Properties & Partners

Norrmalm/ Östermalm - Stockholm


Regeringsgatan 70D


Såld

Regeringsgatan 70D

Norrmalm/ Östermalm

Välplanerad 4:a i gavelläge med rymlig inglasad balkong!

Välkommen hem till denna välplanerade gavel 4:a med rymlig inglasad balkong som vetter mot föreningens trivsamma innergård. Bostaden erbjuder tre stycken rymliga sovrum med gott om förvaring, ett helkaklat badrum med badkar och praktisk tvättpelare. Här finns även ett rymligt vardagsrum och kök i en social öppen planlösning som lockar till trevliga tillställningar och sociala sammanhang.

Brf Österbotten 32 är en aktiv, välskött och lågt belånad förening med god ekonomi, låga avgifter och gedigen erfarenhet inom underhåll och förbättringar. Gemensamhetsytor som tillhandahålls av föreningen är tvättstuga, cykelrum, garage, övernattningslägenhet, bastu, barnvagnsrum och gemensamhetslokal. Här bor du mycket centralt och attraktivt med goda kommunikationer, förskola, citypuls och trevliga promenadstråk.

Fakta

Adress:
Regeringsgatan 70D
Område:
Norrmalm/ Östermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Johannes
Lägenhetsnummer:
64  /  1102
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.906
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1982
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Triple play (bredband 1 Gbit/s, TV, och IP telefoni) från Ownit ingår i avgiften. Kabel-TV från ComHem finns i fastigheten.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
4 800 kr/år
3 000 kr/år
7 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Österbotten 32
716421-9516
Ja
Nej

FÖRENING:

Brf Österbotten 32  

ALLMÄNT:

Föreningen omfattar adresserna Regeringsgatan 70 A-F, Brunnsgatan 10-20, David Bagares Gata 7-11. Ingång från Regeringsgatan 70 eller Brunnsgatan 18. Föreningen registrerades 1992-06-15. Föreningen köpte fastigheten 2009-12-15. Tidigare ägare var Familjebostäder. Marken är upplåten med tomträtt.   Föreningen består av 125 bostadslägenheter varav 4:a kvarvarande hyresrätter. De kvarvarande hyresrätterna ses som dold tillgång för fortsatt framtida god föreningsekonomi. Föreningen har även sju lokaler. Fyra lokaler är upplåtna med hyresrätt (restaurang och barnstuga, ett kontor uthyrt samt ett för uthyrt (81m²)). Föreningen har kollektiv försäkring för bostadsrättstillägg, ingår i avgiften. Föreningen tillhandahåller gemensamt elabonnemang med interndebitering för att minska elkostnaden för de boende.  

FÖRENINGENS EKONOMI:

Avgiften sänktes 1 januari 2021 med ca 10-12 % beroende på lägenhetsstorlek. Lokalen är renoverad, ett kontor (335 m²) är uthyrt sedan 1/10-2019 och det andra (81 m²) blev färdigställt 31/10-2020 och är nu till uthyrning. Sex st lägenheter har färdigställts och försäljning pågår nu. Fem sålda en kvar till försäljning.  

FASTIGHETENS SKICK:
2008 OVK-besiktning godkänd okt .
2010 Energideklaration utförd.
2011, ny värmeväxlare (UC).
2011-2012 slutfördes takrenovering, sedumgrästak har lagts på förskolans lågtak.
2016 Alla fläktaggregat utbytta till nya FTX-system (från- och tilluft med värmeväxling).
2017: Gården (Vid förskolan) har fräschas upp ytterligare med fler och nya planteringar.
2017 ombyggnad balkonger/terrasser.
2017 nya ytterdörrar till alla lägenheter.
2018 Byggdes sex nya lägenheter på ytor som tidigare hyrts ut som lokal.
2018 Installation av solcellspaneler på taken, ca 350 m², årlig produktion ca 60.000 kWh.
2019 Ombyggnad av gården mellan A- samt B-port (Återstår litet tak/regnskydd med sedumgrästak.)
2019 Nya hissar i alla uppgångar.
2019 Ommålning av alla trapphus.
2019 Ny trapphusbelysning.  

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR:
Styrelsen har påbörjat att måla om trapphusen. Pågående renovering av gården, med ny grillplats. Löpande underhåll hela tiden, se föreningens hemsida.  

