Vasastan/ Birkastan - Stockholm


Karlbergsvägen 72B


Kommande försäljning

Karlbergsvägen 72B

Vasastan/ Birkastan

Exklusivt renoverad sekelskiftes 2:a i toppskick!

Välkommen hem till denna exklusiva sekelskiftes 2:a i absolut toppskick! Lägenheten är varsamt totalrenoverad och varenda detalj och vrå är planerad in i minsta detalj. Här samspelar exklusiva materialval och smakfulla detaljer och ingenting har lämnats åt slumpen. Njut av ett påkostat badrum med hotellkänsla i stilsäkra materialval. Modernt exklusivt kök med öppen social planlösning mot bostadens vardagsrum. Här finns plats för många trevliga bjudningar och sociala tillställningar. Mysigt sovrum som vetter mot lugn innergård med goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Bostaden karaktäriseras av många vackra detaljer såsom platsbyggda bokhyllor, breda stuckaturer, luftig takhöjd, exklusiv fiskbensparkett från Chevron, höga golvlister och platsbyggda förvaringslösningar. Detta är ett hem för finsmakaren som uppskattar det bästa i livet! Brf Solgården är en ekonomiskt stark förening som äger marken i välskötta fastigheter. Här bor du på attraktiv adress på bästa läge!

Fakta

Adress:
Karlbergsvägen 72B
Område:
Vasastan/ Birkastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
20  /  1201
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.0%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1916-1918
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd + vindsförråd
TV- Internetutbud:
TV: Com hem (basutbud ingår), bredband: Cia IP only kostnad 250kr/mån
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, kabel-TV (basutbud)
Ej inkluderat i avgift:
Bredband via IP only kostnad 250kr/mån
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-11-18
144 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Solgården i Stockholm
702002-0538
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Solgården i Stockholm

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Brf Solgården i Stockholm med adress Karlbergsvägen 72. Fastigheten byggdes 1916-1918 och består av 39 stycken bostadsrättslägenheter om totalt 3014 kvm.

Utförda renoveringar:

Målning av trapphus - 2019

Installation av tryckstegrare, nya portkodslås, branddörrar, LED belysning, renovering i källare - 2018

Automatisk bevattning i trädgården - 2017

Installation av nya tvättmaskiner - 2017

Dränering av husgrund - 2015

Renovering av Tak och Fasad - 2013

Renovering/uppfräschning av trapphusen - 2011

BIOBE-Ventiler och ny fläkt - 2009

Nya brandfönster - 2008

Renovering och delvis utbyte av 
undercentral till fjärrvärme - 2002/2003

Stambyte bad och wc - 2003

Nya portar - 2002

Fönsterrenovering - 2002

Stambyte kök - 1998

Omläggning av tak - 1997

Elstamsbyte - 1976

Kommande renoveringar:

2022: styrelsen diskuterar renovering av gården inkl: byggnation av soprum. Föreningen följer en underhållsplan. Rekommenderat underhåll som finns med i denna plan genomförs utifrån styrelsens planering.  

Gemensamma utrymmen:

I källaren finns liten snickarbod, pingisrum, gillestuga med kokvrå och matplats och barnvagnsförråd i trappuppgångarna. Cykelförråd i källaren. Tvättstuga med torkrum i källaren

Beskrivning

Hall:

Välkomna dina gäster med denna vackert renoverade hall. Här finns gott om förvaring, avhängning för ytterkläder samt platsbyggda garderober som maximerar boytan på bästa sätt. Väggarna går i en ljusgrå nyans med pampiga stuckaturer i mörkare grått och kontrasterande handtag från Buster & Punch. På golvet ligger en mörkbetsad fiskbensparkett från Chevron. 

Vardagsrum/ Kök:

Från hallen tar vi oss direkt in i vardagsrummet och köket som erbjuder en generös takhöjd och fint ljusinsläpp från det stora fönstret med bred fönsternisch. Rummet är smart planerat och inrymmer såväl matplats och köksdel som sociala ytor med soffa och TV. Här har hänsyn även tagits till förvaring och längs ena väggen finns platsbyggda garderober, hyllplan samt bokhylla med integrerad belysning. På golvet ligger en mörkbetsad fiskbensparkett från Chevron och väggarna är målade i en ljusgrå kulör med vackra pampiga stuckaturer.

Köket har en social öppen planlösning mot vardagsrummet. Luckorna går i en grå kulör och bänkskiva samt stänkskydd består utav vacker svart marmor. Laga dina favoritmåltider med köksfläkten från det trendiga märket SMEG samtidigt som du serverar dem med någon av alla viner från ditt inbyggda vinställ. Köket är renoverat med stor varsamhet och smälter vackert in i det topprenoverade vardagsrummet. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, integrerad kyl & frys, ugn samt induktionshäll.

Sovrum:

Genom de vackra skjutdörrarna som är infällda i väggen tar vi oss vidare i bostaden till sovrummet. Här finns i likhet med övriga bostaden platsbyggd förvaring i praktiska garderober och du får med lätthet plats med en dubbelsäng. Från höger tittar ljuset in genom ett stort fönsterparti med bred fönsternisch. Vid läggdags behöver du bara dra för de integrerade mörkläggningsgardinerna för att stänga ute omvärlden och somna tryggt i din säng. Idag står det en 180 cm bred säng på plats. På golvet ligger en vacker mörkbetsad fiskbensparkett från Chevron och väggarna är målade i en mörkgrå kulör. Takhöjden är luftig och pryds av vackra stuckaturer samt lister.

Badrum:

I direkt anslutning till hallen hittar vi detta exklusivt renoverade badrum med stor duschhörna, spegel, badrumskommod och toalett. Väggarna består utav svarta kakelplattor och gråmålade väggar. Även här återfinns stuckaturer på väggar och i tak. Den stora duschen skärmas av via duschväggen i klarglas och på golvet ligger ett vackert klinkergolv som är lagt i fiskbensmönster. 

Välkommen hem till mysiga Karlbergsvägen som ligger belägen intill attraktiva Birkastan. Birkastan är en otroligt populär stadsdel med många fina fastigheter och pulserande liv och rörelse. På Rörstrandsgatan finner du många trevliga småbutiker, restauranger och mysiga caféer. Under sommarhalvåret stängs gatan helt för biltrafik och blir en härlig gågata kantad av uteserveringar och blomsteruppsättningar. Kommunikationerna är också de allra bästa med tunnelbana vid Sankt Eriksplan och flertalet bussar inom ett par minuter. Dessutom är det enkelt att ta sig till Arlanda med flygbussarna från Sankt Eriksplan.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Karlbergsvägen 72B

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Karlbergsvägen 72B

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60