett rejält matbord. Vardagsrummet har en social öppen planlösning mot bostadens kök och här finns många vackra detaljer som en vacker oljad fiskbensparkett samt luftig takhöjd. Väggarna är målade i en greige kulör och mellan kök och vardagsrum finns en praktisk köksö.

Balkong:

Trevlig balkong som vetter mot föreningens lugna innergård. Balkongen har ett sydvästläge och här finns plats för utemöblemang och planteringar.

Master bedroom:

Lyxigt master bedroom som vetter mot föreningens lugna innergård. Här finns många charmiga attribut som vacker oljad fiskbensparkett, smakfulla dubbeldörrar och luftig takhöjd. Väggarna är målade i en sober greige kulör och här finns gott om förvaring i platsbyggda garderober med snygga handtag i mässing.

Sovrum/kontor:

Det andra sovrummet fungerar perfekt som sovrum/kontor och ligger även det beläget mot lugn innergård. Väggarna är målade i en greige kulör och på golvet ligger en nylagd oljad fiskbensparkett.

Badrum:

Smakfullt renoverat badrum i stilsäkra materialval. Väggarna och golvet är klädda i en stilren Carrara marmorklinker, med golvvärme. Badrummet är utrustat med dimbara spotlights i tak, WC, tvättställskommod med förvaring, spegelskåp som erbjuder gott om förvaring samt inbyggd belysning. Här finns även en duschhörna med duschdörrar i glas samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Närområde:

Bostaden är belägen i attraktiva Vasastan där du finner trendiga restauranger och brunchställen såsom L´Avventura, Le Nom, Balzac, M.O.A.S, Meno Male, Svartengrens, Bar Nombre och många fler. För den som gillar brunch finns Pom och Flora samt Greasy Spoon en bit bort.

Stadspulsen runt Stureplan och City ligger endast en kort promenad bort.

Här bor ni i ett kommunikationstätt område med närhet till både den röda och gröna tunnelbanelinjen vid Tekniska Högskolan, Rådmansgatan och Odengatan. På Odengatan går flera innerstadsbussar som tar er till både Östermalm, Djurgården, Kungsholmen, City och Södermalm. Vid Odenplan, bara några minuter bort, finns även Citybanan med pendeltrafik. Lägenheten har ett strategiskt bra läge och för den som pendlar är det snabb access ut till E4:an och E18.

När ni vill komma bort och få en lugn stund i naturen finns Hagaparken och Lill-Jansskogen i närheten. I Hagaparken kan ni ta sköna promenader, motionera, spela tennis, ha en picknick, bada och paddla kanot i Brunnsviken och under vintertid åka långfärdsskridskor. På några minuters promenad når ni även vackra Vanadislunden med dess fantastiska utsikt över Stockholm och med utomhusbassänger vid Vanadisbadet.

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60