Marieberg - Stockholm


Fyrverkarbacken 42


Såld

Fyrverkarbacken 42

Marieberg

Välplanerad bostad med magisk utsikt över Riddarfjärden i stabil förening!

Yteffektiv och smart bostad med stort fönsterparti som erbjuder milsvid utsikt över Mälaren och Stockholm. Ljust allrum med allt du behöver och ett mindre kök. Badrummet är helkaklat i stilrena färgval och renoverades i samband med föreningens stambyte. I hallen finner du gott om förvaring i två stycken garderober. Brf Silvieberg är en ekonomiskt stark förening med mycket låg avgift, gästrum, gym och garage i huset. Denna bostaden är perfekt som ett första boende alternativt som övernattningslägenhet med kort avstånd till service och goda kommunikationer. Tillträde är även helt flexibelt. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Fyrverkarbacken 42
Område:
Marieberg, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
4212  /  1102
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.11860%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1963
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Frånluft
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
För att få tillgång till Stockholms stadsnät anmäler man sig via kontaktformulär på föreningens hemsida. För 70 kr/mån erbjuds 1000/1000 Mbit/s som ger möjlighet till IP-telefoni och TV utöver datakapaciteten. ComHems basutbud av TV-kanaler tillhandahålls utan extra kostnad. Övriga kanaler beställs individuellt via ComHem.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband tillkommer med 70 kr/mån
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-05-11
D
111 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 800 kr/år
1 440 kr/år
3 240 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Silvieberg
716419-8058
Ja
Nej

Om föreningen:

Föreningens namn:

Brf Silvieberg

Föreningens organisationsnummer:

716419-8058

Antal lägenheter:

Brf Silvieberg är en äkta förening som består av totalt 198 st lägenheter, varav 156 st är bostadsrättslägenheter, 35 st lägenheter är uthyrda till Stiftelsen Stockholms Studentbostäder samt 7 hyreslägenheter. 

Antal lokaler:

13 st

Byggår:

1963

Äger föreningen marken:

Ja

Allmän information:

Föreningens ekonomi är god. Intäkterna består till ca 75 % av extern uthyrningsverksamhet (lokalhyresgäster, garage, studenter & hyreslägenheter). 

I bostadshuset finns Silviebergsrummet, en samlingssal för möten och fester, fritidsrum, bibliotek, snickarrum, motionslokal, övernattningslägenhet. På västra sidan av huset finns en grillplats till medlemmarnas förfogande.

År 2019 köpte föreningen marken för bostadshuset och är därför nu ägare till hela fastigheten. Bostadsrättsföreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person är ej godkänd som ägare.

Fyra nyrenoverade tvättstugor inkluderat grovtvättstuga finns i föreningen. och bokas smidigt via hemsida, app eller via en bildskärm i varje port.

Källarförråd om cirka 4 kvm hör till lägenheten.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Föreningen har en underhållsplan och avsätter medel för kommande behov. Bostadshuset har underhållits väl genom åren, bland vidtagna åtgärder kan nämnas:

  • Renovering av våningsplanen (2020)
  • Pergolan invigd (2019)
  • Nya hissar (2017)
  • Nya tvättstugor (2017)
  • Relining av avloppssystemet.(2015)
  • Ny fasad och tilläggsisolering södra gaveln (2015)
  • Nytt yttertak av plåt (2012)
  • Installation av värmepump och värmeåtervinning (2008)
  • Utbyggnad och inglasning balkonger (2005)

 

Stambyte

Hela avloppssystemet har infodrats invändigt (så kallad relining) varför inget stambyte behövs.

Parkering:

Parkeringsplatser och varmgarage ägs av föreningen. Möjlighet till laddning av bil via laddstation finns. För medlemmar är månadsavgiften för en garageplats 1 100 kr och för en p-plats 550 kr.

Internet och Kabel-TV

För att få tillgång till Stockholms stadsnät anmäler man sig via kontaktformulär på föreningens hemsida. För 70 kr/mån erbjuds 1000/1000 Mbit/s som ger möjlighet till IP-telefoni och TV utöver datakapaciteten. ComHems basutbud av TV-kanaler tillhandahålls utan extra kostnad. Övriga kanaler beställs individuellt via ComHem.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med två stycken garderober som erbjuder gott om förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett fint laminatgolv.

Allrum/ Kök:

Välplanerat allrum med magisk utsikt över glittrande Riddarfjärden och Stockholm. Rummet är väl disponerat och har plats för en bredare säng (120 cm), där du idag har smart förvaring undertill. Här finns även plats för soffdel, soffbord samt mindre matbord. Stort fönsterparti som förutom utsikten och det fria läget, skänker ett fantastiskt ljusflöde in i bostaden. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett fint laminatgolv. I öppen planlösning ligger det mindre köket med spisplatta, kyl och mikrovågsugn.

Badrum:

Helkaklat badrum i stilrena färgval från föreningens stambyte. På väggarna sitter ett vitt kakel och på golvet finner du en grå klinker. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat, spegelskåp samt handdukstork.

Närområde:

Fyrverkarbacken bjuder på goda kommunikationer med såväl bussar som tunnelbanans gröna linje. Inom tio minuter når du stans citypuls eller söders mysiga områden. Du behöver dock inte ta dig långt för att nå en matbutik, systembolaget eller flera av stadens gym. Gillar du att promenera finns vackra gångstråk oavsett var du befinner dig på Kungsholmen. Vid Rålambshovsparken når du Smedsuddsbadet där du kan svalka dig under sommarhalvåret, grilla med vännerna eller spela lite boule. Du har även Hornsbergs strand på kort avstånd som är ett av Kungsholmens smultronställen.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60