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Stor innergård med lekplats, planteringar, bänkar och ett kastanjeträd. Det finns 2 tvättstugor med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och torkskåp på bottenvåningen i resp Ingång B och D. Barnvagnsrum i källare. Cykelställ under tak samt två låsbara cykelrum. Gemensamhetslokal med pentry och wc för privata arrangemang och föreningsbehov på bottenvåningen i Ingång C. Det finns även två bokningsbara övernattningslägenheter i ingång F. Bastu med tillhörande relaxrum under tvättstugan i B-porten.  

KABEL TV, INTERNET OCH TELEFONI:
Triple play (bredband 1 Gbit/s, TV, och IP telefoni) från Ownit ingår i avgiften.  

PARKERING:
Boendeparkering gäller på gatan enl gällande bestämmelser. För priser, tillstånd och allmänna villkor kontakta Trafikkontoret 08-508 272 00, [email protected], www.stockholm.se, se. Det finns också ett publikt garage som avknoppats från fastigheten och administreras av Stockholm Parkering, för avgifter och tillgänglighet se deras hemsida: www.stockholm-parkering.se. Medlemmarna har förtur till 15 av platserna i garaget. Information om köläge kan bara ges av Stockholm parkerings kundtjänst, som också administrerar all uthyrning av platser i garaget.  

MEDLEMSKAP:
Juridisk person accepteras ej. Föreningen fakturerar köparen en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande basbelopp. En pantsättningsavgift faktureras pantsättaren med 1% av gällande basbelopp.  

HEMSIDA:
Föreningens hemsida hittar du på: www.osterbotten32.se

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall som erbjuder avhängning av ytterkläder samt skor. Du har även ytterligare förvaring i en rymlig anslutande walk in closet med smarta förvaringslösningar.

Badrum:

Helkaklat badrum med kakel på vägg och klinker med golvvärme på golv. Badrummet har ett fönsterparti som ger ett naturligt ljusflöde och är utrustat med tvättpelare, badkar, badrumskommod, wc samt handdukstork. I taket sitter det infällda spotlights.

Kök/ Vardagsrum:

Luftigt kök och vardagsrum i en social öppen planlösning som lockar till många trevliga tillställningar och umgänge. Här finns flertalet fönster som ger rummet ett naturligt ljusflöde. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, helkyl & helfrys, spishäll & ugn samt mikro i rostfritt utförande. Köket har vita köksluckor med vitt kakel som stänkskydd och exklusiva bänkskivor i sten. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ljus parkett. 

Master bedroom:

Rymligt master bedroom med ljusa väggar och ljus parkett på golv. Här finns gott om plats ytterligare garderober för den som önskar mer förvaring. Två fönster på gavel skänker rummet vackert ljusinsläpp. Golvet består utav en ljus parkett och väggarna är målat i vitt.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet har ljusa väggar samt ett ljust parkettgolv. Här finns gott om förvaring i praktiska integrerade garderober med spegeldörrar. Stort fönster skänker ljus in i rummet och skapar rymd. De vita väggarna bidrar ytterligare till detta tillsammans med en vit ekparkett på golvet.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet ligger i anslutning till bostadens stora inglasade balkong. Rummet har plats för stor 1,60 cm dubbelsäng samt arbetsyta och klädförvaring. På golvet ligger en parkett i ljus ek och väggarna är målade i vitt.

Inglasad balkong:

Rymlig inglasad balkong som vetter mot föreningens lugna innergård och förlänger säsongen året om. Här finns det gott om plats att bjuda över vänner och familj till häng i loungegruppen samtidigt som du bjuder på grillat. 

NÄROMRÅDE:

Ett centralt ostört läge invid Engelbrektsplan, Humlegården, Stureplan, Kungsgatan och utan trafikstörningar. Absolut närhet till stans hela utbud av shopping i småbutiker och varuhusen NK, Åhléns och naturligtvis alla Gallerior. Hett nöjesutbud av nattklubbar, restauranger, bio, teatrar, museér, mm. I Hötorgshallen fixar Du maten till vardag som fest. T-bana röda linjen Östermalmstorg och gröna linjen vid Hötorget på några minuters gångavstånd samt flera av Stockholms innerstadsbussar på närmaste huvudgator. Dagis i fastigheten, grundskolor och gymnasium i närområdet. Humlegården är närmsta större gröna oas med parklek, fik, restauranger, mm. Parken vid Johannes kyrka ger lugn och ro mitt i centrala stan alldeles utanför dörren.

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Marcus Nilsson
Fastighetsmäklare
073-440 20 20