Vasastan - Stockholm


Norrtullsgatan 30, 5 tr


Såld

Norrtullsgatan 30, 5 tr

Vasastan

Välplanerad 1,5:a med balkong – möjlig tvåa!

På våning 5 med hiss finner ni denna välplanerade 1,5:a med mysig balkong och god förvaring. Bostaden erbjuder ett lättmöblerat vardagsrum med platsbyggd och rymlig bokhylla/garderob samt praktisk sovalkov med plats för en 120 cm bred säng. Från vardagsrummet nås balkongen med utsikt över föreningens lugna gård. Fräscht och stort kök med gott om plats för ett rejält matbord för minst 4 personer, perfekt för den som vill bjuda in till mysiga middagar. Det rymliga badrummet är helkaklat i stilrena färgval från föreningens stambyte 2012 och har gott om naturligt ljus tack vare dubbla fönster. Här finns även badkar, golvvärme, wc, handdukstork, samt badrumskommod. Ev. möjlighet att köpa loss korridoren precis utanför bostaden, vilket skulle innebära en tillkommande boyta om cirka 10,4 kvm, samt en extra balkong i söderläge. Välkommen till en bostad att trivas och växa i! Brf Getingen 6 är en stabil och välskött förening som äger marken, har god ekonomi, 9 st hyresrätter kvar.

Fakta

Adress:
Norrtullsgatan 30, 5 tr
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
205001  /  1501
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.011700000
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1939
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
TV: Com Hem, Bredband: En obligatorisk avgift om 150 kr tas ut för bredband 1000/1000 Mbit/s, leverantör A3.
Inkluderat i avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, ComHem kabel-TV och förråd. En obligatorisk avgift om 150 kr tillkommer för bredband 1000/1000 Mbit/s, leverantör A3.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-11-14
157 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
1 440 kr/år
3 840 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Getingen 6
769616-0493
Ja
Nej

BRF Getingen 6:

Fastigheten byggdes 1939 och förvärvades av föreningen 2012. Föreningen består utav två hus med sex våningsplan och två trapphus vardera. Totalt finns 104 lägenheter upplåtna till bostadsrätt och 9 hyresrätter som dolt kapital. Utöver detta äger föreningen ytterligare 5 hyreslokaler som upplåts till företag.

Husen värms upp med bergvärme. Värmen distribueras som vattenburen värme till radiatorer placerade under fönstren. Husen ventileras via mekanisk frånluftsventilation. Husens gemensamma behov av elektricitet och vatten ingår i avgiften. Hushållsel betalas via medlemmars enskilda elabonnemang.

Gemensamma utrymmen:

I föreningen finns cykelrum, tvättstugor och soprum med återvinningscentral för de boendes bekvämlighet. Utöver detta äger föreningen en mysig innergård försedd med utemöbler, cykelställ och grill. Innergården håller på att renoveras och planeras vara färdig våren/sommaren 2022.

Ombyggnationer (sedan föreningens förvärv av fastigheten 2012):

2021-2022 Trapphusrenovering
2021 Vindsförsäljning/ Nybyggnation av bostäder på vindarna
2019 - Fasad- och balkongrenovering inkl. ommålning fasad
2019 - Balkongbyggnation
2018 - Installation bergvärme
2018 - Förrådsbyggnation källare
2018 - Utökning elservice
2018 - Avyttring förråd och sammanslagning med anslutande lägenheter
2016 - Installation grindar och staket
2016 - Avyttring korridorsändar och sammanslagning med anslutande lägenheter
2015 - Installation säkerhetsdörrar
2015 - Installation digitala postboxar
2014 - Trapphusrenovering
2014 - Fönsterbyte
2015 - Radiatorventilsbyte inkl. slussventiler och stamventiler
2013 - Byte av undercentral
2013 - Vatten- och avloppsstamsbyte (VA-stammar) badrum och kök

Pågående/planerade renoveringar:

Gårdsupprustning (start 2021 dec)

Tvättstugor (planerad renovering)

Soprum (planerad renovering)

Ytterligare upplåtelser av lokaler (4 i dag) till företag (planerat)

Avgift

Inga avgiftsändringar är planerade. I avgiften ingår värme, varmvatten, kabel-TV, förråd, tvättstuga. Obligatoriskt bredband 1000/1000 Mbit/s kostar 150 kr/månad.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift betalas av köparen och utgår med 2,5 % av gällande basbelopp. Pantsättningsavgiften är 1 % av gällande basbelopp.

 

Mer information kring föreningen går att läsa på www.hemsidan.com/getingen6.

 

 

 

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med säkerhetsdörr, nymålade väggar i vit kulör, infällda spotlights med dimmerfunktion i tak, samt enhetligt parkettgolv. I hallen finns en städskrubb/garderob och gott om plats för byrå eller annan förvaring.

Kök:

Direkt i anslutning till hallen ligger bostadens kök som erbjuder allt som behövs för att bjuda in till trevliga middagar. Vita, högblanka köksluckor kombineras med vit kakelvägg och en exklusiv bänkskiva i svart granit. Köket är utrustat med ugn, spishäll, fläkt, integrerad micro, integrerad kyl/frys, samt tryckaktiverad elektisk soplucka. Utöver gott om förvaring och arbetsytor finns här även plats för ett stort matbord för minst 4 personer.

Väggarna är nymålade i en vit kulör, vilken smälter in vackert med parkettgolvet. I taket sitter infällda spotlights som lyser upp rummet på ett behagligt sätt, även dessa med dimmerfunktion.

Vardagsrum:

Det praktiskt planerade vardagsrummet genomsyras av ljus från balkongens stora fönsterpartier. Här finner du en platsbyggd kombinerad bokhylla/garderob, samt utgången till bostadens mysiga balkong med dubbla dörrar. Det lättmöblerade vardagsrummet ansluter även till en sovalkov med plats för en 120 cm bred säng. Även sovalkoven har fönster, vilket bidrar till bostadens genomgående öppna och ljusa atmosfär.

Väggarna i både vardagsrum och sovalkov är nymålade i vit kulör och har, likt resten av bostaden, parkettgolv.

Balkong:

Bostadens balkong bjuder på en trevlig utsikt mot föreningens stillsamma gård och Hagaparken, samt fri sikt över områdets takåsar. Insynen är minimal då huset tvärs emot inte är bostadshus. Här finns gott om utrymme för loungegrupp eller caféset, en ideal plats för stilla sommarkvällar i gott sällskap.

Badrum:

Rymligt och helkaklat badrum med vitt kakel på väggar och mörkt klinkergolv. Gott naturligt ljusinsläpp i form av två fönster, och utöver detta infällda spotlights med dimmerfunktion, samt ytterligare belysning i spegelskåp. Genomgående golvvärme som kan både tidsinställas och temperaturjusteras. Badrummet är dessutom utrustat med badkar, på/avstängbar handdukstorkare, wc, spegelskåp och badrumskommod.

 

Om området:

På Norrtullsgatan 30 bor du endast en kort promenad från pulserande Odenplan med ett rikligt utbud av allt man kan önska i form av butiker, restauranger och goda kommunikationer. För den som söker avkoppling i det gröna rekommenderas Hagaparkens grönskande oas för långa promenader, joggingturer, bad eller diverse utomhusaktiviteter. Ett stenkast bort finner du ytterligare grönområden som Vanadisparken, Vasaparken och Observatorielunden. Gillar du att strosa runt i vacker stadsmiljö har du kommit helt rätt. Vasastan bjuder på vackra 20-talsfasader var du än vänder dig. Välkommen till ditt nya hem!

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60