Birkastan/ Vasastan - Stockholm


Robert Almströmsgatan 8, 5tr


Såld

Robert Almströmsgatan 8, 5tr

Birkastan/ Vasastan

Välplanerad 20-tals 1:a i Birkastan med låg avgift!

Högst upp i huset med hiss finner ni denna välplanerade 20-tals 1:a i populära Birkastan! Bostaden erbjuder en luftig takhöjd och är smart planerad med ett allrum, ett helkaklat fräscht renoverat badrum samt kök. Stabil och välskött äkta förening med god ekonomi och låg belåning. På denna adress bor du med toppenläge på en lugn och vacker enkelriktad gata endast någon minut från Rörstrandsgatans puls med trevliga restauranger och breda caféutbud. Du har även tillgång till ett källarförråd samt cykelförvaring i källaren. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Robert Almströmsgatan 8, 5tr
Område:
Birkastan/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
G53  /  1503
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.24
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1927
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband via fiber från Kustbandet, hastighet 1000 Mbit/s ingår i avgiften, kabel-tv via Sappa ingår i månadsavgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2018-03-30
175 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 800 kr/år
1 200 kr/år
3 000 kr/år

Förening

BRF Godsten nr 21
716417-4588
Ja
Ja

Om föreningen:

Brf Godsten Nr 21, (org. nr 716417-4588) är en lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Stengodset 21 år 1980. Föreningen består av ett gathus beläget på Robert Almströmsgatan 8 och omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Låg belåning om cirka 2535 kr/kvm ( totalt lån 2 681 815 kr enligt 2020 årsredovisning) 

Föreningen har en gemensam lummig och fin innergård som har gjorts i ordning med grill, utemöbler och sandlåda. I huset finns även gemensam tvättstuga, källarförråd och cykelrum i källaren.

Utförda renoveringar:

2019 Takarbeten och renovering av fönster mot gården

2018 Energideklaration samt OVK

2013 Renovering av trapphus och entré, installering av säkerhetsdörrar,

2011 Vindsvåningarna byggdes i och med detta genomgick huset en större renovering med stambyte, nya elstigare, renovering av hiss och tak,

2010 Renovering av fasad mot gatan,

2006 Tvättstuga,

2003 Fasad mot gården.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med klinkergolv och målade väggar. I hallen finns det plats för avhängning av ytterkläder samt skor och ytterligare förvaring i en inbyggd klädkammare.

Allrum:

Välplanerat allrum med luftig takhöjd, plats för både soffa, säng samt ett mindre matbord. Här kan du avnjuta den trevliga utsikten över Vasastans takåsar från det vackert spröjsade fönstret med bred fönsterbänk. Allrummets väggar är nymålade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger ett parkettgolv. 

Badrum:

Fräscht renoverat badrum med vitt kakel på vägg och grå klinker på golv. Badrummet är utrustat med en rejäl duschhörna, wc, tvättställ med kommod samt överskåp med infälld belysning. I taket sitter det även infällda spotlights i tak.

Kök:

Välplanerad kokvrå med vita väggar, klinkergolv, bänkskivor i ek samt kaklade väggar som är lagda i förband från golv till tak. Köket är utrustat med diskho, kyl med frysfack, spishäll samt hyllplan och belysning.

Närområde:

Här bor du på bästa läge i Birkastan med Rörstrandsgatans trevliga puls med restauranger och caféer runt hörnet. Här finner du även vackra promenadstråk längs med Karlbergskanalen vid Karlbergs Slott. På några minuters promenad tar du dig till mysiga Vasaparken med minigolf, boulebana, restauranger och caféer.

Sankt Eriksplan har goda kommunikationer med både buss och tunnelbana, vilka tillsammans knyter samman hela Stockholms innerstad. Med hållplats vid Vasaparken har ni även tillgång till flygbuss som tar er ända ut till Arlanda på ca 30 minuter och Odenplan för pendeltågen.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60