Properties & Partners

Vasastan - Stockholm


Dalagatan 39, 3 tr


Såld

Dalagatan 39, 3 tr

Vasastan

Pampig sekelskiftes 3:a med balkong i sydvästläge!

På våning 3 med hiss finner ni denna pampiga sekelskiftes 3:a anno 1912 med eldstad och balkong i soligt sydvästläge! Bostaden har många vackra originaldetaljer bevarade så som luftig takhöjd, takrosetter, stuckaturer och furutiljor på golv. Här finns två stycken rum som kan disponeras som sovrum samt ett rymligt vardagsrum och kök. Våningen erbjuder även både en gäst WC samt badrum. Brf Valkyrian 24 är en stabil och välskött förening som äger marken och har en god ekonomi och låga avgifter. Här bor du på perfekt läge med tunnelbana/citybanan precis runt husknuten. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Dalagatan 39, 3 tr
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
12  /  1302
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
5.94142%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1912
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Eldstad
Förråd:
Vindsförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2012-06-08
155 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 600 kr/år
3 000 kr/år
6 600 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Valkyrian nr 24
702002-4639
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Valkyrian nr 24

Föreningens fastighet Valkyrian 24 byggdes 1912 och har en totalyta om 1919 kvm. 1734 kvm utgör lägenhetsyta om 185 kvm utgör lokalyta. Tomtytan är 908 kvm. Marken innehas med äganderätt.

Fastigheten består av 31 st bostadsrättslägenheter och 3 stycken lokaler med hyresrätt.

Belåningsgrad per kvm:

5350 kr/kvm

Utförda renoveringar:

2019 - Renovering av port

2018 - Uppfräschning av gård, renovering av glaspartier, krypgrund gårdshus

2017 - Dränering av källare, Installation av fiber

2016 - Ny hissmaskin, ny pump, Byte till säkerhetsdörrar

2012 - Renovering av fasad, renovering av hissen i gathuset, Spolning av stammar

2011 - Fönster målade i gårdshus

2010 - Entrédörrar mot gården renoverades, soprum renoverades

2009 - Stammar spolade i gårdshuset, trapphuset i gårdshuset ommålat

2008 - Nytt plåttak på gathuset, ny värmeväxlare

2006 - Trapphuset i gathuset ommålat

2005 - Fönstermålning gathuset

2002 - Balkonger installerade 

2002 - Stambyte i gathuset

 

Beskrivning

Entréhall:

Välkomnas in genom denna vackert dekorerade hall med generös takhöjd och stilrena detaljer. Väggarna är prydda med vackert handmålade marmorerade detaljer i en mörkgrön kulör. Vidare från hallen tar vi oss in till knytpunkten för bostaden. Här finns vackert bevarade väggar i ljusbrun säckväv tillsammans med furutiljor på golv.

Vardagsrum:

Rummet pryds av en vacker fungerande eldstad i original, takrosetter, höga golvsocklar samt pampigt beklädda väggar med vackra koppardetaljer. Detta är ett rum med en fantastisk rymd i och med den imponerande takhöjden samt de stora fönsterpartierna som ger ett naturligt ljusflöde. Bostaden har lyckats behålla sin klassiska charm tack vare de välbevarade detaljerna från golv till tak. På golvet ligger det vackra furutiljor i original.

Salong/ Sovrum:

Salongen har likt vardagsrummet vackra furutiljor liggandes på golvet. Väggarna går i vit strukturtapet tillsammans med höga golvsocklar. Rummet känns ännu rymligare tack vare de stora burspråket som vetter ut mot Dalagatan. På väggen mot tamburen finns en stor platsbyggd bokhylla med gott om förvaring.

Sovrum:

Från sovrummet når du bostadens trevliga balkong. Liggandes i rakt syd-västläge bjuds du på sol större delen av dagen. Rummet är rymligt och du får med enkelhet plats med en stor säng och klädförvaring. På golvet ligger en ljus heltäckningsmatta och väggarna är målade i en ljus kulör

Kök:

Traditionellt kök med köksluckor i vitt trä. Här finns kyl och frys, spis & ugn samt gott om förvaring i ett rymligt skafferi. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger en linoleum-matta.

Badrum:

Badrummet går i ljusa färgval och har vita kaklade väggar tillsammans med ett grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med duschhörna, handfat, WC samt handdukstork.

Gäst-WC:

Smidigt belägen gäst-toalett i anslutning till hallen med vitmålade väggar samt grått klinkergolv. 

Om området:

Välkommen hem till attraktiva Vasastan, här bor du på ett trevligt, högt och lugnt läge på mysiga Dalagatan. Odenplan samt S:t Eriksplan ligger på kort promenadavstånd och är båda knutpunkter med goda kommunikationer i form av den gröna linjens tunnelbana samt bussar som tar dig både genom innerstan och utanför tull. Från Odenplan nås även Citybanan som är Stockholms nya knutpunkt. Därtill nås även Arlandabussar. Här har ni även ett stort utbud av restauranger, caféer och shoppingmöjligheter, samtidigt som det är nära till härliga grönområden med bland annat Änkeparken och Vasaparken en kort promenad bort. Vasaparken erbjuder gott om aktiviteter med bland annat fotbollsplan, konstfrusen isbana, minigolfbana och mysiga fik. Vill ni ge er ut på en långpromenad är inte heller Hagaparken med Brunnsviken eller löparspåren runt Karlbergs slott långt borta.

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60