Vasastan - Stockholm


Döbelnsgatan 67B


Budgivning pågår

Döbelnsgatan 67B

Vasastan

Mysig sekelskiftes 1:a med låg avgift på attraktiv adress!

Välkommen hem till denna välplanerade sekelskiftes 1:a med låg avgift där även bredband ingår! Här bor du på lugn och attraktiv adress i Vasastan med närhet till allt vad city har att erbjuda. Lägenheten vetter mot två väderstreck och har ett lättmöblerat allrum med plats för matbord och soffa samt säng (idag finns här ett sängskåp). Köket är fullt utrustat med fläkt, spis & ugn, diskmaskin, och kyl/frys. Förvaring finns i rymlig klädkammare i hallen. Brf Stolmakaren 12 är en stabil förening med god ekonomi och låga avgifter. Välskött fastighet anno 1888 med många tunga renoveringar utförda. I föreningen finns cykelrum, tvättstuga och en mycket trevlig takterrass att tillgå! Här bor du mitt i Vasastans hjärta med direkt närhet till Stadspuls, populära caféer, Handelshögskolan, KTH och gym. På 10 minuters promenad når du även vackra Hagaparken. Goda Kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och tunnelbana vid stationerna Rådmansgatan, Odenplan eller Tekniska högskolan.

Fakta

Adress:
Döbelnsgatan 67B
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Gustav Vasa
Lägenhetsnummer:
115  /  1101
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.88611
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1888
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
TV och internet finns tillgängligt i fastigheten via Ownit (fiber)
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, fiberanslutning för TV samt bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1208
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2021-11-03
152 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
1 800 kr/år
4 200 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Stolmakaren 12
716417-7193
Ja
Nej

Brf Stolmakaren 12 är en äkta bostadsrättsförening där medlemmarna bl. a. disponerar en trevlig gemensam takterrass och en nyrenoverad gård med utemöbler, två cykelrum, nyrenoverad tvättstuga med två stora tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. 

Bostadsrättsföreningen registrerades 1982.
Antal bostadsrätter: 34
Antal lokaler: 3
Byggnadsår: 1888
Tvättstuga och cykelrum i markplan på Döbelnsgatan 67b samt cykelställ på gården.

Avgiften inkluderar värme, VA, fiberanslutning för TV samt bredband.

Föreningen tillåter ej juridisk person som ägare till bostadsrätt.

Om fastigheten:

Husen är ursprungligen uppförda 1888 och har genomgått två större ombyggnader. 1937-41 byggdes ytterligare en våning. 1984-86 renoverade föreningen båda husen med byte av vatten- och avloppsstammar, elstamledningar samt en allmän renovering av samtliga lägenheter. I och med renoveringen flyttades även tvättstugan från översta våningen till en mer praktisk plats på bottenvåningen. Den gamla piskbalkongen gjordes samtidigt om till en uteplats med utsikt över Vasastans takåsar. År 2004 lät föreningen bygga om den s.k föreningslokalen belägen högst upp på Markvardsgatan till en etagelägenhet. Taket höjdes för att rymma ytterligare en våning. Föreningen fick därigenom sin 34:e lägenhet.

En tredje större renovering och ombyggnad startade 2013 och pågick i fyra år. Den omfattade bl a ombyggnad av källarutrymme till ett modernt och trevligt showroom och kontorslokal för kommersiellt bruk.


– Elstammar 1985
– Tvättstuga 2013
– Fasad och fönster 2014
– Soprum 2014
– Säkerhetsdörrar (gemensam privat upphandling slutförd 2014)
– Gården 2014
– Hissar 2014
– Källarlokal 2015
– Brandlarm 2016
– Trapphus 2016
– Fiberanslutning 2016
– Ny port, Döbelnsgatan 2016
– Ventilation dokumenterad, 2016
– OVK genomförd i samtliga lägenheter, 2017
- Yttertak ommålade + taksäkerhetsinstallationer, 2020

Beskrivning

Hall:

Välkomnande hall med klädavhängning, en generös klädkammare och ytterligare en inbyggd garderob, plats för kontorsplats eller annan möbel i hallen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger det grå stenplattor.

Kök:

Överraska dina vänner med en god middag tillagad i detta trevliga kök. Det stora fönstret tillsammans med den generösa takhöjden skapar verkligen en luftig känsla i rummet. Vita köksluckor med vacker stensättning som stänkskydd samt en praktiskt planerad köksplats med diskmaskin, spishäll och ugn samt integrerad kyl & frys.

Allrum:

Från hallen tar vi oss vidare in mot allrummet. Med vita väggar och naturligt ljus från stort fönsterparti känns rummet stort och luftigt. Takhöjden är luftig och väggar pryds av vackra stuckaturer och på golvet ligger en parkett. Gott om plats för både dubbelsäng och soffgrupp. (Idag står här ett sängskåp).

Badrum:

Helkaklat badrum med handfat, wc och badkar. Väggarna består av vitt kakel och på golvet ligger en gråblå plastmatta.

Närområde:

Föreningen Stolmakaren 12 ligger i Vasastan. Norr om city, söder om Sibirien. Mellan Odenplan och Jarlaplan. Området erbjuder många bra restauranger, caféer, apotek, mataffärer och shopping inom promenadavstånd. Dessutom ett rikt kulturutbud med teatrar, biografer samt Stadsbiblioteket i närheten.

Här är kommunikationerna mycket bra. Busslinjer 2 och 4 med hållplats på Odengatan/Sveavägen (2 min promenad) Närmaste T-bana är Rådmansgatan (2 min promenad, Gröna linjen), Tekniska högskolan (5 min, Röda linjen). Odenplan med nya pendeltågstationen (Stockholm Odenplan) når du på 5 min. Till Stureplan promenerar du på 10 minuter.

För träningsintresserade finns många olika träningsanläggningar i området, bl.a. Friskis & Svettis, Nordic Wellness samt SATS Spårvagnshallarna ligger runt hörnet.

Nära till grönområden som Vasaparken, Brunnsviken, Hagaparken och Lill-Janskogen. 

I närheten ligger också ett större antal skolor för olika åldrar såsom Tyska skolan, Franska skolan, Engelska skolan, Engelbrekt, Balettakademin/Folkuniversitetet, Norra Real, Handelshögskolan och KTH. Bra kommunikation även till Karolinska och Universitetet. Närmsta förskola, Förskolan Svea, ligger tvärs över gatan.

Planritning

Budgivning pågår

3 900 000 kr Historik
Budgivare 1 2022-01-17 13:56

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Döbelnsgatan 67B

Välj en tid för visning nedan
2022-01-23

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Döbelnsgatan 67B

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60