Birkastan/Röda bergen - Vasastan - Stockholm


Vikingagatan 39


Såld

Vikingagatan 39

Birkastan/Röda bergen - Vasastan

Välplanerad 20-tals 3:a i stabil förening!

Välkommen hem till denna smakfullt renoverade 3:a på populära Vikingagatan. Här bor du på attraktivt, lugnt och barnvänligt läge alldeles invid Solvändan. Bostaden har många charmiga attribut som speglade dörrar, luftig takhöjd och breda fönsternischer. Lägenheten är genomgående och har en väldisponerad planlösning med ett socialt och luftigt vardagsrum och kök med gott om plats för ett rejält matbord samt större soffgrupp. Här finns även två rymliga sovrum med gott om förvaringsmöjligheter som vetter mot föreningens mysiga innergård. Badrummet är helkaklat i stilrena färgval med tvättmaskin, torktumlare och badkar. Brf kannan 13 är en Stabil och välskött bostadsrättsförening med många tunga renoveringar utförda, låg belåning och hela 9 st hyresrätter kvar som dolt kapital. Här finns även en mysig välskött och grönskande innergård som lockar till lek. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Fakta

Adress:
Vikingagatan 39
Område:
Birkastan/Röda bergen - Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
00402  /  1002
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.0103546
Andelstal avgift:
1.02929%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1924
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
TV: Föreningen är anslutna till Comhem. Internet: Bredband levereras via Bahnhof (100/100 Mbit/s) och som ingår i avgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband 1000/1000 mbits/s
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-02-21
135 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
4 200 kr/år
3 000 kr/år
7 200 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Kannan 13
769604-8748
Ja
Nej

OM FÖRENINGEN:

Brf Kannan 13

Föreningen köpte fastigheten 2004.
Föreningen är äkta och äger marken.

Föreningens adresser består av Vikingagatan, Norrbackagatan, Torbjörn Klockares gata och Tempeltrappan.
Antal lägenheter är 120 st och kvarvarande hyresrätter är för närvarande 9 st. Hyresrätterna har varierande storlek och säljs varefter hyresgästerna lämnar lägenheterna.

Belåningsgrad bostadsyta: 4628 kr/kvm

LOKALER:

Antal lokaler är 6 st (med hyresrätt).

FAKTA OM FASTIGHETEN:

2018 - Nya fläktar på yttertaket har installerats

2017 genomfördes stamspolning. 

2015-2016 renoverades gården. 

2015/2016 utfördes en OVK-besiktning av ventilationen. 

2013 installerades ny belysning på innergården. 

2012 lades taket om. 

2010 målades portvalven. 

2009-2010 putsades nedre delen av fasaden och undercentralen till fjärrvärmesystemet byttes. 

2009 Ny undercentral (fjärrvärme)

2008 renoverades fönster och ventilation byttes i hyreslokal. 

2006 fick vindsvåningarna nya stammar. Samma år byttes armaturer och nya armaturer med rörelsedetektor installerades i fastigheten. Även trapphusen målades och säkerhetsdörrar installerades. 14 nya lägenheter byggdes på vinden. 

2005-2006 nyinstallerades hiss i Torbjörn Klockares Gata 7. I resterande delen av föreningen renoverades hissarna samma år. 

2003 genomfördes en besiktning av V/A-stammarna. 

1987 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar på resterande adresser i föreningen. 

1978 byttes V/A-stammar i kök och badrum på Torbjörn Klockares Gata 7. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN:

Stor innergård med odlingslådor, uteplatser och grillmöjligheter.
Flera barnvagnsförråd finns.
Cykelrum finns vid porten och på gården.
Grovsoprum finns och tre soprum har kärl för glas- och pappersåtervinning. Torbjörn Klockares gata 3, Vikingagatan 41 och Norrbackagatan 70.
Tvättstugor, fyra gemensamma tvättstugor som bokas med bokningscylinder i respektive tvättstuga

PARKERING/GARAGE:

Boendeparkering: Finns på gatan utanför, Boendeparkering Vasastan gäller och kostar 1100 kr/mån.

Garage:  Föreningen har 14 garageplatser i ett garage med infart från från Torbjörn klockares Gata.  Samtliga är uthyrda.

Om du önskar ställa dig i kö för garageplats, eller har frågor, kontakt med Harald Grönqvist, [email protected], som är ansvarig i styrelsen för administration av garageplatserna.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall i hjärtat av bostaden med gott om plats för av ytterkläder och skoförvaring. Väggarna är målade i en sober grönblå kulör och på golvet ligger en parkett i ek.

Kök:

Bostadens kök är vackert renoverat med grå köksluckor samt har en exklusiv bänkskiva i sten som erbjuder gott om bänkyta. Köket är fullt utrustat med kyl & frys, diskmaskin, fläkt, spishäll samt integrerad ugn och integrerad micro. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en vacker ekparkett.

Vardagsrum:

Socialt och inbjudande vardagsrum som ligger i anslutning med bostadens kök. Rummet ligger på högt läge mot Torbjörn klockares gata och genomsyras av ljus från stora tidsenliga fönster. Här finns en platsbyggd bokhylla, gott om plats för en stor soffgrupp samt ett stort matmöblemang som lockar till trevliga tillställningar och middagsbjudningar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett enhetligt parkettgolv i ek.

Sovrum 1:

Det stora sovrummet bjuder på gott om förvaring i stora inbyggda garderober som är målade i samma kulör som väggarna. Här finns gott om plats för stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och extra förvaring. Väggarna är målade i en sober grön kulör och på golvet ligger en vacker ekparkett. Sovrummen ligger på högt läge mot föreningens lugna innergård.

Sovrum 2:

Bostadens andra sovrum går i en vacker ljusblå/grå kulör. Även detta rum ligger mot föreningens lugna innergård med ett stort fönster som släpper in gott med ljus. I anslutning till rummet ligger en klädkammare med generösa förvaringsmöjligheter. På golvet ligger en vacker parkett i ek.

Badrum:

Praktiskt helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och grå klinker på golv. Badrummet är utrustat med tvättpelare med en full size tvättmaskin och torktumlare. Här finns även ett inbyggt badkar, handdukstork, wc och tvättställskommod med förvaring undertill. I taket finns infällda spotlights.

Närområde:

Välkommen hem till mysiga Röda Bergen. Här bor du på lugnt läge i vackra 20-talskvarter precis vid områdets gröna oas Solvändan. De närmaste kvarteren erbjuder flera trevliga lokala häng , till exempel kvartersrestaurangen Marcos. En kort promenad bort når du Birkastan med dess trevliga restauranger och caféer vid Rörstrandsgatan. Vid Torsplan i den nya stadsdelen Hagastaden erbjuds mycket bra service som flera välsorterade matbutiker, gym, systembolag, apotek, postservice m.m. Här är det även nära till grönområden och parker såsom Karlbergsparken, Vasaparken, Hälsingehöjden och Hagaparken.

Kommunikationer:

Med bara några minuters gångväg till Sankt Eriksplans tunnelbanestation och Citybanan med nedgång vid Vanadisplan tar du dig enkelt runt i stan. I närheten går förutom flera busslinjer även Flygbussarna till och från Arlanda. Är du bilburen så tar du dig till E4/E18 på ett par minuter. Den nya tunnelbanelinjen (Gula linjen) kommer att byggas med uppgång vid Torsplan, endast ett par minuter från bostaden.

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60