Norrmalm/City - Stockholm


Wallingatan 11


Såld

Wallingatan 11

Norrmalm/City

Arkitektritad sekelskifteslägenhet anno 1889 med balkong!

Varmt välkommen till denna unika arkitektritade 1,5:a om 36 kvm + loft om 6 kvm golvyta på bästa cityläge. Denna exklusiva bostad ritades av arkitekten Andreas Martin-Löf och har påkostade materialval, en stilren design och en väl genomtänkt arkitektur. Hela fastigheten totalrenoverades under 2014 och befinner sig i absolut toppskick. Här bor du med vackra sekelskiftesdetaljer från fastighetens byggår 1889 såsom en pampig takhöjd om över 3,4 meter, vackra furugolv, höga golvsocklar och speglade fönsterpartier. I en smakfull harmoni med detta har du en specialritad köksinredning från exklusiva Kvänum och en påkostad Carrara marmor i både badrum och kök. Här finns även en stor balkong som vetter mot föreningens gård. Tack vare den luftiga takhöjden har lägenheten ett smart sovloft om 6 kvm vilket gör att lägenhetens yta disponeras på bästa sätt. Bostaden kan även byggas om till en 2:a med enkla medel. Stort badrum med ny tvättmaskin från 2021och rymlig walk in closet.

Fakta

Adress:
Wallingatan 11
Område:
Norrmalm/City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Adolf Fredrik
Lägenhetsnummer:
01205  /  1205
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
4.27043%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1889 Ombyggnadsår 2014 av Glommen/ Lindberg
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband och kabel TV levereras via Ownit
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 160 kr/år
2 160 kr/år
4 320 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Wallingatan 11
769623-8885
Ja
Nej

Om Föreningen:

Brf Wallingatan 11 bildades 2014 och innehar fastigheten Barnhuset 15. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som består av 20 st bostadsrättslägenheter och två lokaler. Fastigheten är uppförd år 1889 och totalrenoverades under 2014 av byggherren Glommen/Lindberg med välrenommerade Andreas Martin-Löf som arkitekt.

Renoveringar/ underhållsbehov: Byggnaden har genomgått en omfattande totalrenovering 2014.

Gemensamma utrymmen:

- Cykelförvaring och Soprum.

Fastigheten:

Barnhuset 15 på Wallingatan byggdes om för kompakt, funktionellt cityboende med studiokaraktär. 22 stycken av lägenheterna blev i storlek 1 – 4 rum och högst upp byggdes två större takvåningar med terrasser. Varje lägenhet blev unik i sitt slag och anpassades efter råytans möjligheter, de flesta med en takhöjd över 3,4 meter vilket möjliggjorde loftlösningar. Samtliga fick specialritade köksinredningar från Kvänum, breda massiva furugolv och stendetaljer i både Carrara marmor och svensk granit. Materialval och utförande präglades av klassisk svensk hantverkstradition och allting byggdes på plats.

 

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall där du direkt möts av lägenhetens ljusa furugolv och en fantastisk takhöjd om över 3,4 meter. Vid entrén finns goda möjligheter till avhängning av ytterkläder och förvaring av skor. Väggarna är vitmålade med kontrasterande ljusgrå höga golvsocklar. Säkerhetsdörr är installerad.

Kök:

Påkostat och specialritat kök från exklusiva Kvänum. Smakfulla bänkskivor och stänkskydd i exklusiv Carrara marmor som matchar snyggt mot de mörkgråa köksluckorna. Gott om förvaring i höga överskåp och underskåp och smakfulla läderklädda handtag. I övrigt består köksutrustningen av integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt och integrerad kyl/frys.

Vardagsrum:

Pampigt vardagsrum med luftig takhöjd om över 3,4 meter. Vardagsrummet ligger i en öppen planlösning mot köket och här finns plats för sociala sällskapsytor. I rummet har du möjlighet att få in ett stort matbord såväl som soffdel. Från vardagsrummet når du även lägenhetens stora balkong om cirka 6 kvm som vetter mot föreningens trevliga innergård. Trevligt ljusflöde från de stora fönsterpartierna och balkongdörrarna vilket tillsammans med den generösa takhöjden gör detta till ett mycket ljust och luftigt rum. Väggarna är vitmålade med kontrasterande ljusgrå golvsocklar.

Balkong: 

Rymlig balkong om cirka 6 kvm som vetter mot innergården med sol från morgon till lunch. Här finns gott om plats för en mindre lounge grupp eller utemöbel.

Sovloft:

Praktiskt sovloft med 120 cm takhöjd från golv till tak och plats för en dubbelsäng.

Badrum:

Exklusivt badrum med väggar och golv som är klädda med en påkostad svensk granit och klassisk Carrara marmor. Badrummets inredning består av en vägghängd wc, dusch med vikdörrar, handfat, spegelskåp, handdukstork och en ny tvättmaskin från 2021. Golvet har även golvvärme.

Walk in closet:

I anslutning till badrummet finner du en stor Walk in closet med goda förvaringsmöjligheter. Klädkammaren är utrustad med både klädstänger och praktiska förvaringshyllor.

 

Välkommen hem till ett av Stockholms mest trendiga områden med närhet till populära restauranger som Flippin' Burgers, Grill, Köttbaren, Hattori Sushi Devil, Supper, Restaurang Knut och många fler. I närheten finner du även flertalet bagerier som Nybergs bageri och Brunkebergs bageri. Mataffärer, gym, shopping och all tänkbar service ligger endast ett stenkast bort. Runt hörnet ligger Drottninggatan med flertalet restauranger, barer, caféer och butiker. Kommunikationerna är goda med gångavstånd till Hötorgets t-bana och T-centralen som binder samman hela Stockholms kollektivtrafik med tunnelbanans alla linjer (grön/ blå/ röd -linje), pendeltåg, flygbussar samt innerstadsbussar. Du har även goda parkeringsmöjligheter i garage mittemot porten. Kort och gott ett drömläge för den som vill bo på lugn enkelriktad gata men ändå ha nära till storstadspulsen.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60